OmplaceringDet finns två vuxna hundar hos oss,
Mango och Dusty,
som söker varsin ny familj!


En älskade hund behöver hjälp att hitta ett nytt hem!Han heter Mango och har är snart 2 ½ år gammal och han är en flatcoated retriever.

Mango behöver nu hitta en ny familj för hans matte är sjuk och kan inte ha honom kvar.

Hjälp oss att berätta att Mango finns hos oss och att han längtar efter att hitta ett nytt hem där han både kan ge och få kärlek.

Han har vuxit upp i en barnfamilj och han har trivts med det. Han är van att bo med katter. Vi tänker oss att Mango också skulle trivas i olika typer av hem så allt från en ensam person till en aktiv barnfamilj kan passa. Det viktiga är att det finns tid och lust att ge Mango en innehållsrik vardag där han får hänga med på det mesta och vara en självklar del av familjen.Han är en härlig kompis att jobba med och tillsammans med sin matte har Mango tränat nose work och viltspår. Vi tror att han även skulle gilla att träna rallylydnad och tävlingslydnad. Vad för arbete som erbjuds Mango är nog inte så noga bara han får jobba med något som han tycker är meningsfullt.

Han är van att äta rå mat dvs kött, ben, grönsaker och frukt och det vill han fortsätta med.

Mango är född hos oss och han har sedan bott i samma familj sedan han var 8 veckor. Han är från vår kull som vi kallar Saltkråkorna och i stamtavlan heter han Atomos Salt Efter Behag. Han har en stamtavla med många av våra egna hundar så vi känner hans mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, morfars mor, morfars mormor, morfars morfar, farmors mor, farmors far och farfars mor väldigt väl.

Hjälp gärna oss och Mango med att berätta att han behöver en ny familj att flytta till! Är du intresserad av att erbjuda Mango ett kärleksfullt hem och ett rikt liv så kontakta oss!En flat söker ett aktivt liv!Han heter Dusty och är 1 ½ år gammal och han är en flatcoated retriever som är född hos oss. I stamtavlan heter han Atomos Superstar.

Nu är det tyvärr så att Dusty söker ett nytt hem pga av att förutsättningarna har ändrats i hans familj så jobb och annat i livet gör att det bästa för Dusty är att han får flytta till en annan familj. Han vill flytta till en familj som har möjlighet att ge honom allt det där som en så härlig kille som Dusty vill att livet ska innehålla. Vi som känner Dusty har bara fantastiska saker att säga om honom. Han är sund mentalt och till sin natur mycket lydig och alltid uppmärksam på vad hans förare vill att han ska göra. Han har vuxit upp på landet i en barnfamilj och har bott tillsammans med en annan äldre hanhund. Familjen beskriver Dusty som lugn och sansad, Han anpassar sig lätt och kan koppla av i alla situation.Vi vet att han skulle trivas i olika typer av hem så allt från en ensam person till en aktiv barnfamilj kan passa Dusty. Det viktiga är att det finns tid och lust att ge Dusty det han vill och förtjänar. Dusty vill bo hos någon som vill ha en härlig kompis att jobba med och han vill ha en innehållsrik vardag där han får hänga med på det mesta och vara en självklar del av familjen. Vi tror att Dusty passar hos en person som vill ha en stabil balanserad arbetsvillig genomsnäll och trygg kompis som står med sina fyra tassar på marken. Vi tror att Dusty skulle passa bäst hos en person som söker en duktig arbetshund för om Dusty ska må bra så behöver han få jobba med både ben och huvud. Dusty är en oslipad diamant. Han har tränat lite apportering och han har fina egenskaper så vill tänker oss att han med lite mer träning kan bli en duktig apportör. Alla uppgifter vi ber hoom lösa löser han på ett enkelt och självklart sätt. Därför ser vi gärna att Dustys nya ägare har intresse för jaktträning. Men utöver jaktträningen så är nog Dusty intresserad även av de andra arbetsuppgifter för han ställer alltid upp på det man önskar av honom.

Dusty är frisk och har inte behövt veterinärens hjälp med någonting. Han är HD-röntgad med grad A.

Exteriört är han en ganska liten hane och han är lätt i kroppen och ger han ett smidigt intryck. Han har ett tilltalande huvud och fina kloka ögon. Bra byggd med starka ben och fina tassar och funktionell päls.

Han är van att äta rå mat dvs kött, ben, grönsaker och frukt och det vill han fortsätta med. Den sortens mat är varken dyrare eller krångligare än torrfoder men vinsterna är ovärderliga. Självklart hjälper vi Dustys nya hem att reda ut alla funderingar om hans maten.

Dusty har en väldigt intressant stamtavla och vi vill att han får valpar hos oss i framtiden för han är många bra saker som han kan bidrag med i avel. Därför vill vi behålla avelsrätt för några kullar. Om ni har frågor kring detta så hjälps vi ut att reda ut det ni funderar på.