Nyhetsarkivet

2015-12-31

Gott Nytt År!


Vi önskar alla goa Atomosar ett riktigt mysigt avslut på 2015 och en bra start på 2016! Vi ser fram mot ännu ett år tillsammans med tvåbenta och fyrfota kennelvänner!!2015-12-30

Veterinärbesiktning


Alla Mollys valpar är friska!! Härligt!!2015-12-26

Kullträff


Kallt men soligt och så lite fika och busiga valpar!! Mysigt!! Vi tog en liten promenad med hela gänget. Nu har vi börjat bestämma vem som flyttar vart.2015-12-20

Kennelträff!


Kul att vi blev så många trots att det bara är några dagar kvar till jul!!

Jag hade förberett några stationer med vilt och skott och kast och lite annat klurigt. Först två enkelmarkeringar eller en dubbel om man ville det. Sen ett sök med vilt. På en annan station var två ekipage passiv och ett ekipage skulle hämta efter skott och kast. Sen fanns det ett litet sök där skott och kast från stationen innan blev en bra störning. Sista stationen fanns det många varianter på så det gick att göra både kända och okända linjetag med och utan störning. Å så bjöd jag alla på grillade hamburgare och Anette hade bakat goda kakor till kaffet! Tack alla goa Atomosar för att ni kom och var med idag!! Jag är så lycklig över att jag har så underbara valpköpare!!! Hundar från många kullar va med idag och åldern var mellan 8 månader och 9½ år, häftigt!

Olof har tagit fantastiska bilder!!! Tusen tack!!2015-12-19

Kullträff


Idag kunde vi vara ute och busa med valparna!! Mysigt!! Lite fika och tillfälle för frågor och funderingar som behöver redas ut inför det att man ska välkomna en ny fyrfota vän. Även lite funderingar på vilken valp som ska flytta vart men vi bestämmer inget förrän dom är drygt 7 veckor.2015-12-11

Pippis valpar är här!


Så himla mysigt! Å Pippi är enastånde!2015-12-07

Hundmatshämtning


Det blev lite extra rörigt idag eftersom en av leveranserna inte kom förrän många timmar senare än den borde ha gjort (åkeriet hade ingen bil sa dom....). Tack alla ni som hade tålamod att vänta för jag hade omöjligt kunnat ta hand om all den maten i mina frysar!!

Som vanligt måste jag passa på att tacka familjen Söderberg och Pernilla för helt ovärderlig hjälp denna dag! Vi klarar oss inte utan er!! Ett stort tack till min mamma också som varit hemma och pysslat om Molly och valparna!2015-12-05

Kullträff


Andra tillfället att komma hit och träffa Mollys valpar, fika och reda ut frågor och funderingar som man har när man ska välkomna en ny vän.2015-12-02

Kennelträff


För ett tag sedan skrev jag i forumet och frågade om några ville komma på kennelträff innan jul och det va ganska många trots julstök så nu har vi bokat söndag 20/12. Jag gissar att ni vill träna apportering men har ni andra önskemål också så ska jag göra vad jag kan för att få till det. Hör av er! Jag bjuder gärna på någon liten lunch och fika och jag förbereder gärna lite träning om ni vill det. Kom med hund och va med som aktiv eller passiv eller va med utan hund en stund och hjälp till på någon station och passa på och ställa en massa frågor!

Jag vill ha en anmälan via mail senast 14/12 så jag vet hur många som kommer och så jag hinner handla och förbereda.2015-11-28

Kullträff


Idag bjöd vi in besökare till Mollys valpar för första gången. Molly tyckte att det va mysigt med så många klappar och sen passade hon på att vila lite medan hon hade barnvakt.2015-11-26

Goa valpköpare


Eftersom det blir lite långt till nästa hundmatshämtningen så har några valpköpare behövt påfyllning i frysarna under den här veckan och det har varit så mysigt att få träffa goa valpköpare i butiken!!2015-11-10

Pippi är dräktig!


Pippi och Valle väntar ett helt gäng valpar i mitten av december!! Här ser ni bilder på några av dom! Vilken underbar jul vi kommer få i år!!

2015-11-05

Elva underverk!


Molly och de små barnen mår utmärkt!!

2015-11-05

Valpdagboken


Idag är det dygn 60 så snart är valparna här så nu har jag börjat skriva valpdagbok! Ni hittar valpdagboken i forumet eller via en länk på hemsidans startsida.

Vi vill ju givetvis väldigt gärna att ni följer vad som händer i vår valplåda och om ni vill skriva i vår gästbok så blir vi ju förstås jätteglada så hör av er så fixar jag en inloggning åt er!2015-10-30

Utställningsdebut imorgon!


Fyra av syskonen i PP-kullen har anmält sig till flatklubbens utställning imorgon! Kul!! Jag håller alla tummar och hoppas att ni får en mysig dag tillsammans!!
2015-10-30

Viltspår med Pralinerna!


Idag hade jag förmånen att vi träffa Pralinerna i spårskogen! Vi hade en riktigt mysig eftermiddag med spår och fika. Det är ju liksom så lätt att få till träningstillfällen för hela kullen när dom bara är två!
2015-10-28

Hundmatshämtning!


Hundmaten levererades kl 15.50 och kl 16 var planen att allt skulle vara färdigt för alla att hämta!! Tusen tack till Lotta, Pär och Pernilla som gjorde ett strålande jobb och fick ihop allt rätt och bra väldigt snabbt! Å tusen tack till Evelina och Celine som tog så väl hand om våra barn!
2015-10-26

Grattis Av-kullen!


Idag blir ni 8 år!! Hoppas att ni alla har haft en härlig dag och att ni fått mycket gott att mumsa på!!
2015-10-25

Nu bor Molly hos oss!


Det är nu två veckor kvar till beräknad valpning så nu har Molly flyttat hem till oss!! Så himla mysigt!! Hon är rund och go om magen! Å hungrig!!
2015-10-25

Valpkurs!


Några av oss träffades innan kursen så jag kunde trimma och vi kunde reda ut de frågor som fanns inför nästa helgs utställning.

Sista kurstifället på den här kursen. Vi gjorde flera riktigt kluriga övningar på temat sitt kvar, gå vid sidan och komma på inkallning. Stundtals liknade det mer än unghundskurs än en valpkurs men det kan ju bero på att syskonen nu är snart 7 månader!

Det finns önskemål om fler aktiviteter för syskonen så vi kommer ses fler gånger och jobba vidare, kul!!
2015-10-22

WT-träning!


Idag ordnade jag en WT-träning. Station 1 var en markering med tre terrängbyten på vägen. Station 2 började vid en snitsel och där skiljdes vägarna för ekipaget och skytten som gick åt olika håll. Det va en ganska lång transport innan det sköts ett skott och föll en markering som hunden skulle hämta. Station 3 var två enkelmarkeringar med skott där hund och förare hade svårt att se markeringen. Station 4 var en markering med efterföljande dirigering på samma ställe. Station 5 var en markering och sedan en lång transport nästan förbi nedslagsplatsen innan ekpaget ick vända sig om och skicka på markeringen.
2015-10-17

ZoorfExpo!


Jag hittade många intressanta produkter på mässan så snart kommer det förhoppningsvis finnas nya braiga saker att köpa i butiken! Kul!!
2015-10-16

En till riktigt bra parning!


Jag ser så himla mycket fram mot valpar efter fina fina Valle!!!


2015-10-12

Pippi är parad med Valle!


Nu håller vi alla tummar för att det blir fina små valpar strax innan jul!!


2015-10-12

Utställningsträning!


Ikväll hade jag hyrt inomhushallen i Väsby så vi kunde träna lite utställning. Ett gäng goa hundar från PP-kullen kom och tränade. Det går ju inte att berätta allt man bör kunna så här på bara en kväll men lite grunder i hur man ställer upp och hur man springer och så lite om hur det går till i ringen hann vi med. Men lite mer träning behövs nog för både tvåbenta och fyrbenta innan själva utställningen och jag hjälper gärna till om ni vill!
2015-10-12

WT-träning!


Det finns önskemål om att jag ordnar en WT-träning innan Lilla Träskaten så nu har jag bokat torsdag 22/10 men givetvis är alla välkomna oavsett om ni anmält till Lilla Träskaten eller inte. Kom som aktiv eller passiv! Mer info om tid, pris osv finns i forumet eller skicka mig ett mail.
2015-10-11

Valpkurs!


Va fort tiden gick idag!! Vi hann ju inte med det som vi hade planerat. Ingen inkallningsövning! Det får vi ta igen nästa gång!! Jag kom dessutom på att gossarna Bosse och Pysen inte gjorde sin övning i gott uppförande när människorna hälsar på varandra. Det måste vi också se till att få med nästa gång!!

Men vi hann många andra braiga saker så som sitta kvar när föraren försvinner och sitta kvar i grupp alla tillsammans och så gjorde vi övningar i att gå vid sidan samt gott uppförande när människor hälsar och tar i hand. Vi hann också med att släppa en hund i taget lös och så pratade vi om följsamhet och kontakt och hur man kan jobba för att hunden ska hålla sig på rimligt avstånd och ha uppmärksamhet på sin förare även när hunden springer fritt med målet att föraren inte ska behöva ropa på sin hund utan att det är hunden som håller koll på föraren.
2015-10-10

En hälsing från Molly!


Den här bilden fick jag av Mollys matte Lena idag och hon hälsar att Molly mår bra och att hon börjar bli lite rund om magen!! Om två veckor så är det dags för Molly att flytta hem till oss för att föda sina valpar. Det ska bli så mysigt att få ha henne här och det ska bli så spännande att se vad det är för små krabater i magen!


2015-10-10

Nya valpköpare på fika!


Idag har vi bjudit några nya valpköpare på fika. Det är några härliga veckor nu med många fikagäster innan vi stänger vårt hem för att Molly ska få lugn och ro hos oss. Spännande att få träffa nya människor som kommer hit för att bekanta sig med oss och våra hundar inför ett eventuellt valpköp från Mollys kull eller framtida kullar.
2015-10-09

Härlig förmiddag!


Några valpköpare ville ha min hjälp med lite träning så idag har jag haft en riktigt härlig förmiddag i det underbara höstvädret.

Vi jobbade med transporter med olika sorters störning så som kast, skott, annan hund som jobbar och även transport framför och bakom ett annat ekipage. Några olika varianter på övningar på temat stagda vid vatten men även några vattenjobb för att träna avlämningar utan att skaka. Jag hoppas att vi kan ses snart igen för det här va kul!

2015-10-08

Prinsen har lämnat blod för första gången!


Ännu en riktig hjälte i kenneln!! Nu håller vi tummarna för att blodet kan hjälpa en fin fyrfota vän!


2015-10-07

Pralinerna fyller 1 år!


GRATTIS på födelsedagen!! Hoppas att ni båda får en riktigt härlig dag med extra mycket gott att mumsa på.
2015-10-04

På jakt!


Idag har jag haft förmånen att få följa med på en jakt. Det var totalt 8 skyttar (två med spaniel) och så en hundförare med tre spaniels och så 8 hundförare med retriever. Det blev många roliga apporteringstillfällen och det sköts fasaner, rapphöns, änder och en stor hare.

Jag är inte så förtjust i att det går ut på att en massa fina djur dör men det är ju så otroligt att se hundar och förare jobba i dom situationer som uppstår. Å så en hel härlig dag i underbar höstväder tillsammans med supergoa människor. Jag hade inte träffat någon av dom tidigare, förutom Lasse, så det var riktigt kul med så många nya bekantskaper med samma intresse.


Här flög det massor med fasaner samtidigt.En labbetik som va på sin första jakt.Två av dom väldigt lydiga och arbetsvilliga spaniels som var med under dagen.Dagens duktigaste hund!Fasaner.Några av skyttarna.En duktig labbe som hittat en fasan.


En annan duktig labbe som hittat en fasan.2015-10-03

Som Djur-kullen fyller 6 år!


GRATTIS på födelsedagen!! Idag tänker jag lite extra mycket på alla härliga hundar i Som Djur-kullen!! Hoppas att ni får en riktigt härlig födelsedag och mycket gott att mumsa på!!

Jag tycker så himla mycket om den här bilden på de nyfödda starka friska och färgglada underverken!!


2015-10-02

Molly är dräktig!


Nu har vi tittat i Mollys mage med hjälp av ultraljud och det finns flera valpar där inne!! Å va mysigt!! I början av november föds dom här hos oss!!
2015-10-01

A-provskurs!


Idag har jag varit på A-provskurs som hölls av Lasse Johnsson. Det är så mysigt att lyssna på Lasse.En härlig blandning av kloka råd och gamla goa historier om jaktprov och jakter. Jag har varit på många kurser och föreläsningar med Lasse under åren och han är sig lik. Han har hundarna i sitt hjärta på ett sätt som jag verkligen uppskattar och hans sätt att se på hundarna gör att hans sätt att träna hund passar mig. Hans exempel om en kines som inte kan något annat språk och som frågar efter vägen till hotellet i Uppsala är tydligt. Det hjälper inte att skälla på kinesen. Hur högt upp man än hänger honom i slipsen så kommer han inte att hitta till hotellet! Så bör vi alla tänka när vi tränar dirigering med våra hundar!

På söndag har jag fått erbjudandet att följa med Lasse på jakt med ett gäng hundar och hundförare och jag hoppas verkligen att jag får ihop livet så jag kan komma iväg på det.2015-09-30

Hundmatshämtning!


Idag kom maten i tid från båda leverantörerna!! Men kycklingvingarna var inte packade så som jag hade beställt så det blev rejält med extra jobb för oss.

Tusen tack till familjen Söderberg som gör det möjligt för oss att erbjuda våra valpköpare de här hundmatsdagarna. Lotta och Pär tar hand om mer och mer för varje gång så den här gången hade jag nog inte ens behövt vara där?! Å så Celine, Amelia och Evelina som tar så bra hand om våra tjejer så jag kan få ägna mig åt mina valpköpare!! Jag är så innerligt tacksam för att ni ställer upp varje gång!
2015-09-27

Valpkurs!


Kurstillfälle 2. Vi jobbade med att gå vid sidan, hundmöten, sitta kvar, inte hälsa på en person som kommer fram för att ta i hand och så bollade vi lite idéer om hur vi ska få till inkallningar i svåra situationer. För mig är det viktigt att alla hittar sitt sätt att tänka hund och träna hund. Jag är övertygad om att alla måste göra så som man själv känner är rätt så på mina kurser blir det mycket hundprat för jag vill att alla tänker till innan vi börjar jobba. Å så satte vi upp riktigt svåra och riktigt roliga mål!! Det gillar jag!

Innan kursen hade jag dessutom förmånen att få trimma lite på en hund ur en annan kull och det är så himla mysigt att få träffa en massa goa Atomosar en solig söndag!
2015-09-25

Viltspår!


En härlig stund i spårskogen! Duktiga hundar och förare, fint väder och så lite fika!! Dessa två ekipage ska göra anlagsprov nästa vecka, spännande!!
2015-09-23

Ögonlysning!


Idag har Valle varit hos veterinären för att kolla sina ögon. Hundarna måste ha gjort denna kontroll, ögonlysning kallas det, innan de får gå i avel och det får inte ha gått mer än 1 år sedan senaste kollen. Valles ögon fick ingen anmärkning. Skönt!! Valle fick väldigt mycket beröm av veterinären både för sina fina friska och välkonstruerade ögon men också för sin mentalitet.

Det va så himla roligt att få träffa honom för nu är det ett tag sedan sist. Valle bodde ju hos oss i nästan 1 år, från typ 1½-2½ års ålder, så jag känner honom så väl och det värmer så att se hur fantastiskt bra han trivs med sin husse Roger. Till och med veterinären blev alldeles rörd av att se Valle och husse tillsammans.

Valle är en kille med massor med energi och livsglädje. Nästan lite mycket ibland. Men så är han så otroligt sund i huvudet så när situationen kräver att han är lugn så är han det. Fullt fokus och koncentrerad. Å så genomsnäll i alla lägen mot allt och alla. Underbara fina Valle!! Jag har varit så lycklig hela eftermiddagen över att jag nu ska få tillfälle att använda honom i avel!!
2015-09-13

Valpkurs!


Idag började vi valpkursen för våra yngsta. Det blir mycket prat så här första gången för jag vill att alla ska hinna tänka och känna efter vad som är deras "hundtänk" innan man börjar jobba med hunden. Om inte människan riktigt är klar över hur saker och ting ska gå till och hur det ska läras in så är ju risken stor att människan inte lyckas förklara för hunden vad det är vi vill att hunden ska göra. Vi började kursen med att sätta upp mål för hela kursen och innan vi skiljdes åt satte vi upp mål för nästa kurstillfälle. Det är viktigt för mig att alla kursdeltagare är med och gör kursen till det som dom vill ha för det är ju alltid mer intressant att jobba med sånt som känns aktuellt för mig och min hund. Tack alla för en härlig söndag!! Det är riktigt kul att ha kurs när kursdeltagarna består av ett gäng duktiga hundar och vetgiriga människor!

Några är sugna på att ställa ut på valputställning så jag tänkte försöka hitta något datum som passar så att vi kan hyra inomhushallen i Väsby och träna där. Kul!
2015-09-08

En bra parning till!


Så himla skönt att vi fått två bra parningar med två dygn emellan. Nu får vi se hur löpet fortsätter och det får avgöra om vi låter Molly och Musse träffas en gång till.

Å det här med parningar har ju den fördelen att vi får träffa goa människor och fika! Idag bakade jag och Ellen en äppelpaj av äpplen som vi med stor möda tillslut fick ner från höga grenar på våra äppelträd.


2015-09-07

Våra fem älskade vänner!


Idag lyckades jag få alla våra fem älskade vänner på samma bild!!


2015-09-06

Musse + Molly = Sant!


Idag blev det en riktigt bra parning!! Så nu håller vi tummarna för att Molly och Musse ger oss ett härligt gäng valpar i början av november!

2015-08-30

Kullträff med apportering!


Kul att så många kom! Det är så otroligt värdefullt för mig att få se valparna göra sina första apporteringar. Så där spontana och härliga som dom är innan vi börjat skola dom. Jag är ju allra mest intresserad av vad dom har med sig i sina gener för det där som vi människor sen lär dom, på gott och på ont, går ju inte i arv. Alla valparna hade härlig inställning och bra näsa och riktigt fina grepp. Några av lite väl ivriga iväg så där har vi tänt några varningslampor. Alla jobbade med bra fokus. Lite jobb behövs för att få till det sista på avlämningarna för några ekipage. Alla valparna höll fint i dummien hela tiden så inga dummies på förarens fötter men det var några som valpar som skuttade förbi sin förare så det måste vi slipa lite på.

Om ni vill fortsätta träna apportering så hjälper jag gärna till. Jag ordnar givetvis gärna träningar och kurser av olika slag. Kanske en till kullträff med apportering och i så fall hade det ju varit kul att testa med en fågel också!? Kanske en liten jaktkurs senare i höst? Eller om ni vill göra mig sällskap när jag tränar så är det bara höra av er eller så nappar ni på något tillfälle där jag skriver i forumet att jag önskar träningskompisar.2015-08-26

Hundmatshämtning!


Maten kom i tid och allt gick så smidigt idag!! Tusen tack till familjen Söderberg som även denna gång kom och hjälpte till. Utan er blir det ingen hundmatshämtning!

Nu är frysarna fulla med bra mat och det gillar jag! Å så är det ju så himla mysigt att få en liten pratstund med så små många goa Atomosar på samma dag!!


2015-08-23

Bubblan och lite annat!


Idag har jag haft en liten träff för dom som var nyfikna på det som jag kallar för bubblan. Jag älskar min bubbla och när någon vill veta mer om mitt bubblan-tänk så vill jag ju givetvis gärna dela med mig! Självklart var även alla som tidigare jobbat med bubblan också välkomna för alltid kan vi lära oss något nytt. Det blev en bra förmiddag tycker jag. Bubblan-tänket är lite flummigt innan man fått alla bitar klart för sig men jag tycker att vi lyckades ge en bra bild av grunderna och hittade bra verktyg och individuella råd till ekipagen.

Men vad är då den här bubblan?! Man kan lite kaxigt förklara bubblan så här tex "självklart är hunden med mig, var skulle den annars vara?”. Utan ord och utan koppel kan hunden att koppla av, vara trygg och må bra hos mig oavsett vad som händer runt omkring oss. Det är en så obeskrivlig känsla! Det är nu typ 15 år sedan ”bubblan-fröet” såddes i mitt huvud. Jag trodde då att det skulle förbi en ouppnåelig dröm och nu får jag uppleva den känslan varje dag tillsammans med mina hundar. Samförstånd, samvaro, tillit, trygghet är bara några ord på denna stora härliga obeskrivliga känsla. Att vara ute i världen utan koppel och utan ord, utan tjat och utan konflikt och bara njuta och må bra tillsammans med mina fyrfota vänner, det gillar jag!

När vi nu ändå träffats så passade jag på att trimma en hund inför kommande utställningen och så körde vi ett pass med utställningsträning. Inte helt lätt för varken hund eller handler att lära sig att visa upp sig stående och springande när det är första gången! Men bara den här lilla träningen resulterade i stora framsteg tycker jag!!


2015-08-18

Dags att planera lite!


Jag har fått lite önskemål om olika saker som jag har tänkt erbjuda under hösten så jag håller på att klurar lite på en planering med några kurstillfällen. WT-träning bla.

Två träffar har jag redan bokat in. Några vill jobba med bubblan så jag har föreslagit att vi ska ses söndag 23/8 till att börja med. Mer info i forumet. Det blir även en kullträff för våra yngsta där vi ska börja med apportering och jag har skickat mail till er alla så hör av er om ni inte fått info!


2015-08-17

Mysig eftermiddag!


Det va ganska många som missade hundmatshämtningen senast pga semester så igår träffade jag några goa valpköpare som vill få tag på hundmat så de skulle klara sig fram till hundmatshämtningen 26/8. Så himla mysigt att ses och hinna prata lite bara så där en vanlig måndag!


2015-08-16

Kennelträff och kullträff!


Först kennelträff med lite jakträning för de vuxna hundarna. Jag har förberett några stationer på land och så satt jag i båten en stund och kastade markeringar till dom som ville.

Jag bjöd på lite lunch och fika och sen samlade vi de yngsta i PP-kullen för en liten frågestund. Härligt att få träffa er alla!!

Hoppas vi ses ofta nu när vi alla är tillbaka från ledighet. Jag kommer fortsätta att skriva några rader i forumet och hoppas på träningskompisar och om intresse finns så ordnar jag gärna någon mer kennelträff under hösten. Å så har vi ju bestämt att vi ska ha en kullträff med första apporteringsövningarna med PP-kullen. Jag mailar ett datum. Det ska bli kul!

2015-08-15

Fixat inför imorgon!


Imorgon är det kennelträff och blir det en härlig blandning unga och gamla hundar och en massa goa människor! Lunchen är förberedd och jag är klar med övningarna. Det ska bli så mysigt att få träffa alla härliga Atomosar!


2015-08-13

Har-kullen fyller 5 år!


Grattis på födelesdagen!! Hoppas att ni alla får en riktigt härlig dag och blir ordentligt firade!!


2015-08-09

Kennelträff!


För typ 2 veckor sedan skrev jag några rader i forumet och för att kolla om det finns intresse för en kennelträff söndagen den 16 augusti. Det är några som svarat att de kommer och några som svarat att de kanske kommer. Det borde betyda att tillräckligt många kommer?! Jag tänkte ordna några övningar för de vuxna hundarna och bjuda på lunch. För att kunna planera och förbereda passande övningar, mat och fika så vill jag veta vilka vuxna hundar som vill vara med och träna och hur många personer som vill bli bjudna på lunch och fika. Hör av er senast onsdag 12/8.


2015-08-09

Flatmästerskapet 2015!


Vi var bara en timme därifrån. Vi var hela familjen på äventyr i Småland veckan innan och allt var planerat för att vi skulle åka till Flatmästerskapet över helgen. Husvagnen packad och matsäcken redo. Vi stod länge i korsningen på lördagsmorgonen....vänster mot Flatmästerskapet och höger var vägen hemåt. Skulle vi fatta det kloka beslutet eller det roliga beslutet?! Det blev tyvärr det kloka beslutet. Tråkigt. Jättetråkigt. Jag hade ju så innerligt gärna åkt till Flatmästerskapet!!


2015-07-28

Hundmatshämtning!


Den här gången blev det lite rörigt....den ena leveransen kom inte...vår hundmat stod kvar hos transportföretaget i Tomelilla....som tur var så hade jag mycket mat i mina frysar så det blev ganska bra ändå tillslut...


2015-07-19

Grattis Puzzel!


Idag fyller vår fina Puzzel 7 år! Grattis på födelsedagen! Hon firar just nu med att mumsa på ett stort köttben och så har husse lovat henne en glass!


2015-07-19

Träningssugna?!


Nu är vi hemma igen efter en liten semester och som alltid så vill jag ju gärna träffa mina goa valpköpare. Jag skriver en rad i forumet och ser om någon kan/vill ses och träna lite nästa vecka!


2015-07-19

Kullarnas egna sidor!


Nu har jag äntligen kommit mig för att fixa egna sidor till våra senaste kullar!! Dom finns under knappen "Kullar".


2015-07-12

Dröm-kullen fyller 2 år idag!


Grattis på födelsedagen!! Önskar er en härlig dag och hoppas att ni blir firade ordentligt! Tuffa vill helst fira sin födelsedag med några extra simturer och självklart ska hon få det och då passar det ju väldigt bra att hon fått en så fin och personlig present av sin pappa och "farmor"!


2015-07-05

Grattis På-kullen!


Idag fyller ni 9 år!! Hoppas att ni alla får en riktigt härlig födelsedag och mycket gott att mumsa på!

Jag minns så väl när ni föddes. Mamma Ärtans första kull. Hon var så klok och så fantastisk mamma och skötte allt så exemplariskt så jag nästan glömde bort att vi hade valpar hemma.


2015-06-30

En härlig tisdag!


Idag har jag träffat några goa Atomosar i skogen. Det gillar jag! Först var det två ekipage som ville gå viltspår. Kul för just dom här två har jag inte sett på jättelänge!! Sen hade jag förmånen att få komma med lite goda råd till ett riktigt modigt ekipage som ska både på officiell utställning och starta på WT. Det är verkligen en förmån att få hjälpa goa valpköpare med alla deras drömmar och mål! Stort tack för ert förtroende! Ni gör mig så lycklig!


2015-06-29

Hundmatshämtning!


Idag kom båda hundmatsleveranserna i god tid och gick allt så smidigt och lätt och blev så rätt och bra på en gång! Härligt!! Tusen tack till Pernilla och familjen Söderberg för utan er blir det ingen hundmatshämtning!!

Jag är verkligen helt slut när jag kommer hem men jag tycker så himla mycket om dessa härligt röriga dagar och jag blir så lycklig av att få träffa så många av mina goa valpköpare på en och samma dag!


2015-06-21

GRATTIS på födelsedagen!


Våra älskade Amy fyller 8 år idag!! Vår danska snurrhöna mår toppen och far runt som en virvelvind så man kan omöjligt tro att hon är 8 år!


2015-06-19

Önskar er alla en mysig midsommar!


Hoppas ni alla får en härlig dag och mycket gott att äta!


2015-06-18

Inga Malva-valpar...


Det blev ingen parning så vi kan inte hoppas på några Malva+Musse-valpar i augusti... Trist!


2015-06-15

Vår lilla Prya har flyttat!


Nu har vår sista valp hittat sitt hem och vi är så glada för att hon får flytta till Lena! Förhoppningsvis blir lilla Pryan (som ska få ett annat namn....) så bra som vi alla hoppas och då ska hon i framtiden få förmånen att bidra i Lenas avelsarbete. Det håller jag tummarna för!!
2015-06-14

Vill ni komma på kennelträff?!


Söndagen den 28/6 har jag tänkt ordna kennelträff. Vad vill ni att vi ska göra? Träna inför sommarens WT? Eller lite utställningsträning kanske? Å så fika förståss!

Det är kanske många som är på semester då så anmäler er senast söndag 21/6 om ni tänker komma för om intresset är för litet så bokar vi ett annat datum istället.


2015-06-08

Jaktkurs!


Sista kurstillfället på kursen som jag kallat "Jaktkurs - mot målet att någon gång starta på b-prov". Temat för dagen var vatten. Både i och vid vatten. Vi började att sätta upp mål för vattenjobb med dummies och jag hade tagit fram båten så det blev lite olika upplägga för alla kursdeltagare. Någon skulle i första hand träna på att simma bra och så lite problemlösning runt att inte ha fokus på båten när den flyttade sig efter att dummien kastas och så några övningar i att simma riktigt riktigt långt bland näckrosorna utan att tappa fokus på sin dummie. Sen körde vi övningar med fågel kastad från båten för dom som ville.

När vi lyckats få till kvällens alla mål med alla hundar i vattnet så hade jag några förslag på övningar på temat "vid vatten". Härligt modiga kursdeltagare testade väldigt kluriga varianter på mitt upplägg och jösse va imponerade vi blev framför allt av Lars och Snoddas!! Ett störningskast i vatten och sen skulle hundarna jobba i ett litet område på land men precis i vattenkanten med en väldigt liten vinkel till störningskastet. Lars valde att göra en lång dirigering till sökområdet och jag höll andan.....så himla snyggt utfört av Snoddas och husse!!

Det här va sista kurstillfället för denna gång men det är ju så himla kul med b-provskurser så jag hoppas att vi kan få till en snart igen!!


2015-06-07

Malva löper!


Vi gör ett försök till att få Malva-valpar. Vi parar henne med Musse under vecka 25.


2015-06-07

Kullträff!


En härlig stund på ängen tillsammans med gänget i PP-kullen! Kul att så många kunde komma trots kort varsel. Det har ju bara gått en vecka sedan valparna flyttade hemifrån men det kändes ändå väldigt bra att få ses och reda ut allt som alla funderat på.

Å så himla kul att Emma ville va med också för jag uppskattar verkligen när en hanhundsägare är så här intresserad av dom små juvelerna!


2015-06-04

En rar tikvalp söker en familj att flytta till!


Vi har en mjuk och följsam tik som är född 5 april och hon är alltså redo att flytta. Hon är en väldigt enkel och behaglig valp. Hon vill flytta till någon som har mycket tid och kärlek att ge henne. Hör av dig om du vill erbjuda henne ett rikt liv!

2015-06-04

En riktig hjälte!


Idag fick jag förmånen att vara med när Eroz lämnade blod. Vilken hjälte!! Det behövs fler blodgivare och flattarna är en av de raser som verkligen behövs eftersom dom ofta har den blodgrupp som det ofta är brist på blod av. Så om ni har en frisk flat som väger över 27 kg (tror jag att det var) och vill göra skillnad så kontakta något av de djursjukhus som har blodgivarverksamhet!

2015-06-02

Grattis Våga-kullen och I-kullen!


Idag fyller ni 10 år!! Hoppas ni får en härlig dag och mycket gott att mumsa på!!2015-05-31

Alla fina mammors dag!


Våra fantastiska tikar Elsa, Moa, Dea, Ärtan, Loppan, Pärla, Flisa, Amy, Puzzel och Pippi! Idag tänker jag lite extra på alla fina hundmammor som vi haft och alla fina barn som vi har fått! Jag kommer vara evigt tacksam för allt jag har fått uppleva tillsammans med mina valpar och deras mammor.2015-05-31

8 veckor!


Fy va fort tiden går!! Idag började valparna flytta hemifrån och det är därmed dags att avsluta valpdagboken för denna gång (men jag hoppas att vi snart har anledning att börja på en ny valpdagbok!!)

Här kommer några bilder från vår sista förmiddag tillsammans. Fler bilder finns i Pippis valpdagbok i forumet.


Gott med mat!
Här kommer två uppställningsbilder. Uppställningsbilder på alla valparna finns i forumet och förhoppningsvis får kullen en egen sida här på hemsidan snart....men jag måste få hjälp med det för jag vet inte riktigt hur man gör...2015-05-26

Grattis Prinsen!


5 år fyller du idag!! Hoppas att du får en härlig dag och goda köttben att mumsa på!!2015-05-25

Jaktkurs!


Idag stod det sök på schemat. Först med dummies och sen med vilt. Min tanke med upplägget idag var att vi skulle titta på hur vi skulle kunna få ut det bästa av varje hund och hitta lite knappar att trycka på om hunden tex tappar fokus i en provsituation.

Nästa gång står det vattenjobb på schemat! Med båt och vilt och annat skojigt!!2015-05-25

Valpdagboken!


Jag fick massor med fina bilder av Olof som han tog på kullträffen igår och jag har lagt ut dom i valpdagboken i forumet. Här är några av dom:

2015-05-25

Aktiviteter i sommar?!


Jag är lite nyfiken på om det finns intresse för aktivteter i sommar och i så fall vad?! Om ni har önskemål om vad ni vill att jag ska erbjuda så hör av er. Jag vet att det brukar vara svårt att få till datum under sommaren men vi gör ett försök om intresse finns.

Jag vill självklart ta hand om våra nya goa Atomosar i PP-kullen så jag kommer erbjuda några kullträffar för er men det hade ju varit skojigt om vi samtidigt kunde ha kennelträff för alla Atomosar så ni får tillfälle att ses. Är ni sugna på att komma på kennelträff och presentera er och era hundar och vad ni jobbar med för det härliga gänget i PP-kullen? Helg eller kväll?

Jag och Tuffa vill gärna ha träningskompisar så jag skriver en ny tråd i forumet varje vecka som jag har tid för lite träning så hör av er om ni vill träna med oss så bokar vi något som passar oss alla.2015-05-24

Kullträff för alla som väntar på en valp från PP-kullen!


Vilket härlig väder!! Kul att så många kunde komma och även Emma, Prinsens matte, och så Agneta som ägde valparna farfar Berra. Skojigt att så många är nyfikna på våra valpar!

Vi tog med oss valparna på en promenad ner till udden. Dom blir 7 veckor idag så om en vecka börjar dom flytta hemifrån.... Idag har nästan alla bitar fallit på plats så nu vet vi vilken valp som flyttar vart. Det innebär att vi vet att det är en svart tik som söker en familj att flytta till. Hör av er om ni är intresserade av att ge henne ett rikt och kärleksfullt liv!2015-05-22

Valpdagboken!


Idag har vi apporterat skata!Kanske är det här den tiken som söker en familj att flytta till?!2015-05-22

Gemensam träning!


Kul att jag och Tuffa fick lite sällskap idag! Det blev väldigt bra träning i passivitet idag medan några ekipage jobbade med dirigering. Stort tack till Nina och Cliffe som bjöd på hembakad äppelkaka och kaffe.

Jag är sugen på att träna med vilt och kanske är det någon som vill göra mig sällskap?! Jag skriver en rad i forumet när jag har bättre koll i min almanacka.2015-05-21

Grattis Så-kullen!


Idag fyller ni 4 år!! Hoppas att ni alla får en härlig dag och mycket gott att mumsa på!!2015-05-20

Ögonlysning!


Idag har Melker, Puzzel och Tuffa varit till veterinär Eva Hertil och fått sina ögon kollade. Hundar som ska gå i avel ska ha kollat sina ögon max ett år innan parning och eftersom det ofta är svårt att få tag på ögonveterinärer under sommaren så tog jag med alla dom tre som kan bli aktuella för parning under året.

Alla ögon var helt prickfria!! Härligt!! Puzzel och Melker är ju trots allt 7 år nu så man kan inte utgå från att dom är prickfria. Mina hundar får alltid så mycket beröm av Eva för att dom är så bra mentalt. Jag blir så stolt förstås!! Å om jag får säga det själv så sköter dom sig exemplariskt ute i världen trots att dom är riktiga lantisar.2015-05-18

Valpdagboken!


Idag har vi varit på äventyr på udden! Så härliga valpar!! Trygga och kavat och alldeles lagom nyfikna. Jag gillar egenskaperna hos det här gänget!


En tikvalp söker fortfarande efter en familj att flytta till. Kanske är det en av dom här tjejerna?! Än har vi inte bestämt vilken valp som ska flytta vart så jag vet inte vilken valp som ännu är otingad. Så om rätt hem hör av sig inom rimlig framtid så finns det fortfarande fem tikar att välja bland.Kanske är det en av dessa två tikar som söker en familj att flytta till?!2015-05-17

Kullträff för alla som väntar på en valp från PP-kullen!


Vilket eländigt väder vi hade. Det såg ut att klarna upp med den hann inte ens sluta regna innan det började igen och det blev blött och kallt och trist så vi tog med oss valparna och gick in. Nu är det två veckor kvar till valparna ska börja flytta hemifrån och bilden börjar klara våde när det gäller valparnas egenskaper och familjernas önskemål. Det flesta som köper valp från oss tycker att egenskaper är viktigare än färg och kön så vi väntar så länge som möjligt med att bestämma vilken valp som flyttar vart så vi alla känner oss säkra på att det verkligen blir rätt valp i rätt hem.2015-05-15

Gemensam träning!


Nya marker för mig och Tuffa, kul! Lars hade varit där innan och fixat några kluriga övningar. Det blir alltid så spännande uppgifter att lösa när Lars fixat. Å det är så himla nyttigt att göra uppgifter som man själv inte varit med och lagt upp. Tack alla för en härlig, men lite regnig, förmiddag!

Jag gillar det här med gemensamma träning för alla kan vara på oavsett ålder på hund och erfarenhet. Det är så lättsamt och trivsamt och så tar det rimligt lång tid så man kan få till det med allt annat i livet. Så jag vill gärna ha träningkompisar nästa vecka igen och därför har jag startat en ny tråd i forumet som heter "Träning i vecka 21" och så hoppas jag och Tuffa på att det är några som vill träna med oss då också!2015-05-14

Valpdagboken!


Idag har moster Tuffa varit en riktig lek-moster! Det gäller att passa på att ta bilder på valparna och lägga ut här på hemsidan för snart börjar dom små raringarna flytta hemifrån....Vill ni se fler bilder på valparna så leta reda på Pippis valpdagbok i vårt forum.
2015-05-14

Grattis Med I-kullen på födelsedagen!


Tänk att ni redan är 7 år! Hoppas att ni alla får en underbar dag och mycket gott att mumsa på!! Vår rara Melker firar sin födelsedag med att mumsa på ett jättestort köttben och självklart så har han valt att lägga sig under syrenbusken!2015-05-12

Valpdagboken!


Nu har jag uppdaterat valpdagboken med många nya bilder!! Ni hittar valpdagboken i forumet!
2015-05-11

Jaktkurs!


Idag hade vi första kurstillfället. Jag hade förberett ett litet b-prov med många av dom svårigheter som ekipagen ska klara på ett jaktprov. Tanken var att vi skulle få reda på mer om varje ekipage för att veta hur vi skulle lägga upp kursen. Vi jobbade lite extra med transporter och stadga och ett ekipage behövde vi titta lite extra på när det gällde markeringarna och det passade ju bra när resten av gänget behövde träna stadga och transport.

Innan vi skildes åt så gjorde vi en plan för kommande kurstillfällen och det vi främst kommer jobba med stora sök, vilt av olika slag och så massor med vattenjobb med båt och skott och vilt. Det här kommer bli kul!!


2015-05-10

Kullträff för alla som väntar på en valp från PP-kullen!


Kul att så många kunde komma!! Valparna fick så mycket kärlek och mys så dom sov så hårt resten av kvällen så jag var tvungen att kolla att dom andades!2015-05-07

Cilla och Camilla ordnade gemensam träning!


Tack för en riktigt mysig kväll i skogen!! Vilken förmån att bli inbjuden till en så trevlig tillställning!

Jag trivdes så bra med sällskapet och Tuffa hade fullt upp med att titta på alla hundar som jobbade åt alla möjliga håll. Hon är verkligen inte van med så här många träningskompisar så det var väldigt nyttigt för min lilla tjej från landet att få komma iväg ut i världen och se så många duktiga hundar jobba.Cilla ville att vi skulle ta kort på alla hundarna! Kul!! Här är dom!! Vi räknade det till att vi var 14 hundar i skogen så alla är inte med på bilden.2015-05-06

Jaktlydnad!


Målet som vi satte upp innan vi började kändes stort, ganska svårt, men kul! Att hundarna i slutet av dagens kurs skulle kunna gå lösa tillsammans på linje när jag gick före och kastade dummies. Väldigt bra jobbat av er alla!!2015-05-06

Valpdagboken!


Nu har jag uppdaterat valpdagboken med nya bilder!!
2015-05-06

Livet-kullen fyller 7 år!


GRATTIS på födelesdagen!! Hoppas att ni alla får en underbar dag och mycket gott att mumsa på!!

Eroz skickade två bilder till mig på sin födelsedag!2015-05-06

Valpdagboken!


Nu har jag uppdaterat valpdagboken med nya bilder!!
2015-05-05

Valpköpare på fika!


Nu är valparna stora nog att ta emot besök av okända personer så nu har vi börjat bjuda in de som är intresserade av en valp från kullen. Mycket fika blir det!! Det är verkligen en förmån att få träffa så många trevliga människor!!2015-04-29

Hundmathämtning!


Många goa Atomosar på samma kväll! Det gillar jag!!

Stort tack till familjen Söderberg som varje gång gör det möjligt för mig att erbjuda mina valpköpare denna service!2015-04-24

Valpdagboken!


Ni har väl inte missat valpdagboken som jag skriver i forumet?! Nu har jag uppdaterat med nya bilder!!
2015-04-24

WT-träning!


Goa människor, duktiga hundar och härligt vårväder! Fem stationer hade jag förberett. Station 1 var en liten transport och sen en enkelmarkering med skott. Hunden skulle springa över ett dike men det va inga bekymmer för någon. Station 2 var först ett skott och ett kast. Den dummien skulle ligga kvar och så skulle ekipaget gå mot nedslagsplatsen och strax innan vinkla bort från dummien. Sen kom det ett nytt skott och en ny markering och den skulle hämtas. När den var avlämnad så vände ekipaget sig mot den först kastade dummien och hämtade den. Här var alla riktigt duktiga!! Station 3 var först ett skott, sen ett skott och en markering som föll. Den skulle hunden hämta. På väg in med den dummien så sköts ett skott till. På station 4 skulle ekipaget ställa upp vid en snitsel. Det kom ett skott och en markering och sen en ganska lång transport. Skytten förflyttade sig under tiden. När ekipaget var framme vid andra snitseln så sköts ett nytt skott sen skulle hunden skickas på markeringen. Det va svårt!! Men tillslut kom dummien hem! Station 5 var två enkelmarkeringar som föll i rörig terräng så det var svårt att se och svårt att ta sig fram. Men här gjorde hundar väldigt bra jobb!!2015-04-23

Kurser i maj/juni finns nu i forumet!


Imorgon har vi sista kurstillfället av de kurser som jag hade bokat in för Atomosarna under våren så nu har jag fyllt på med några kurser i maj/juni. Mer info finns i forumet och vill ni har ett mail med info så skicka mig ett mail. Hör av er om ni har önskemål om någon annat än det som jag har bokat in.2015-04-18

Bästa-kullen fyller 3 år!


GRATTIS på födelsedagen!! Det var en märklig valpning....på ultraljudet såg veterinären bara en valp...kanske två....men det fanns fler än så och det så visade sig att det fanns TIO valpar i Puzzels mage!!!

Hoppas ni alla får en härlig dag och mycket gott att mumsa på. Pippi firade sin födelsedag med att ta sig tid att äta en stor hjorthals i biabädden bredvid valplådan.2015-04-14

Gemensam träning!


Helgens KennelMästerskap fick mig att bli så full av inspiration att träna egna hundar så att jag skrev i forumet och undrade om någon ville träna med mig idag. Jag och Tuffa behöver träningskompisar för att få till övningar som liknar det vi förväntas klara på ett WT. En kort stund hoppades jag på att vi skulle hinna komma så pass långt med träningen så vi skulle kunna anmäla oss till Fjällnora men det känns inte rimligt efter dagens träningspass, tyvärr. Vi behöver mer erfarenheter av sånt som kräver att man har träningskompisar så det kommer vi inte hinna få till på två veckor.

Idag fick vi sällskap av Pernilla och Sune, Erika och Speja, Janne och Musse och så Lotta och Iris. Vi fick till de övningar som alla önskade och det blev mest på temat markering och dirigering. Bra att varva sådana övningar när man är några stycken. Skicka åt olika håll och på så sätt skapa störningar åt varandra. Det tycker jag är skojigt!! Så, stort tack för idag! Jag tänker smita ut och träna lite ikväll när barnen har somnat för jag har en idé om hur jag ska lösa det som vi inte riktigt fick till idag på dirigeringarna...2015-04-13

Bilder från KennelMästerskapet!


Det här är bilder från min och från Pärs kamera så några hundar fattas så om någon har braiga bilder så maila dom!!

2015-04-12

KennelMästerskapet 2015!


Tack alla Atomosar för en härligt helg tillsammans!! Jag tycker att vi hade gjort bra förändringar i upplägget och hoppas att ni andra också tycker det.

Jösses vilken spännande final det blev!! Brorsorna Alexis och Musse fick samma poäng på tävlingen och skulle därmed skiljas åt med en final. Finalen var ett stort sök med nio dummies. Max tid sex minuter. När uppgiften var slutförd så kunde vi inte skilja bröderna åt ändå! Så det fick bli en andra final. Vi körde en duddelmarkering på tid. Alexis löste den snabbast och blev därmed KennelMästare 2015!!

Ingen nämnd och ingen glömd, tusen tack till alla domare, funktionärer och alla ni andra som gjorde denna helg möjlig!

Resultatlistan hittar ni på resultatsidan!

Bilder kommer så snart jag hinner!


2015-04-05

Alla mår bra!


2015-04-05

Valpning pågår!


Pippi är helt fantastisk!! Just nu har vi 10 valpar i vår låda men det kommer kanske fler. Fyra svarta hanar, en brun hane, tre bruna tikar och två svarta tik. Följ gärna valpningen i valpdagboken som jag skriver i vårt forum.2015-04-02

Glad Påsk!


Vi alla här på Bärmöudd önskar er alla en riktigt härlig påskhelg!!

Den här fina påskhälsningen fick vi från Chiwas!! Sitter han där och klurar på hur det kommer att kännas att bli morbror?! Fina Chiwas!!2015-04-01

Valpdagboken!


Nu har jag börjat skriva valpdagbok om Pippi och hennes små barn så alla ni som vill kan följa vad som händer här hos oss. Valpdagboken hittar ni i forumet. Alla kan läsa den så man behöver inte ha en inloggning. Om ni vill skriva några glada tillrop i gästboken så behöver ni ha en personlig inloggning så alla ni som inte redan har en sådan kan höra av er så hjälper jag till att fixa.


2015-03-30

WT-träning!


Trist väder men vad gör väl det när man får umgås med duktiga hundar och goa människor! Å så hade Janne med sig en stor låda full med semlor!

Station 1 var två enkelmarkeringar och kastaren flyttade sig mellan kasten. Dummiesen landade bakom kastare så hunden skulle springa förbi både på vägen ut och in. Station 2 var ett skott och kast och sedan skulle ekipaget gå mot nedslagsplatsen tills det var ca 1/3 kvar av sträckan. Under transporten sköts ett skott. När hunden skickade så blev det en liten annan vinkel än när hunden såg dummies falla så några hade lite svårt att hitta rätt i buskarna. Station 3 var två enkelmarkering med dold kastare och hunden fick sitta och vänta en stund innan markeringarna föll. Station 4 var ett skott och sedan en okänd dirigering, eller om man vill kan man tänka sig att det kastades en markering som hunden inte såg men fick i uppdrag att hämta med hjälpa av förarens anvisningar. Station 5 var först ett skott. Sedan ett skott och en markering som skulle hämtas.


2015-03-28

B-provsupplägg!


Jag fixade ett B-provsupplägg för dom som ville idag. Först en markering med skott. Sen skulle ekipaget förflytta sig. Ett skott under transporten. Sen en markering till. Efter det var det ett sök med sex vilt, eller två sök med tre vilt om man ville dela upp det. Genom söket gick en bred klippt väg som man fick röra sig längs. Ekipagen valde lite olika upplägg men alla fick in de sex vilten som låg ute. Sen en transport och så en avslutande markering, men det blev två skott och bara ett kast.

Det blev en härlig solig lördagsförmiddag och jag njuter så när jag får stå och titta på fanstiska hundar som jobbar så bra!! Lyckliga flattar med en härlig inställning till arbete och som tar bra initivativ och gör kloka val, har effektiv näsa och massor med samarbetsvilja, det gillar jag!


2015-03-27

Viltspår!


Härligt att vi nu är igång i spårskogen igen!!


2015-03-26

Hundmat!


Schenker glömde köra ut vår mat!! Tur att vi började ringa runt medan det fanns folk att få tag på så vi fick den utkörd trots allt. Många timmar för sent och rörigt blev det. Tack till alla för ert tålamod! Å ett stort tack till Pernilla och familjen Söderberg som kämpade på i kaoset!2015-03-24

Pippi mår toppen!


Den här bilden tog jag för en veckan sedan och magen är mycket större nu!!2015-03-15

WT-träning!


Underbart vårväder!! Å så ett gäng goa Atomosar!!

Alla ekipage som va med idag är på nkl-nivå. Första stationen var två enkelmarkeringar och dom landade på samma linje så många hundar sprang först till den gamla legan. Lite klurigt men alla jobbade på bra. Andra stationen var ett skott och ett kast. Sedan skulle ekipagen vända sig om och gå snett bakåt över en liten kulle. En svår transport som hundar och förare gjorde riktigt bra! Efter transporten så vände ekipaget upp mot den kastade dummien och fick hämta den. Station tre var en transport till en plats med lite skymd sikt. Där blev det en stunds väntan innan dummien kastades. Kastaren stod lite dolt och hunden skulle passera några enbuskar på vägen. Dummien hade landat uppe på en höjd. Station fyra var en dirigering med skott, och så även en övning i att hunden missar markeringen men skickas ändå. På station fem kom det först ett skott, sedan en stund väntan, och sen ett skott till och då kastades en dummie. Den dummien skulle hunden hämta.

Det var ett härligt gäng hundar och förare idag och allra mest imponerad är jag över det jobb som Rasmus och Messi gjorde tillsammans! Jag brukar inte nämna namn här på hemsidan eftersom jag inte vill att någon ska känna oro inför att bli omnämnd här men när det gäller detta härliga ekipage så kan jag inte låta bli! Messis resa inom jaktträningen har varit lite krokig kan man säga....och nu med ny förare så kan man inte tro att det är samma hund!! Så snyggt jobbat tillsammans!!


2015-03-13

En riktigt härlig fredag!


Först kom Pralinerna och dom fick gå sitt första viltspår och sen testade vi lite apportering. Duktiga hundar!! Ska bli kul att få fortsätta att följa dessa två begåvande kloka små hundar!

Sen tog vi fram lite fika. Gott i den härliga vårsolen! Anette hade bakat åt oss och det uppskattas ju förstås! Å så tränade vi lite apportering blandat med lite lydnad med de vuxna hundar som ville. Å så kom två nya nyfikna valpköpare som vill träffa oss och Pippi. Trevligt!!

Jag har haft en jättetrevlig fredag tillsammans med goa Atomosar och längtar redan till nästa gång så jag hoppas på att vi ses snart igen!!


2015-03-12

Musketörerna fyller 8 år!


Tre små fina gossar föddes hos oss för 8 år sedan. Våra tre Musketörer!! GRATTIS på födelsedagen!!2015-03-09

Aktiviteter i vår!


Nu är väl våren här för att stanna?! Jag vill gärna ha träningssällskap i det fina vädret så jag kommer skriva förslag på datum i forumet. Jag ordnar även gärna en kennelträff med lite lunch och träning om några är sugna på det.

Några har önskat att jag ska erbjuda lite kurser så nu har jag gjort en planering för mars/april. Den finns i forumet och vill ni ha den via mail så hör av er!2015-03-04

Hundmatshämtning!


Nu är frysarna fulla med bra mat igen och det gör mig så lycklig! Tusen tack till familjen Söderberg som gör det möjligt för mig att ordna dessa hundmatshämtningsdagar åt mina goa valpköpare!

Å så tack till Annicka som bakat goda små kakor åt oss!!2015-03-02

Valpar!!!


Nu har vi tittat i Pippis mage och det finns valpar där!!! Å va spännande det ska bli med Pippi+Prinsen-barn!!

Hör av er om ni är intresserad av en valp i kullen!!2015-02-18

Gemensam träning!


Förra veckan skrev jag i forumet och frågade om det va någon mer än jag som ville träna den här veckan och va många vi blev på en alldeles vanlig onsdag! Erika hade bakat en god kaka åt oss och jag hade med mig kaffe. Fikat gör liksom hundträningen ännu trevligare! Eftersom jag nu har beställt vår så vill jag gärna träna snart igen så jag skriver en rad i forumet.2015-02-06

Nya valpköpare!


Det är spännande att bjuda hem människor vi aldrig träffat förut....och den här dagen blev riktigt riktigt trevlig tycker vi! Det är verkligen en förmån för oss att få bjuda så trevliga människor på fika!! Det känns som starten på något riktigt kul!2015-02-05

Kullträff för Pralinerna!


Idag var det dags för den sista av de kullträffar som vi bokade in den dagen som valparna flyttade härifrån. Tre träffar har vi hunnit med nu när dom snart är 4 månader gamla. Det finns alltid massor med frågor och funderingar när man startar upp en resa tillsammans med en ny fyrfota vän, även om man haft många hundar tidigare, och det är skönt att ha goa människor att stöta och blöta de situationer som uppstår. Jag är vädligt glad och tacksam för att jag har fått vara med och följa dessa två underbara Praliner under deras första tid i sina familjer.

Jag vet att jag ofta kväver mina valpköpare med min entusiasm så nu har jag lämnat över bollen till dom så dom själva får bestämma hur ofta de vill ses och med vad de vill ha min hjälp framöver. Men jag kommer inte klara att vänta så länge.....och så snart snön är borta så kommer jag bjuda in till en träff med apportering och en träff med viltspår!!


2015-02-04

Hundmatshämtning!


Gott om tid idag och bara lite rörigt och förvirrat! Å mysigt att få träffa alla goa Atomosar! Tusen tack till Pernilla, Pär, Evelina och Amelia för all hjälp idag!! Er hjälp, framför allt med att göra Ellen och Matildas dag så mysig, är helt ovärderlig! Å så tack till Annicka som bakat goda kakor åt oss!


2015-02-04

Pippi+Prinsen=Sant en gång till!


En riktigt bra parning idag också! Toppen!!Nu är det bara att hålla tummarna!!


2015-02-02

Pippi+Prinsen=Sant!


I fredags var jag och Ellen med Pippi till Ultuna för att ta ett progesteronprov och när veterinären ringde på eftermiddagen så fick vi veta att progesteronnivån bara var 5,9. Flera dagar kvar till rätt parningsdag alltså.Ellen tycker bäst om Pippi och kallar henne för sin hund. Dom är så fina tillsammans!! Ellen vill alltid hålla i Pippis koppel och Pippi har verkligen ett oändligt tålamod med allt som Ellen hittar på.

Sköterskan som tog blodprovet gav Pippi massor med beröm för sitt uppförande och inställning till allt och Pippi fick höra flera gånger att det är just sådana hundar som hon som ska bli mammor. Å jag kan bara hålla mig för för jag är så himla nöjd med Pippis mentalitet. Hon är så himla lugn och klok och alltid så behaglig att ha med sig överallt.

Idag på morgonen hämtade jag Prinsen så att han är här hos oss idag och det tog bara några minuter innan Pippi och han fick till en bra parning!! Å va spännande det här ska bli!! Jag håller alla tummar för att det blir många fina Pippi+Prinsen-barn hos oss i början av april!


Två bra parningar idag!


2015-01-27

Gemensamma träningar!


I onsdags ordnade Lars en träning och idag hade Birgitta hyrt inomhushallen och jag missade både träningstillfällena! Jag är så himla glad att jag har så goa valpköpare som ordnar och fixar åt oss Atomosar även om jag inte alltid lyckas få ihop det så att jag kan va med.


2015-01-26

Både roligt och tråkigt när det gäller valpar...


Malva har inga valpar i magen....vi har tittat efter med hjälp av ultraljud men vi såg inga valpar....trist! Så för att ge Prinsen en chans till att bli pappa så har vi ändrat lite i planeringen. Tanken var att para Pippi med en dansk hane som heter Jeddi på det här löpet men jag har länge tänkt att Pippi även ska paras med Prinsen på något kommande löp. Men nu vänder vi på ordningen eftersom Prinsen är äldre. Å Pippi löper nu så om allt går som jag tänkt mig så föds det små Pippi+Prinsen-barn här i början av april!!

Vi har fått erbjudandet att låna Molly så att hon får en kull hos oss och om hon löper vid lämplig tidpunkt så ska vi para henne under 2015!! Tusen tack till Lena och Jerry för att vi får förmånen att låna fina fina Molly!! Vi kommer para henne med Alexis och det finns verkligen all anledning att tro att det blir riktigt härliga valpar med dessa två som föräldrar!!

Det är just sådana här kombinationer som jag helst vill göra dvs para två egenuppfödda härliga hundar med varandra för det är extra kul att följa valparna när jag känner många av hundarna bakåt så väl! Idag är det 19 år sedan min första flat, Pontus, föddes och det är en obeskrivlig känsla att idag sitta här och drömma om att hans barnbarnbarnsbarn ska födas här hos oss i vår!


2015-01-11

Årsavslutning!


Idag var mina mina goa valpköpare välkomna hem till oss på lite mat och vi har summera året som gått och satt upp mål för 2015. Å så självklart applåderat för alla framgångsrika ekipage och så har jag förmånen att få dela ut rosetter! Det här är en härlig tradition nu så vid varje årsskifte så ordnar jag en liten tillställning för alla Atomosar. Mysigt att ses utan hundar ibland också! Tack alla för en härlig stund!


2015-01-10

Grattis Extra-kullen!


Idag fyller ni 3 år!! Hoppas att ni alla har en underbar födelsedag i snövädret!! Mamma Amy, vår danska snurrhöna, är som vanligt väldigt glad och lycklig men jag tror inte att hon tänker så mycket på att hennes yngsta barn fyller år idag!


2015-01-07

Hundmatshämtning!


Ännu en härlig och rörig dag tillsammans med underbara Atomosar!! Nu är frysarna fulla igen och det gör mig så lycklig att veta att jag nu hjälpt till så att många älskade fyrfota vänner har fullt av den bästa maten! Tusen tack till Pernilla och familjen Söderberg för att ni gör det möjligt för oss att erbjuda detta till alla goa Atomosar!


2015-01-06

Träning inomhus!


Det är så härligt att få träna hund inomhus! Tack Birgitta för ett toppenbra initivativ och va kul att vi blev ett gäng!

Jag och Tuffa jobbade med enkla små övningar idag. Det kändes lagom för oss båda. Övningar inspirerade av tävlingslydnad blev det mest. Hon är duktig och väldigt lyhörd på vad jag vill. Lite väl lyhörd ibland men det känns som ett bra problem.


2014-12-31

Gott Nytt År!


Madde och Patrik bjuder Atomosarna på nyårs-träning även i år. Riktigt mysig tradition! Ni är toppen som ordnar åt oss! Jag har inte missat en enda nyårs-träning men i år tvingar en envis förkylning mig att vara hemma.

Vi önskar er alla ett riktigt bra slut på 2014 och en bra början på 2015! Hoppas verkligen att inga hundar hamnar i obehagliga situationer med smällare och fyrverkerier.


2014-12-28

Kullträff med Pralinerna!


Första träffen sedan dom flyttade härifrån för knappt 4 veckor sedan. Så himla roligt att få se dom igen!! Några av dom där vanliga frågorna och funderingarna som man har när man haft sin valp i en månad men jag tycker att dom har rett ut allt på ett bra sätt. Vi tog en liten promenad tillsammans och sen bjöd jag på fika i sommarstugan. Tur att jag hade satt på värmen där inne för fy va kallt det va ute idag!


2014-12-28

Malva+Prinsen!


Nu är Malva parad med Prinsen!! Så nu håller vi tummarna för att det föds ett gäng valpar hos oss i slutet av februari. Valparna vill i så fall flytta till sia nya familjer i slutet av april. Hör av er om ni är intresserad av erbjuda ett hem till en av valp i kullen!


2014-12-24

God Jul!


Vi önskar er alla en riktigt mysig jul!! Våra fyrfota vänner fira just nu julafton med liga ute i snöns och mumsa på varsitt härligt köttben!


2014-12-13

Stora Stockholm!


I snart 30 år har jag suttit vid utställningsringen och finalringen och njutit av vår underbara ras en hel dag i december. Jag blir så full av kärlek och lycka av att se dessa härliga hundar. Det är verkligen hög kvalitetet på hundarna som visar i rasringen och i finalringen verkligen strålar det om flattarna!! Stort GRATTIS till alla uppfödare och ägare till dessa ljuvliga hundar! Jag längtar till nästa år!!


2014-12-07

B-provsträning!


Jag hade förberett ett upplägg och lagt ut viltet innan alla kom. Vi var ett gäng människor och hundar som stod på en av våra klippta vägar och jag sköt tre skott på kort tid men så när jag ställde mig på en ny plats för att skjuta och kasta en fågel så drog ett rådjur iväg bara någon meter bakom mig. Rådjuret måste alltså ha stått bara några meter från gruppen med människor och inte hellre långt från skotten. När jag skjutit och kastat och hunden letade efter fågel så kom ett rådjur till ur samma buske! Att dom står kvar trots att vi var så nära och så högljudda!! Hunden, goa fina Torres, imponerade stort på mig för trots att han nästan blev påsprungen av rådjuret så letade han målmevetet efter fågeln. Duktig kille!! Snyggt jobbat! En retriever ska ju inte bryr sig om levande vilt i skogen men nog är det så att många är nyfikna nog att skutta några steg efter ett rådjur som springer förbii på någon meters avstånd?! Men inte Torres!

Dagens upplägg inleddes med en förrvirrad skytt som gärna sköt men inte alltid träffade fågel. Flera ganska svåra stadgeövningar alltså men hundarna va duktiga. När markeringarna var inhämtade så skulle hunden leta efter en kanin i snårig terräng. Gick superbra för alla! Sen ett skott och så ett sök med sex vilt i varierande terräng med kärr, vass och täta buskar. Hundarna jobbade jättebra! Hundarna fick hela dagens provupplägg att se så lätt ut men det fanns en helt del svårigheter och dom löste hundarna snyggt!


2014-12-05

Träning och fika!


Jag blev så träningssugen när det va så fint väder igår så jag skrev en rad i forumet och hoppades på att få träningssällskap på förmiddagen idag. Pernilla och Sune kom tränade med oss, mysigt!!

Puzzel och mest legat i soffan sedan valparna flyttade. Hon har sovit, sovit och sovit. Igår kollade jag igenom henne ordentligt för att försäkra mig om att hon mår bra. Å när jag tog fram dummiesarna idag så var det ingen tvekan om att hon mår toppen! Jag la ett stort sök till henne och hon hämtade tio dummies i hög fart och sedan vilade hon en stund medan Sune fick jobba och sen hämtade hon tre till med bibehållen entusiasm. Inget ett spår av att hon knappt rört sig på flera månader. Pigg och målmedveten som alltid. Älskade hund!!


2014-12-03

Nu har vi börjat boka in nästa års roliga aktiviteter!


Det blir årsavslutning 11 januari. Vi bjuder på mat och fika och så summerar vi 2014 och smider planer för 2015 och så applåderar vi för våra framgångsrika ekipage och delar ut rosetter. Mer info finns i forumet.

KennelMästerskapet 2015 blir helgen 11-12 april. Mer info finns i forumet.


2014-12-02

Pralinerna har flyttat!


Jag har fått sms från dom båda och allt har gått så bra!!

Fy va tomt det blev här hemma...att ha valpar hemma är så underbart och framför allt när dom bara varit två för då kan vi ha dom med i vårt liv på ett annat sätt än när dom är tio. Det här är första kullen som Ellen kunnat vara med och hjälpa till och med tanke på det är har det ju också varit en fördel, kanske en förutsättning till och med, att dom bara varit två. Barn och hundar är verkligen är underbar kombination och alla har dom fått lära sig en massa saker av varandra.

Jag har inte riktigt fatta att dom inte är kvar här hos oss nu....tomheten och saknaden är så hemsk första dagarna....jag kommer hela tiden på mig med att tänka på om dom ska ha mat eller om dom vill gå ut osv....enda fördelen som jag kan känna just nu är jag kan få börja planera för nya valpar!

Här är några härliga bilder från deras sista timmar tillsammans. Fler bilder finns i valpdagboken i formet.


Härligt busiga!Massor med pussar! Det är så härligt att barnen får ha goa valpar i sitt liv!
2014-11-29

Valparna är besiktade!


Idag var vi en sväng till veterinären för att göra en besiktning. Valparna måste ha med sig ett veterinärintyg när dom flyttar hemifrån. Valparna mår toppen och dom skötte sig exemplariskt. Jag är så himla stolt och så nöjd med dessa två! På tisdag är dom stora nog att flytta hemifrån och det kommer bli så tomt utan dom...

Imorgon kommer de förväntansfulla valpköparna hit och då ska jag bjuda på lunch så vi kan prata om allt det där som är viktigt att tänka på när man får hem sin nya lilla vän.


2014-11-27

Hundmatshämtning!


Vi hade inte riktigt fått det som vi beställt denna gång så det blev riktigt härligt rörigt innan vi fick ihop allt på ett bra sätt... Tusen tack till Pernilla, Lotta och Pär som kämpar på så dessa dagar! Å tusen tack till Evelina och Amelia som tar hand om Ellen och Matilda på ett föredömligt sätt!! Å så tack till Annicka förstås, som alltid bakar åt oss!


2014-11-23

WT-träning!


Va kul att vi blev så många!! Jag har förberett fem stationer där man kunde kör både nkl och ökl. Det va duktiga ekipage idag för allt kändes så enkelt och det var det verkligen inte. Å så det underbara vädret gjorde inte det hela sämre!!


2014-11-14

Ett bra träningspass!


Idag var vi ett gäng Atomosar som träffades och tränade tillsammans. Olika kunskapsnivå på ekipagen men vi enades om att köra en övning som gick att anpassa så alla kunde vara med oavsett tidigare erfarenheter. Så det blev massor med superbra stadgeträning med hundar som sprang kors och tvärs och hämtade markeringar/dirigeringar och de passiva ekipagen stod mitt i röran. En övning i min smak! Tuffa skötte stadgan över min förväntan och var helt tyst och lugn oavsett vad som hände runt om oss. Hon markerade sina apporter väldigt bra trots att det fanns mängder med nedslagsplatser men vi behöver jobba mer med att hon måste lita på att apporten finns där.

Tack alla för ett bra träningspass! Å mysig fikastund!


2014-11-09

Slut på aktiviteter...!


Dagens kennelträff var det sista som vi hade inbokat men om jag förstod rätt idag så finns det lite intresse för någon WT-träning och även något B-prov nu under hösten/vintern.

Så nu har jag bokat in en WT-träningen söndagen den 23/11. Vill ni ha mer info så kolla i forumet eller skicka mig ett mail.

Ni som är intresserade av att jag ordnar ett kurstillfälle med ett B-provsupplägg skriv en rad i forumet eller skicka mig ett mail så bokar vi något som passar er alla som är intresserade av att vara med.

Eftersom jag inte ska jobba lika mycket nu ett tag och dessutom bara har två valpar att roa så har jag lite mer tid för träning av egna hundar så om ni bara så där lite vanligt sugna på att tränïngssällskap så kan vi väl prata ihop oss om att ses? Det blev några hamburgare över idag så om ni dessutom är sugna på en grillad hamburgare till lunch så bjuder jag gärna på det!

Jag startar helt enkelt några nya trådar i forumet så kan vi väl hålla kontakten där? Då kanske fler vill vara med under planeringens gång liksom?! Om ni inte vill skriva i forumet så går det givetvis bra att skicka mig ett mail också!


2014-11-09

Kennelträff!


Stort tack till Sussie och Håkan som ordnade kennelträff åt oss idag! Lyxigt att få komma på träning med förberedda braiga stationer med skytt och hagelbössa! Va kul att vi blev så många! Vi blev drygt 30 personer, gamla och nya Atomosar i en härlig blandning. Mitt uppdrag var att bjuda alla på lunch och jag kom lindrigt undan för jag hade köpt hamburgare och Mats ställde sig vid grillen.

Anna och Anette hade bakat goda saker åt oss och dom fina tårtorna som Anette hade gjort bara måste jag lägga ut en bild på!2014-11-09

Alla fina pappor!


Idag tänker vi lite extra på alla fina pappor som gett oss alla underbara valpar!!2014-11-07

Kul att vi blir så många på kennelträffen på söndag!


Jag bjuder på lunch och det är nästan 30 personer som har anmält sig! Kul!!2014-11-05

Pralinerna har haft besök!


Idag har valparna haft besök av två omgångar nyfikna valpköpare!! Tänk att dom snart är stora nog att flytta hemifrån!!2014-11-03

WT-träning!


Ett härligt gäng var med på dagens kurs trots det riktigt tråkiga vädret! Fy va det regnade rätt som det va! Fem stationer hade jag förberett. Station 1 var ett skott och en markering som föll i snårig terräng. Station 2 var ett skott och en lång markering som föll i högt gräs. Station 3 var två enkelmarkeringar med skott. Ekipaget stod så att de hade svårt att se var dummien föll och det blev lite omvägsproblem att hitta dit. Station 4 var ett skott och ett kast och sen skulle ekipaget gå tillbaka en bit på samma väg som de kom och sedan skulle hunden skickas från en ny plats. Station 5 var ett skott och ett kast där dummien föll i hög tät vass och det var svårt att se nedslagsplatsen.

Jag tycker att ekipagen jobbade på bra i det eländiga vädret. Stadga och transporter funkade överlag riktigt bra idag tycker jag. Lite mer erfarenhet av kluriga nedslagsplater behövs. Å gärna mer erfarenhet av att markera även med hörseln och inte bara synen.2014-10-29

Hundmatshämtning!


Nu är frysarna så där härligt fulla igen!!

Stort tack till Pernilla och familjen Söderberg som hjälpte till idag!2014-10-26

Sista kurstillfället


Idag träffades systrarna Tuffa och Speja och hade sitt sista kurstillfälle på den här omgången jaktkurs. Vi jobbade mest med gott uppförande vid sidan i olika situationer. Svårt men viktigt. Båda systrarna började dagen med att göra några långa linjetag. Tuffa gjorde en del val som jag ska fundera lite på innan jag bestämmer mig för hur hon tänkte. Jag vill alltid försöka komma på hur hunden tänker och inte vara för snabb med att bestämma mig för att den gjorde fel. Givetvis har min fyrfota kompis en tanke med det sättet hon väljer att lösa uppgiften på. Speja gjorde mig, som vanligt, imponerad! Erika och Speja gjorde sedan några övningar med stoppsignal som tema. Jag och Tuffa har just nu paus i vår träning med stopp för Tuffa stannar superfint även i riktigt svåra situationer men jag känner att hon har blivit lite osjälvständig efter att vi börjat med övningar där jag blåser stopp när hon är på väg till en apport. Så Tuffa fick istället göra en markering i riktigt snårig terräng där hon fick springa genom vatten och göra några väg val för att ta sig fram till dummien. Å hon gjorde det så himla bra! Å tackvare att min kloka träningskompis sa åt mig att inte göra fler övningar så bestämde jag mig för att vi tränat klart för idag! Vi avslutade träningen med att Erika bjöd på nybakade bullar och kaffe och så blev det ett sånt där bra avslut när hundarna fick göra ingenting en stund innan vi åkte hemåt. Tack Erika och Speja för en väldigt givande kurs! Det har varit så himla nyttigt och bra för mig och Tuffa!

En stor fördel med att ha inbokade kurstillfällen är att jag kommer ut och tränar lite mer målmedvetet mellan gångerna också. I fredags fick jag och Tuffa sällskap av Sandra och Sarabi. Då jobbade vi med att hämta riktigt långa markeringar och sen en del stadga och transport. Ett riktigt nyttigt träningspass med sånt som jag och Tuffa behöver träna på!2014-10-26

Av-kullen fyller 7 år idag!


GRATTIS!! Hoppas att ni alla får en härlig dag och många goda saker att mumsa på! När man fyller 7 år så får man börja göra lite mer som man vill! Mamma Ärtan började låtsas att hon hörde lite dåligt och hade en massa egenheter för sig. Vår charmiga lite lagom dryga diva!2014-10-18

Lycka till!!


Vi alla här på Bärmöudd vill önska alla er goa Atomosar som ska starta på WT i Träskaten imorgon ett STORT LYCKA TILL!2014-10-16

Kennelträff 9/11!!


Håkan och Sussie har bjudit in oss alla till Kennelträff!! Ni är underbara som fixar åt oss!!Så här skriver Håkan i gästboken:

Hej alla Atomosar söndag den 9/11 tänkte jag att vi skulle träffas på Bärmöudd för att umgås o träna hundar
tänk ut övningar så löser vi dom tillsammans Anneli kommer att finnas till hands för frågor hon har även lovat att fixa något att äta.

Jag kan ev fixa så att vi har en skytt med oss så om någon vill prova på en övning med skytt inblandad så kanske jag ordnar det. Hör gärna av er så jag vet hur många som kommer kom även med önskningar på övningar som ni vill göra så börjar jag grovplanera med Anneli.

Tider återkommer jag med när vi vet hur många som är intresserade,tanken är att vi ska ha en trevlig dag med skratt o hundträning ,ev hinner vi med fika o skitsnack oxå
// Många kramar Håkan
P.s glömde en sak hoppas att få träffa er som är nya o ni som väntar :DDet ska bli så mysigt att få träffa ett gäng goa Atomosar!! Hoppas att många kan och vill komma! Å det är inte bara Håkan som hoppas på att vi ska få se lite nya ansikten på denna Kennelträff! Alla ni som väntar på en valp från oss, i den här kullen eller kommande kullar, ska känna er hjärtligt välkomna! Men, vi behöver få en anmälan från alla som har tänkt komma så vi kan laga tillräckligt med mat och fika så skriv i forumet eller skicka ett mail mig eller till Håkan om ni har tänkt komma!2014-10-15

WT-träning


En full grupp var anmälda till idag! Kul!!

Jag hade förberett några lite kluriga stationer idag. Transporter i terrängen och markeringar med dolda nedslag och allt annat än fri sikt. Dessutom mycket buskar och snår och vass som hundarna skulle jobba i. Duktiga hundar som jobbade på trots knepiga förutsättningar. Skoj!

Nu håller jag alla tummar för er som ska starta på WT på söndag! Oavsett poäng så tycker jag att ni alla är toppen! Önskar att jag också kunnat starta men jag blir hemma i valplåda.2014-10-15

Sperma i frysen


Nu när det bara blev två valpar så bestämde jag mig för att frysa sperma efter Melker. Jag tycker att världen ska ha fler Melker-barn! Jag hoppas ju självklart att han ska finnas kvar länge till så att vi kan få fler Melker-barn men han är ju 6½ år nu och åren går så fort och allt kan hända. Så igår var vi iväg och idag fick vi besked om att infrysningen hade gått bra! Härligt!! Nu finns det möjlighet att få Melker-barn i typ 1000 år!2014-10-14

Jaktträning


Erika och Janne såg till att jag och Tuffa kom ut på ett träningspass idag. Tack snälla för ett utmärkt initivativ! Å kaffe fick jag också!

Hundarna va lite väl sugna på att få jobba så vi bestämde oss för att fokusera på gott uppförande i väntan i första hand. Jag la ut ett målområde som jag tänkte dirigera till åt ett håll och sen kastade jag två markeringar åt ett annat håll. Sen fikade vi! Efter ett tag tyckte jag att Tuffa hade en bra känsla så hon fick hämta en av markeringarna som nu hade fått ligga en bra stund. Hon mindes den väldigt bra. Jag varvade att skicka på de olika apporterna och kastade tillbaka dummies i området när det blev tomt. När det gick så där riktigt bra så ställde jag mig så att Tuffa fick springa igenom den fikande gruppen med människor och hundar både på vägen ut till apporterna och på väg hem med en dummie. Det skötte hon riktigt bra. Vi avslutade hela passet med att jag blåste stoppsignal när hon var på väg mot en känd dummie och hon stannade så himla fint! Å jag fick verkligen anstränga mig för att klara att motstå frestelsen att gör en gång till.... Nu låter det som att jag lät henne jobba hela tiden men så var det absolut inte utan den mesta tiden stod vi stilla och i röran och mitt mål var att hon skulle hålla sig hos mig utan koppel oavsett vad de andra hundarna hittade på och det lyckades vi med.2014-10-12

Jaktträning!


Idag var det dags för systrarna Speja och Tuffa att ha sitt andra "kurstillfälle". Vi jobbade vidare med den sökövning som vi påbörjade sist. Det gick klart bättre idag för dom båda. Vi la ut sju apporter i varierande terräng. Sen gjorde vi några linjetag som vi ökade svårigheterna på för varje skick och sista gången gick dom utan tvekan till en helt okänd apport. Snyggt jobbat efter så lite träning! Mellan uppgifterna jobbade vi med transport och stadga och så det där svåra med att sitta nära och titta på när en annan hund jobbar. Det gick absolut bra för båda systrarna men jag känner ändå att vi ska ta och köra lite extra sånt vid något tillfälle.

Speja och Erika säger att dom inte tränar men hur är det då möjligt att dom alltid gör så mycket bättre hela tiden?! Tuffa är också väldigt duktig men hon är mer mån om att lyssna och förvissa sig om att hon gör rätt istället för att bara jobba på. Speja gör liksom bara bra saker. Precis sådär som Puzzel va som ung. Man presenterar en uppgift och så blir det snyggt och effektivt löst. Det gillar jag!

Jag åkte hem med en härlig känsla! Det är så himla bra för mig och Tuffa att ha en "kurskompis" och bokade tillfällen för då blir det av att vi tränar lite mellan gångerna också. Några tillfällen har jag och Tuffa kommit oss ut ensamma trots valptider och dessutom har jag och Erika lyckats ses en gång för att "träna mellan kurstillfällena". Perfekt!2014-10-08

Två bruna praliner!


En hane och en tik finns nu i vår låda. De små och deras mamma mår bra.

Vi är givetvis väldigt glada för våra två små goa valpar. Men också lite besvikna över att vi inte fick fler valpar. Det är många förväntansfulla människor som väntar på en valp från oss så det hade behövts fler än två. Vi kan bara göra vad vi kan för att få fler valpar som snart det bara är möjligt och hoppas på att alla ni som nu blivit besvikna orkar vänta så att vi kan få ha er med i vårt gäng.

2014-10-07

Valpning pågår!


Kl 16.29 fick Puzzel en stor brun tjej!!
Läs mer i Puzzels valpdagbok som finns i forumet!2014-10-03

Dygn 61!


Allt är lugnt fortfarande.
Hur många små barn finns det där inne? Gott om mjölk finns det i alla fall!
Vissa stunder är hon lite frånvarande i blicken men annars inga tecken på att valparna vill ut än.2014-10-03

Grattis på födelsedagen!


Idag fyller Som Djur-kullen 5 år! Vårt färgglada gäng! Jag kommer aldrig glömma när jag höll vår första gula valp i handen. Fina Tiger! Å fler gula kom det! Totalt fyra. Å så tre bruna och fem svarta!!

Hoppas att ni alla har en riktigt härliga dag med mycket gott att mumsa på!


Alla fina barnen i Som Djur-kullen!

2014-10-02

Fina HD-resultat!


Idag kom dom efterlängtade resultaten!! Vi HD-röntgade ju 7 av syskonen i Dröm-kullen i torsdags och sedan dess har jag hållt tummarna hårt! Allt såg fint ut på bilderna men jag har hört en del märkliga historier så det är första när SKKs bedömning kommer som jag riktigt kan andas ut.

Chippen, Diaz, Kajsa, Aska och Sarabi fick grad A och Tuffa och Speja fick grad B!! Härligt!! Nu kan jag på allvar börja planera för att dessa fantastiska hundar ska gå i avel!2014-09-30

Dygn 58!


Allt är lugnt här hemma. Puzzel sover så gott och äter ofta och lite. Inne i magen rör det sig så där mysigt! Jag älskar att känna det små vännerna böka runt där inne!! Det är dygn 58 så vi har valplådan klar och sängen bredvid är bäddad så att jag och Puzzel ska kunna vila medan vi väntar på de små kommer ut. Jag ska ta lite bilder så ni får se hur Puzzel har det i sitt nya rum. Vi har ju bytt valprum nu så ni är kanske nyfikna på hur det ser ut?!

Peter säger att vi ska ha valpdagboken under en egen flik i forumet denna gång. Jag är inte helt överrens med honom än...men han har absolut poänger med han säger så jag ska fundera någon dag till på saken....så Puzzlan får helt enkelt hålla kvar valparna i magen tills vi fått igång valpdagboken!2014-09-28

Jaktträning!


Idag skulle jag ha startat en jaktkurs för ekipage som vill jobba mer med grunderna men eftersom det bara var Speja som anmälde sig så ställde vi in kursen men samtidigt så bestämde jag och Erika att vi ska ses och träna med systrarna dessa söndagar. Väldigt bra för Tuffa och mig!! Så idag körde vi sök med sju apporter och sen några övningar med stoppsignal. Tuffa fick övningar i att springa långt på markeringar och Speja fick göra några linjetag med rejäl störning. Vilka duktiga systrar!!

Erika hade med kaffe och nybakade bullar så det blev två fikapauser också och därmed så där braig hundträningen att inte göra någonting! Om allt är lugnt i Puzzels mage så har jag tänkt lämna henne och husse hemma några korta stunder under veckan för att faktiskt träna lite med Tuffa. Det är verkligen tråkigt att det inte finns mer tid att förvalta min duktiga lilla tjej!
Duktiga Speja!2014-09-26

Hundmatshämtning!


Idag gick allt smidigt och lätt och vi blev klara med all mat tidigt! Skönt! Å då blev det tid till att fixa lite till i butiken och jag passade givetvis på att utnyttja Lotta till att skiva fina prislappar! Jag är så innerligt tacksam för all hjälp jag får av familjen Söderberg dessa dagar! Pär och Lotta såg till att allas hundmat blev packad och Evelina och Amelia tog hand om Ellen och Matilda på absolut bästa tänkbara sätt. Ni är underbara allihop! Å så hade Annicka bakat god kaka åt oss!

Vi har hunnit få in lite mer grejer i butiken nu och det känns så kul att det faktiskt börjar likna en butik så smått. Mycket kvar innan jag är nöjd förstås men en bit på väg är vi. Mycket jobb att leta reda på sånt som jag vill fylla hyllorna med. Jag vill kunna erbjuda just dom där sakerna som vi hundägare vill ha och behöver men som inte är så lätta att få tag på. Gärna unika produkter givetvis! Å målet är att vi ska kunna sälja allt till bra priser förstås! Vi har planer på att bjuda in er alla till en kväll där ni kommer med förslag på bra produkter som vi kan köpa in. Gärna även tips på personer som är duktiga på att sy, måla, dreja osv som vill tillverka bra och unika produkter åt oss.2014-09-25

HD-röntgen!


Å va ni är fantastiska som ställer upp och kommer med era hundar på det gemensamma röntgentillfälle som jag bokat för syskonen! 7 av 8 i kullen!! Tack snälla!!

Å fina höfter fick vi se på alla bilder!! Någon lite skugga eller kant ser vi alltid men dom här hundarna kommer inte få problem med sina höfter oavsett vad nu avläsaren hos SKK sätter för bokstav. Håll tummarna och så har vi koll på Hunddata!!2014-09-24

Apportera för livet mot cancer!


Tack Cilla och Camilla för att ni ordnade ett bra träningstillfälle åt oss men framför allt ett stort tack för att ni i och med detta fått oss att skänka pengar till Cancerfonden!

Kennel Atomos kommer att skänka både en slant till Cancerfonden och till Barncancerfonden.2014-09-18

B-provsträning!


Först två enkelmarkeringar med skott. Ekipaget fick stå bland träden på en kull och fåglarna föll på ängen. Sen en transport med näsan mot vattnet, ett skott under transporten och så helt om för att skicka på söket upp mot land med vattnet i ryggen. Svårt för några! På söket fanns sju vilt. Sen en dirigering på land i vattenkanten. Å så avslutade vi med två enkelmarkeringar i vattnet där hundarna skulle springa en lång väg på land både ut och hem.

Det finns önskemål om fler sådana här kurstillfällen och jag ska försöka boka in det. Mer info kommer i forumet.2014-09-15

Hundmat!


Det blev lite bråttom att få till ett datum så om ni inte har läst mailet jag skickat så hör av er om ni vill att jag fixar hundmat!2014-09-14

Kennelträff!


Stort tack till Sussie, Håkan och Camilla som ordnade en så mysig kennelträff åt oss!

Tre stationer med flera bra övningar på varje station. Sussie, Håkan och Camilla hade hand om varsin station. Bra upplägg tycker jag och det fanns verkligen möjligheter för alla kunskapsnivåer att vara med. Min uppgift var att svara på frågor och hjälpa till om någon önskade det. Jag fick inte så många frågor men kunde ju förstås inte vara tyst så det kom några tips och idéer även om jag inte fått frågan.... Å när jag äger en del av en hund så tar jag mig friheten att snacka ännu mer för jösses vilka härliga hundar jag har på foder! Det blev extra tydligt under dagens träning!

Jag och Tuffa var med och tränade lite också. Det finns absolut en hel del som hon och jag behöver träna på men jag är så himla nöjd med hennes inställing till allt vi gör.

Efter några timmars träning så fixade jag så vi alla kunde få lunch och kaffe och Anette bjöd på väldigt god kaka till kaffet!

Jag tycker att det va så där skön stämning som det ska vara på en kennelträff med vårt gäng! Tusen tack till alla er som kom och gjorde det här till en så mysig dag!2014-09-10

För livet mot cancer!


Så här skriver Cilla i forumet:

Hej alla goa Atomosvänner! Camilla och jag planerar för en speciell träningskväll. Den 24/9 med drop-in efter kl.16.30 är ni välkomna att Apportera för livet mot cancer i Katrinedal. Målsättningen är att samla in pengar till cancerfonden.

Vi förbereder lite olika rutor med både fågel och dummiesar och var och en av er som deltar skänker valfri peng per apport. I en av rutorna ska vi "spela 21" med hunden. Att delta i 21 kostar 20kr/försök. Förklaring av 21 står Camilla för när vi ses :D

Var och en tar med eget kaffe eller Te och vi tar med fikabröd.

Camilla och jag hoppas att många kommer och att det efter vår träning klirrar till i cancerfondens kassa! Har ni någon kompis som inte har en Atomos hund men som vill hänga på denna gång så går det bra. Vi hoppas att många, många, många kommer och apporterar för livet mot cancer!Jag är så himla glad för att ni ordnar en insamling till cancerfonden i vårt kennelnamn!!2014-09-10

Glada nyheter från Danmark!

Jeddi var hos veterinären för att göra den ögonkoll som man måste innan parning och hans ögon är perfekta! Så nu är allt fixat och vi väntar bara på att Pippi börjar löpa....2014-09-05

Första höstkursen imorgon!

Jag älskar det här underbara vädret! Fullbokad grupp med WT-träning imorgon och ikväll ska jag baka kanelbullar så vi har att mumsa på!! Härligt att vi är igång med höstaktiviteterna!2014-09-04

Hundmatshämtning!

Å så härligt rörigt det blev idag innan vi fick ordning på allt!! Å extra stressigt eftersom vi nu har fått tillgång till vår nya lokal och vi ville hinna fixa lite där också innan alla kom. Tusen tack till Pernilla, Lotta och Pär för att ni ännu en gång kämpat så för att vi alla ska få bra mat till våra hundar. Å tusen tack till Evelina som höll Ellen på gott humör! Å så tack till Sandra som bakat rabarberpaj och chokladbollar till oss alla som skulle hämta hundmat!

Ny lokal känns så himla spännande! Det är väldigt mycket som ska fixas innan vi fått till det så som vi vill och kan börja kalla lokalen för vår butik. En riktigt bra början är alla superfina skyltar som Lotta gjorde åt oss under kvällen! Många planer och drömmar har vi och det känns som att det skulle kunna bli riktigt bra!! Jag ser verkligen fram mot att kunna erbjuda hundmat och braiga hundgrejer och några goda råd till alla hundar och hundägare som vill!2014-09-02

Aktiviteter i höst!

Nu har jag bokat in några aktiviteter under hösten. Maila mig, eller skriv i forumet, om ni vill ha planeringen. Det finns önskemål om en WT-träning lördagen den 6/9 så det börjar vi med! Hoppas många kan trots kort varsel.

En kurs i form av en heldag med jaktträning finns det önskemål om också, och så finns det önskemål om en liten kurs med tävlinglydnad, men jag hittade inga bra datum så om ni är intresserade av det så hör av er och är det tillräckligt många som vill ha någon av dessa kurser så försöker vi hitta datum som passar.

Å så har vi ju kennelträffen den 14/9 att se fram mot! Nu är det några fler som anmält sig så nu kan vi se fram mot att kennelträffen blir av!2014-08-29

Forumet!

Vill ni kunna skriva i gästboken? Vill ni ha tillgång till hela forumet och både kunna läsa och skriva där?

Maila till: mail@kennelatomos.se så hjälper vi till och fixar en personlig inloggning!2014-08-29

Kennelträff?!

Den 14 september har vi bokat in en kennelträff där jag, Sussie och Håkan har tänkt erbjuda lite jaktträning. Vi har i första hand tänkt oss att övningarna ska vara för er som inte tränat så mycket, eller haft ett uppehåll och vill komma igång igen och vill ha inspiration och kanske några tips. Alla som tränar aktivt är givetvis också välkomna!

Jag bjuder på lunch och fika. Tyvärr så verkar det av olika skäl inte vara så stort intresse för en kenneträff denna söndag så innan vi lägger mer tid och energi på planering och förberedelser så vill jag veta hur många som har tänkt komma. Hör av er senast fredag 5 september, men gärna tidigare förstås, om ni vill vara med.2014-08-23

Jeddi blir pappa till Pippis valpar!


Det hann tyvärr bli mörkt innan jag kom på att vi skulle ta ett kort på dom! Men här är dom i alla fall!


Pippi har nu träffat gossen som ska bli pappa till hennes valpar. Han heter Jeddi och bor i Danmark. Men Pippi löper ju inte än så vi har bara träffats för att få umgås en stund. Jeddi ägs av min kompis Randi. Vi hade några lediga dagar och funderade på vad vi skulle hitta på och så plötsligt kom jag på idén att vi skulle träffa Randi och när det visade sig att Randi också hade möjlighet att ses så tog vi husvagnen och åkte söder ut!

Jeddi blir perfekt till Pippi! Han är en mjuk och rar kille. Snäll mot allt och alla. Lyhörd och samarbetsvillig. En naturbegåvning inom jaktträningen och en härlig kombination av driv och intensitet när han jobbar och så en mycket väl fungerade av-knapp. Han har fått vara med på flera praktiska jakter, både små och stora med upp till 400 skjutna fasaner, och även där sköter han sig väldigt bra både när han förväntas jobba och när han ska vara passiv.

Pippi och Jeddi blir så spännande!! Å va jag längtar tills Pippi börjar löpa!!
Fina Pippi!2014-08-21

Kennelträff!

Det fanns önskemål om att jag skulle ordna en kennelträff med b-prov så idag körde vi ett pass med vilt och skott. Först ett skott och en enkelmarkering som landade i vattnet men det var en lång sträcka att springa på land. Markeringen landade i kanten på söket så när markeringen var inhämtad så skulle sex vilt hämtas på söket. Sen en transport ner till vattnet och så ett skott och en enkelmarkering ganska långt ut bland näckrosorna. När den var inhämtad så var det en transport till ner mot en annan det av vattnet men ekipaget skulle vända ryggen mot vattnet och sen föll det två enkelmarkeringar på land men i vattenkanten.

Stort tack till er som kom! Jag är så stolt över att jag har fött upp så duktiga hundar och jag är så stolt över att jag har så duktiga valpköpare som förvaltar sina hundar så himla bra!!2014-08-19

Ögonlysning!

Pippi har varit hos veterinären och kollat sina ögon. Man måste göra det innan parning. Å hon fick ingen anmärkning! Härligt! Veterinären berömde Pippi otroligt mycket för henne mentalitet och hon sa flera gånger att hon tycker att Pippi borde få jobba inom vården eller med barn på något sätt. Å jag håller verkligen med om att Pippi är en synnerligen trevlig hund! Pippi är kanske inte världens vackraste på utsidan men hennes insida har allt jag kan önska mig. Så behaglig och trygg och snäll och vänlig mot allt och alla.

Dumt att jag inte hade telefonen med mig så jag kunde ta ett kort när Ellen och Pippi väntade tillsammans hos veterinären. Så fina tillsammans! Det var proppfullt med människor och djur av många olika slag och riktigt rörigt i väntrummet och jag och Ellen och Pippi stod mitt på golvet med kaos runt om för det satt folk längs alla väggar. Å där i röran stod Pippi så lugnt och fint medan Ellen höll i kopplet och hoppade runt. Älskade Pippi! Hon stressar verkligen aldrig upp sig vad som än händer runtomkring!

I helgen åker vi för att träffa den hanen som förhoppningsvis ska bli pappa till hennes första kull!2014-08-17

En härlig spårdag!

Våra yngsta hundar har tyvärr inte fått gå några viltspår trots att vi ofta pratat om att försöka få till det. Både jag och Jocke tycker att det är kul med spår men det är inte så lätt att få med två små barn i spårskogen. Men så nämnde Sandra att hon ville spåra med Sarabi och då föreslog jag genast att vi skulle byta tjänster! Jag lägger spår och så tar hon hand om våra barn så vi kan spåra med Pippi och Tuffa!

Vi gick först ett spår med varje hund på fältet och sen la jag ett spår var åt Tuffa och Sarabi i skogen och två spår till Pippi. Sen åt vi lunch så spåren fick ligga till sig lite. Hundarna jobbade på riktigt bra! Tuffa och Sarabi visade riktigt härlig inställning och jobbade intensivt. Pippi var jätteduktig på att spåra men hon är väldigt lydig och uppmärksam på vad husse förväntar sig av henne så hon tyckte att det var lite märkligt att hon skulle lösa uppgifterna helt ensam medan vi gick tysta bakom.
Jag och Tuffa i första spårstarten. Så uppmärksam hon ser ut!


Tuffa har hittat sin första klöv. Hon blev jätteglad och brydde sig inte ett dugg om alla frön hon fått på sig under spårarbetet.


En spännande spårstart tyckte Sarabi!


Inte helt lätt att få den här pigga lilla Sarabi att fastna på bild!


Lyckliga Pippi!


2014-08-14

Aktiviteter på gång!

Jag ser fram mot en härlig innehållsrik höst tillsammans med goa Atomosar!! Det har varit väldigt svårt att få till aktiviteter under sommaren och många av oss har inte träffats på länge nu så jag vill gärna att vi startar hösten med några kennelaktiviteter så vi får tillfälle att ses! Jag saknar er!!

Sussie och Håkan har erbjudit sig att hjälpa mig så vi har träffats och planerat lite. Söndagen den 14 september kommer vi att ordna en kennelträff med jaktträning som passar framför allt er som vill ha inspiration och tips för att komma igång med träning. Ni som vill komma som passiva är givetvis också hjärtligt välkomna! Viktigast är ju att vi ses!! Jag ska försöka skriva ihop lite mer information om hur vi har tänkt oss dagen så snart kommer det att finnas mer att läsa här på hemsidan och i forumet. Boka söndagen den 14 september för vi vill att vi blir många som ses!!

Starta på b-prov i höst?! I så fall vill jag gärna hjälpa till! Så torsdagen den 21/8 bokar vi in en kennelträff där jag fixar ett b-provsupplägg! Hör av er om ni vill vara med!

Kul att det verkar finnas intresse för kurser i hösten! Jag jobbar på med planeringen just nu och så fort jag är klar så skriver jag en rad här på hemsidan och i forumet.2014-08-13

Har-kullen fyller år!

GRATTIS på födelsedagen! 4 år! Va fort åren går!

Hoppas att ni alla har en riktigt härlig dag och får mycket gott att mumsa på!!2014-08-12

Viltspår!

Ännu en härlig dag i spårskogen tillsammans med duktiga Atomosar!!2014-08-04

Puzzel+Melker!

Puzzel är nu parad med Melker!! Äntligen blev det hans tur att få bli pappa! Å va det ska bli spännande med valpar efter vår fina goa bruna gosse!

Jag älskar den här bilden!

2014-07-31

Modig Som En Tiger!

Ja så heter han och han är verkligen modig som en tiger vår lilla gula tigerunge! Till vardags kallas han för Sigge och han är blodgivare! Vilken hjälte! Hans matte Cilla berättar om ett av deras tillfällen hos veterinären:

Först en veterinärundersökning och koll av blodvärden sen upp på bordet och ligga still i ca 15-20min för tappning. Bara svansen som trummar taktfast. Och bäst av allt, tycker Sigge, efteråt får man mumsig mat i en matskål, godis och välja en egen leksak att ta med hem. I dag valde han en igelkott som kan grymta. Den släpper han inte i från sig nu. Ett tryckförband på halsen på hemresan sen är det klart och allt blir som vanligt. Fast Sigge är nog lite mallig hela dagen efteråt ;-) Man kan tro att han är sövd eftersom han ligger och blundar men han är bara avslappnad.2014-07-31

Viltspår!

Tre dagar i rad den här veckan! Extra kul när det är ekipage som ska starta på spårprov! Imorse blev jag dessutom bjuden på en riktigt god frukost! Tack snälla Sussie, Håkan och Camilla för att ni fixade en så mysig morgon i spårskogen!2014-07-29

Jaktlydnad!

Det ryms många olika saker på en kurs som heter jaktlydnad och jag hade frågat gänget vad de ville ha för övningar. Det ekipage som kom med mest önskemål fick förhinder och var inte med på dagens kurs och en ung hund byttes mot en rutinerad. Detta fick jag veta två timmar innan kursen och tyvärr så lyckades min solvarma hjärna inte hitta på något nytt upplägg så det fick bli de övningar jag tänkt trots kursdeltagarna inte var riktigt dom som jag planerat för... Men det blev förhoppningsvis tillräckligt givande ändå!

Vi jobbade med stadga i kast och skott på olika sätt. Först ganska enkelt med en transport fram till en plats och sedan skott/kast och sen skulle ekipaget vända och gå tillbaka. När det funkade bra så skulle föraren hämta apporten medan hunden satt kvar. Sen la vi på en klurighet till och då skulle föraren kasta/lägga en apport bakom sig och sen kastade jag en markering framför ekipaget. Man fick välja om man sen skulle hämta den bakom sig eller framför sig eller inte hämta någon alls eller rent av båda. Vi avslutade med att ekipagen gick tillsammans på linje genom skogen. Jag sköt och kastade. Dom förare som ville fick hämta den kastade dummien men hunden skulle sitta kvar på linjen under tiden. Jag kastade fler dummies än förarna hämtade så när linjen gått lagom långt så vände vi på linjen och hundarna fick söka efter de dummiesar som låg kvar. Här var inte tanken at att vi skulle fokusera på söket, kursen hette ju jaktlydnad, utan det viktigaste var gott uppförande när annan hund jobbar. Å de hundar som fick jobba tog detta på största allvar för flera valde att springa retfullt nära sina kompisar både med och utan dummie i munnen. Sen var det dags för fika och Camilla bjöd på underbar kardemummalängd!


2014-07-28

Hundmatshämtning!

Allt gick snabbt och lätt den här gången! Tusen tack till familjen Söderberg för hjälpen med hundmaten och för att ni roar Ellen så jag kan fokusera på annat!

Å som vanligt kom Annicka med godsaker till kaffet och det uppskattas!


2014-07-21

Passivitet vid vatten!

Jag och Tuffa har frågat efter träningskompisar vid flera tillfällen men inte fått napp men så idag kunde Erika och Speja göra oss sällskap. Jag ville gärna träna passivitet vid vatten och efter att ha klurat på olika alternativa platser så föreslog jag bryggan i Sigtuna. Så det blev absolut passivitet vid vatten och att vi samtidigt åt middag på restaurangen gjorde det hela ännu trevligare! Dessutom fick vi med oss nästan alla våra familjemedlemmarna på hundträning ikväll! Mysigt!
Tuffa skötte sig över förväntan tycker jag.


Jag är så nöjd med min lilla Tuff!


Speja skötte sig exemplariskt på uteserveringen! Jag är så imponerad!
2014-07-20

Aktiviteter i höst?!

Nu när vi inte väntar några valpar så är det väldigt tomt i min almanacka. Å jag vet att det i alla fall är några Atomosar som vill att vi ska ha lite aktiviteter i höst så nu undrar jag, vad vill ni att jag ordnar? Hör av er till mig eller snacka ihop er i forumet!2014-07-20

B-provsträning!

Lite väl varmt för både hundar och människor idag så det va tur att några vilt skulle hämtas i vattnet. Först två enkelmarkeringar på land. Ekipagen fick veta inom vilket område det skulle falla två markeringar. Skytt/kastare var dold och det tog en liten stund mellan att de två markeringarna föll. Sen ett sök med sju vilt och ett vilt i vattnet. Två kaniner, en kråka, en mås, en trut, en fasan och så en and i vattnet. Om hunden inte fick med sig hela sökområdet så fick föraren ett mindre område att skicka till och då fick vi se om hunden kunde styras. Sen två enkelmarkeringar i vatten. Men fyra skott och två kast. Lite stadga vid vatten alltså. Så första ett skott. Sedan ett skott och ett kast och hunden skulle hämta den kastade måsen. När hunden va på väg in med fågeln så sköts ett skott till. Sen ett skott och en ny kastad mås som skulle hämtas.

Här är duktiga Torres som hämtar en mås bland näckrosorna. Han gjorde dessutom dagens bästa sök! Härlig inställning till viltet, utmärkt fart och entusiasm i värmen, sökte bra i både djup och bredd och en riktigt bra näsa som hittade anden som låg ute i vassen. Hans matte Sussie ska också ha beröm för hon tog alla fåglar utan handskar och dessutom pratade hon avslappnat under tiden! Snyggt jobbat av er båda!2014-07-19

Födelesedagskalas!

Dröm-kullen fyllde 1 år den 12/7 och idag bjöd Erika och Sussie på kalas! Först träning och fika och sedan middag hemma hos Erika och Janne. Så himla mysigt!! Vilken tur att vi har en hund i den här kullen så vi får vara med på allt skojigt som ordnas!

Sussie hade gjort tårta till syskonen! Puzzel fick också smaka för hon fyller ju år just idag!

2014-07-19

Puzzel fyller år!!

GRATTIS Puzzel! För 6 år sedan föddes min älskade lilla hund. I England. Jag träffa henne först när hon var 10 veckor gammal. Jag är så innerligt tacksam för att jag har förmånen att ha en så fantastisk vän som Puzzel!2014-07-16

Inga valpar....

Vi såg inga valpar i Malvas mage.....så himla tråkigt!! Jättetrist att jag måste ge det beskedet till er som hoppas på en valp i den kullen men hur gärna jag än önskar så kan jag inte göra något åt saken.

Som tur är så är det flera tikar som kommer löpa nu under sommaren/hösten så på ett eller annat sätt så kommer det bli valpar här hemma hos oss!


2014-07-15

Håll tummarna!

Imorgon gör vi ultraljud för att kolla om Malva är dräktig! Det är tråkigt när tiken bor hos fodervärd så jag inte får möjlighet att mysa så mycket med magen....Här är Prinsen som vi hoppas väntar sina första valpar:

2014-07-15

Viltspår!

Idag har jag haft förmånen att gå viltspår med två ekipage som jag tycker väldigt mycket om!2014-07-15

Prickfria ögon!

Idag har Puzzel och Melker varit hos veterinären för att kolla sina ögon. Man måste göra det innan parning. Å trots att dom båda två nu är 6 år gamla så är dom helt prickfria!! Så himla skönt!! Dessutom fick dom båda väldigt mycket beröm för sin fina ögonkonstruktion dvs inga lösa ögonkanter osv och det glädjer mig förstås eftersom jag tycker att det är väldigt viktigt. Men det är tyvärr ingen självklarhet i rasen.

Å måste jag få lägga ut en bild på mina fina lugna trygga kompisar när dom ligger i väntrummet hos veterinären. I samma rum var det en upphetsad sjövild mops, en jack russel som skällde konstant, en blyg whippet och en väldigt stressad terv samt två barn som for runt och tjoade. Mitt i röran ligger mina fina vänner och kopplar av. Jag älskar dom så innerligt!!2014-07-12

Dröm-kullen fyller 1 år idag!

Bara ett år gamla?! Å redan så himla duktiga!! Hoppas att ni alla får en riktigt mysig dag och goda saker att mumsa på! Tuffa kommer fira sin födelesdag med att skutta runt ungefär som hon brukar och jag har lovat henne att vi ska bada och att hon ska få ett riktigt mumsigt köttben!2014-07-12

Träningssällskap?!

Jag och Tuffa behöver träna passivitet och stadga och helst vid vatten så jag har efterlyst träningssällskap i forumet men inte fått napp. Jag har inte föreslagit något nytt datum än men vårt önskemål kvarstår så om någon vill göra oss sällskap så hör av er!!2014-07-07

WT-träning!

Det är alltid lite extra rörigt med anmälningarna i semestertider så den här kursen blev lite spontant av när det visade sig att några ekipage ville vara med trots allt. Kul!! Tre ekipage på nkl-nivå var med. Första stationen var en ganska så dold enkelmarkering med skott. Andra stationen var en transport och så en enkelmarkering med skott och sen en efterföljande dirigering. Station tre var en enkelmarkering och sen en transport till en ny utskicksplats och därifrån skickades hunden. Sen en ny markering på samma ställe. Station fyra var en enkelmarkering i högt gräs och markeringen föll mot mörk bakgrund. Femte stationen var två enkelmarkeringar med skott i tät snårig terräng och skytten/kastaren flyttade sig mellan markeringarna.2014-07-06

Nya valpköpare på fika!

Det är så spännande att få träffa nya förväntansfulla familjer som vill ha en valp från oss! Idag hade vi förmånen att få fika med en jättetrevlig familj som gärna vill ha en fyrfota kompis och jag tror att en flat kommer trivas utmärkt hos dom!2014-07-06

Camilla fixade träning åt alla Atomosar!

Inte så kul väder men allt annat va toppen! Jag hade glömt bort den här träningsplatsen så det var kul att vara där igen. Nyttiga övningar i och vid vatten. Å med vilt! Då blir det ju extra skojigt! Å så fika och det är ju alltid trevligt tillsammans med så här goa träningskompisar!2014-07-05

Grattis På-kullen!

Idag blir ni 8 år!! Mamma Ärtan gjorde ett fantastisk jobb med sina små och det visade det sig tidigt att gänget bestod av riktigt härliga personligheter. Hoppas att ni alla får en riktigt underbar dag och många goda saker att mumsa på!


Första kullen som växte upp på Bärmöudd!


2014-07-03

Camilla fixade träning åt alla Atomosar!

Inte så kul väder men allt annat va toppen! Jag hade glömt bort den här träningsplatsen så det var kul att vara där igen. Nyttiga övningar i och vid vatten. Å med vilt! Då blir det ju extra skojigt! Å så fika och det är ju alltid trevligt tillsammans med så här goa träningskompisar!2014-07-02

Viltspår!

Både igår och idag har jag lagt spår åt duktiga ekipage som har planer på att starta på spårprov! Kul!!2014-06-30

Hundmatshämtning!

Va smidigt allt gick idag (men jag är inte helt säker på att Jocke håller med mig för chaffören ringde precis när vi skulle äta lunch!)! Å gått om tid att prata med alla! Det är så mysigt att få träffa alla goa Atomosar!!

Tack till Pernilla och familjen Söderberg för hjälpen med allt idag! Å tack till Annicka som hade med sig gosaker till kaffet!


2014-06-29

Håll koll i forumet!

Vill bara än en gång göra er uppmärksamma på att vi är flera som skriver om olika aktiviteter i forumet så om ni är sugna på att vara med och träna, umgås eller gå kurs så logga in där så ni inte missar en massa skojiga saker.


2014-06-29

Dirigeringskurs!

Inte helt lätt att hitta datum som passar många när det är semestertider men idag blev var det fem ekipage som kunde vara med. Ganska lagom antal för den här typen av kurs.

Upplägget är helt upp till kursdeltagarna så vi ägnar en stund först åt att reda ut vad alla vill jobba med och sen gör vi ett upplägg där vi kan få till övningar som tillgodoser allas önskemål. Å så jobbar vi på tills alla känner sig nöjda och klara. Ekipagen hade väldigt olika förkunskaper och ändå fick vi till bra träning på allas nivå.Typ 3½ timme tog det idag och tiden gick så fort tycker jag! Duktiga hundar och modiga förare som gjorde kluriga övningar och hjälpte varandra med goda råd och glada tillrop. En fröjd att ha ett sånt gäng på kurs!

Det blev först stoppsignaler i olika situationer och vi jobbade oss igenom de övningar som blev lite väl svåra så vi fick en bild av vad det var för länk som var svagast och därmed behöver jobbas lite extra med. Sen gjorde vi olika målområden, det vi kallar "päronträd". Det blev en härlig blandning med olika varianter på störningar och stopp, ut och sidotecken.


2014-06-21

Prinsen och Malva!

Goa rara Emma lät mig låna Prinsen idag igen! Det är verkligen ovärdeligt med hanhundsägare som ställer upp så här mycket. Å det är verkligen en förmån att få ha Prinsen för han är en riktigt charmig kille!

Pär och Lotta kom hit med Malva idag också så att Prinsen och hon skulle få vara på samma plats som de tidigare gångerna. Tack för att ni vill och orkar!! Vi anade att Malva var på väg ur löpet idag så för att öka chansen att få till en parning så var Lotta och Pär kvar inne hos oss och så gick jag och Jocke ut med Prinsen och Malva. Malva är så väldigt bunden till Pär och extremt lyhörd och lydig så det kändes bra att han inte var med. Malva var inte särskilt intresserad av Prinsens förslag och vi gav upp ganska snabbt när hon morrade lite åt Prinsen när han försökte. Det kändes inte värt att fortsätta för vi har fått till tre parningar på bra dygn och att pressa Malva är väldigt onödigt. Min förhoppning är ju att få para henne fler gånger och då vill jag ju att hon ska ha med sig bra erfarenheter.

Nu kommer vi skämma bort Malva på alla sätt och så håller vi tummarna hårt!! I mitten på juli ska vi försöka få till ett ultraljud!


2014-06-21

Amy fyller 7 år!

GRATTIS!! Vår toka fyller år idag och hon är lika lycklig idag som alla andra dagar! Vår älskade danska snurrhöna verkligen älskar livet och pigg som en unghund!2014-06-20

Vi önskar er alla en skön midsommar!2014-06-19

Prinsen och Malva!

En parning till idag! Nu har vi fått till tre parningar och det är mer än två dygn mellan sista och första parningen så det det känns bra. Men vi ses i alla fall på lördag och ger dom en chans till. Jag är så innerligt tacksam för att Lotta, Pär och Emma ställer upp så dessa dagar så jag kan få till parningar.2014-06-19

Viltspår!

Efter ett litet upphåll i spårskogen så är jag nu där igen! Där trivs jag!2014-06-18

Camilla bjöd Dröm-kullen på träning!

Tre av syskonen var med idag. Vi jobbade först lite i vatten. Nyttigt för Tuffa med ett nytt vatten och varva det med att få sitta och titta när de andra jobbade. Stadga vid vatten behöver vi jobba mer med. Chippen fick göra några linjetag med störningsapport och dessutom längs vattnet. Snyggt jobbat! Sen gick vi upp på höjden och gjorde några markringar över ett dike. Tuffa har tyvärr fått för sig att alla dummies landar på samma avstånd så avstånden behöver vi jobba mer med. Sist gjorde vi ett närsök med två dummies.

Ett träningspass med lagom mycket aktiviteter och en hel del paus mellan jobben och det gillar jag. Å så avslutade vi med en rejäl stund där hundarna bara fick koppla av innan vi gick tillbaka till bilarna och sådana avslut på träningen är bra tycker jag.

Dom här hundarna är så himla duktiga och kan alltid mer än vi lärt dom så jobba kan dom och näsa har dom så det viktigaste är att jobba med allt det där runt omkring.


2014-06-17

Malva är nu parad med Prinsen!

Idag har Malva och Prinsen träffats i skogen och vi hoppas på att dom ger oss ett gäng valpar i mitten av augusti. Valparna vill flytta till sina nya familjer i mitten av oktober.

Mer info och några bilder kommer snart att finnas här på hemsidan!

Hör gärna av er redan nu om ni är intresserade av en valp ur kullen!


2014-06-16

Jaktträning!

Jag och Tuffa är så glada för att vi fick sällskap av Sune & Pernilla och Musse & Janne idag! Vilt både på land och vatten var dagens tema!

Nu har vi inga fler datum bokade men jag och Tuffa vill väldigt gärna ha träningskompisar så hör av er om ni vill göra oss sällskap. Just nu behöver vi träna stadga vid vatten men vi behöver jobba med mycket annat också så kom gärna med andra önskemål!
Tuffa släppte måsen lite för snabbt när hon kom till mig så hon fick träna lite extra på att sitta och hålla den fint.
Sune på väg hem med en kaja
Sune har hittat en kanin på söket
Musse med en kråka
Musse har simmat långt för att hitta den här måsen2014-06-09

Jaktträning!

Va kul att ni var några som ville träna med mig och Tuffa! Alltid så mycket roligare när vi får sällskap! Å jag och Tuffa behöver verkligen träna stadga och transporter tillsammans med andra. Det går ju så bra när vi än ensamma....ja ni vet hur det är!

En del fika och skitsnack hann vi förstås med också. Janne och Erika bjöd på härliga sötsaker och jag hade med lite kaffe.

Vi körde ett pass med kastade dummies som hundarna inte skulle hämta och istället skulle ekipagen gå en transport förbi dummien och övningen slutade med att föraren hämtade apporten. Vi gjorde olika svårighetsgrader och dom som lyckades bäst fick en övning där hunden hämta en av två kastade dummies och föraren hämtade den andra. När inte det heller var tillräckligt svårt så kastade vi två markeringar på linje och hunden skulle sedan dirigeras till den först kastade. Tuffa och jag har långt kvar till så svåra övningar men vi är väldigt glada att vi ändå får vara med och träna med så duktiga ekipage!

En rejäl regnskur och åska och sen en massa myggor var inte så kul....men med så här trevligt sällskap så blev det ändå en härlig eftermiddag! Vi kommer ses nästa måndag också. Mer info i forumet.


2014-06-03

Några aktiviteter i sommar!

Jag har bokat in lite kurser och jag tror att jag fått med det mesta som ni önskat. Vill ni ha mer info så skicka mig ett mail.

Jag vill gärna ha lite träningssällskap så jag har bokat två måndagar 9/6 och 16/6 och hoppas på att vi kan hjälpas åt att fixa lite bra övningar. Kom gärna med förslag på vad ni vill jobba med. Jag vill gärna jobba med den typ av ordning och reda som man behöver ha på jaktprov så övningar på temat "allt på jaktprov utom apportering" skulle jag vilja att vi hjälptes åt att få till. Å så hade det varit kul att träna med lite med vilt kanske?! Jag skriver lite mer i forumet och ni som vill vara med kan väl höra av er med önskemål så hjälps vi åt att få till träningar som passar alla.2014-06-02

Grattis I-kullen och Våga-kullen!

För 9 år sedan föddes det två kullar på samma dygn hemma hos oss! Vilken härlig sommar det blev!! Hoppas att ni alla får en hrälig födelsedag och något riktigt gott att mumsa på!2014-05-26

Hundmatshämtning!

Äntligen! Härligt att få fylla frysarna med goda braiga saker till våra fyrfotavänner! Idag gick allting snabbt och smidigt! Men det hade kunnat bli väldigt tokigt för redan i fredags ringde dom och var på plats för att leverera maten...då var vi i Hälsingland... men som tur var så kunde dom köra tillbaka allt till sitt fryslager och köra ut det igen på måndagen så som vi beställt.

Även denna gång fick vi hjälp av Pernilla, Lotta och Pär och utan er kan vi inte ha dessa hundmatsdagar! Framför allt inte nu när vi har två små tjejer som vill ha vår uppmärksamhet. Så tusen tack för att ni återigen har lagt en hel ledig dag på att hjälpa oss alla att få bra hundmat till bra pris! Å så förstås tack till Annicka som bakat blåbärsmuffins till oss!2014-05-26

Grattis Prinsen!

Idag fyller du 4 år!! Å jag är helt säker på att du kommer se till att din dag blir alldeles fantastisk!2014-05-25

Kennelträff!

Vilken härlig dag som Erika och Sussie fixat åt oss! Först några timmars hundträning på udden i det underbara sommarvädret. Jag hade en idé på en klurig övning som vi gjorde på land och så hjälptes vi åt och fyllde på med allt det som alla ville göra. Lite vattenjobb blev det på slutet. Å så kaffe och Anettes goda kakor!

Efter träningen bjöd Sussie och Erika på supergod middag hemma hos Erika och Janne! Vilken fantastisk dag vi har haft idag!

Kors i taket! Jag fick med mig kameran idag men tyvärr så var det bara några av dagens ekipage som fastnade på bild. Men bättre med några än inga!

Torres och hans matte Sussie
Speja och hennes matte Erika
Xavi
Puzzel jobbar tillsammans med husse

Bara 22 månader gammal och redan duktig på att träna hund!2014-05-25

Mordag!

Idag tänker vi lite extra på alla fina mammor till våra valpar!2014-05-25

Grattis i efterskott!

Jag har missat att gratta Så-kullen på 3-årsdagen! FÖRLÅT!!

Hoppas att ni alla hade en riktigt mysig dag och fick mycket gott att mumsa på!!2014-05-24

Imorgon är det Kennelträff!

Erika och Sussie fixar åt oss! Ni är så underbara! Å jag är så innerligt tacksam för att ni hjälper mig att fixa kennelaktiviteter!

Eftersom det inte är så många anmälda så ändrade vi upplägget lite och jag har fixat några jaktliga övningar åt oss. Jag tror att jag fått till det så att det ska passa ekipagens olika kunskapsnivåer. Det blir lite klurigheter med minnesmarkeringar/dirigering, markeringar och så närsök. Tänkte att vi även skulle jobba lite med transporter och stadga. Å Jocke har klippt gräset på udden (tyvärr så gick klipparen sönder så han kunde inte göra klart och det blev inte så fint kanske men det duger för lite hundträning och fika!). Om ni vill så går vi ner till vattnet och tränar lite i vattnet men även vid vattnet. Jocke har erbjudit sig att göra några övningar från båten om någon vill det. Om det blir så varmt som idag så är det skönt bara att vara nere vid vattnet även om vi håller oss på land.

Efter träningen bjuder Sussie och Erika på mat hemma hos Erika och Janne! Otroligt generöst av er alla! Det ska bli så himla mysigt!2014-05-19

Camilla fixade en mysig kväll för Dröm-kullen!

Underbart väder och en mysig plats vid vattnet tillsammans med härliga hundar och trevliga människor och så gott fika! Tack alla för att ni kom så jag fick se era härliga hundar!

Lite träning fick vi till också. Tuffa och Speja delade på ett sök. Det va så där härligt rörigt runtomkring oss med hundar och barn när jag skickade Tuffa och jag är riktigt förvånad över att hon kunde fokusera på sin uppgift. Hon fick hem sina apporter på söket på ett bra sätt tycker. Hon har så pass lite erfarenhet ännu så jag kan inte vänta mi gså mycket av henne men egenskaperna och viljan och drivet finns där och näsan funkar bra. Sen jobbade vi i vatten. Unga fröken behöver verkligen gå i simskola! Härligt att vi har en sommar framför oss!


2014-05-14

Med I-kullen fyller 6 år idag!

GRATTIS!! Vår rara Melker har firat sin födelesdag med det bästa som finns, alltså med ett stort köttben under syrenbusken! Hoppas att alla syskonen har en härlig dag med mycket gott att mumsa på!

Melker är vår första bruna valp och jag minns så väl när han låg i min hand för första gången. Mamma Loppan stod upp när han kom ut så han landade i min hand. Han låg fortfarnade i sin lilla påse med fostervatten. Loppan hade backat upp mot väggen så jag satt i en konstig vinkel och det var ganska mörkt i det hörnet vi satt så jag minns hur jag undrade vilken färg den här valpen egentligen hade men när vi väl fått bort hinnorna så insåg jag att vi hade fått vår första bruna valp!! Jag hade inte ens tänkt tanken att det skulle kunna bli brunt i den här kullen. Jag kändes i samma sekund att den här valpen skulle bli svårt att sälja. Jag vände långsamt på valpen för att se om det var en hane eller tik. Hoppades nog på att det var en tik för det skulle vara lättare att motivera för husse varför det bruna underverket skulle stanna hos oss. Men vi båda kände likadant, han skulle stanna hos oss om ingen riktigt speciellt hem skulle höra av sig. Redan någon timme efter att jag lagt ut en bild på hemsidan så kom de första förfrågningarna om att få köpa honom. Även flera utländska familjer var intressade. Men nä....det gick hela tiden att hitta anledningar till att han inte skulle flytta och han bor fortfarande kvar hos oss!! Jag minns också så väl den morgonen som jag vaknade och visste vad han skulle heta. Namn-temat för kullen var bestämt sedan länge men jag hade svårt att komma på något namn som passade en brun valp. Men så plötligt "Med Kostym I Brunt" skulle han självklart heta!! Å det är vi så himla glada för att vi har en så fin och charmig kille i våra liv! Han har fått många avelsförfrågningar under åren och jag har nu förhoppningar om att det så småningom ska bli tillfälle för oss att få en kull efter vår underbara gosse!


2014-05-13

Erika och Lars fixade träning!

Vilken lyxig eftermiddag Erika och Lars bjöd på idag! Erika hade med en stor fikakorg full med godsaker och Lars hade varit i skogen innan vi kom och han hade fixat jättebra övningar åt oss! Först en lång transport och så ett gäng markering som vi delade på så det blev bra stadgeträning. Sen en transport till ett klurigt närsök med nedgrävda dummies. Å så ytterligare en transport till varsin markering som föll lite klurigt nedför en slänt. Sist en transport till ett stort sök och då fick ekipagen vänta lite innan vi fick skicka, nyttigt! Söket var i en klurig slänt ner mot en åker och det var riktigt rolig varierad terräng men stora stenar och snåriga buskar. Hundarna jobbade jättebra men framför allt så är jag väldigt imponerad av deras lugn mellan övningarna och så inte ett spår av stress eller förväntan när kompisen jobbade, härligt!! Det är alltid så nyttigt att få göra övningar som någon annan lagt upp och förberett innan så tusen tack till Erika och Lars som fixat denna lyxiga eftermiddag! Vilken förmån att få bli bjuden på allt det här!2014-05-12

Ett extra tillfälle med hundmat!

Jag har ganska mycket hundmat i frysarna och ville gärna hjälpa dom som inte klarar sig till nästa tillfälle eftersom det blev långt mellan gångerna nu när vi inte kunde ha hundmatshämtning i april. Det blev en trevlig stund med en kopp kaffe bland frysarna!2014-05-06

Någon som är sugen på lite aktiviteter?!

Jag bokar gärna in lite aktiviteter för er valpköpare om det finns intresse för det så hör av er med önskemål! Några kurstillfällen med olika innehåll vore kul att hinna med innan ni försvinner iväg på semestrar och gärna även någon kennelträff med jaktträning om ni vill?!2014-05-06

Grattis Livet-kullen som fyller 6 år idag!

Hoppas ni alla har en riktigt bra dag och får många godsaker att mumsa på!

Det var en lång och tuff natt för mamma Elsa när hon födde sin sista kull. 10 hanar och 1 tik! Märkligt hur naturen gör?!2014-04-18

Bästa-kullen fyller 2 år!

Å mina första Puzzel-barn är redan 2 år!! Va fort det har gått! Hoppas att ni alla hade en riktigt härlig födelsedag och fick goda saker att mumsa på!

Pippi fick fira sin födelsedag hos familjen Söderberg eftersom hon löpte och därmed inte kunde vara pensionatet vi tänkt att hundarna skulle vara på. Amy och Tuffa bodde också hos familjen Söderberg så tusen tack för att ni ställde upp och hjälpte till när vi så väl behövde hjälp!2014-04-17

Glad Påsk!!

Vi önskar er alla en riktigt härlig påskhelg och hoppas att vi får så där fint varmt väder som dom pratar om på tv!

Camilla ordnar träning åt Atomosarna idag men vi kan inte vara med....hoppas ni får en riktigt mysig dag!


2014-04-07

Kullträff för Dröm-kullen!

Idag fixade Erika en träff för syskonen på Ulriksdals Trädgårdscafe för där får man ha med sig hundar. Vilket bra initiativ! Det va ju jättemysigt och jättegott och bra träning för hundarna! Vädret var inte så kul men va gör det när man har så trevligt sällskap?!2014-04-06

En riktigt mysig eftermiddag!

Ett riktigt stort TACK till Johanna och Pernilla som bjöd in till kennelträff idag! Vilken mysig eftermiddag det blev!! Jag är så innerligt tacksam att ni hjälper mig att ordna kennelaktiviteter så vi får ses och träna tillsammans! Vi blev inte så många och det är ju förstås tråkigt men jag tycker samtidigt att det blir trevligt när det finns mycket tid att prata med alla så för min del blev det en toppendag tillsammans med goa Atomosar!!

Så himla lyxigt att få komma till dukat bord när allt är färdigt och grillen är tänd och Anette har bakat åt oss. Å sen fick vi uppgifter att lösa tillsammans med hundarna. Övningarna var lite för kluriga för vad jag kände mig redo för idag med Tuffa så Puzzel fick jobba och det gjorde hon givetvis väldigt gärna. Först var det en walk up med två dubbelmarkeringar som de två ekipagen skulle dela på dvs ta varsin apport vid första stoppet och sen varsin apport vid andra stoppet med då i omvänd ordning. Övningen avslutades med att det fanns två okända dirigering att hämta längre fram. Sen bytte vi mark (en kopp kaffe emellan...) och då kastades en markering och så skulle man vända om och skicka på närsök ner mot vattnet och sen hämta markeringen och avsluta med ytterligare ett sök ner mot vattnet. Klurigt men kul!! Tack Johanna för att du engagerar dig så!2014-04-01

Aktiviteter på gång!

Ha koll i forumet om ni vill vara med!! En kennelträff bokad nu på söndag 6/4 och fler aktiviteter är på gång!! Kul!2014-04-01

Inomhusträning för Dröm-kullen!

Camilla hade bokat en hall i Väsby under förmiddagen idag så vi träffades innan och åt frukost tillsammans och sen tränade vi med hundar. Nyttigt som alltid. Jag och Tuffa får till en ganska bra känsla när jag står upp men när jag sitter ner så blir hon lite väl rörig i min smak så det måste vi jobba mer med. Men i övrigt är jag mycket nöjd med henne för hon går inte i gång på andra hundar som busar eller bollar som kastas osv utan finns hon mig utan kppel och med bibehållen känsla.

Jag är så tacksam att jag har en hund i Dröm-kullen så jag får förmånen att vara med i det här härliga gänget. Jag värdesätter verkligen att få träna tillsammans med syskonen och se allas 'utveckling. Å vi pratade om att få till ännu fler gemensamma träningstillfällen, det ser jag fram mot!


2014-03-31

Hundmatshämtning!

Vi fick inte det vi beställt denna gång men det löste sig ganska bra ändå förutom att jag fick typ 200 kg mer viltkött än jag ville ha... så om någon av er blir utan hundmat nu när det blir ett lite längre uppehåll så hör av er för viltkött, och en del annat, har jag väldigt gott om!

Nu är frysarna proppfulla hos fler än hos oss antar jag (trots att Pernilla hjälper mig att förvara mer än 100 kg viltkött så får jag inte plats med min hundmat...) men jag hoppas ändå att uppehållet inte behöver bli så långt för jag gillar verkligen dessa hundmatsdagar när jag får träffa så många av mina goa valpköpare på samma dag!

Stort tack till Pernilla, Lotta, Evelina och Pär för all hjälp! Jag är så innerligt tacksam för att ni ställer upp! Jag satt ju mest och tittade på den här gången.... Å så tack till Annicka som bakat goda kakor till oss!


2014-03-30

Camilla ordnade kullträff för Dröm-kullen!

Å vilken underbar dag det blev!! Härligt vårväder, en mysig plats vid en pytteliten sjö, goa människor och hundar och så korvgrillning och massor med kaffe och godsaker! Så himla lyxigt för oss alla att bara få njuta och bli bjudna på allt som familjen Bäck fixat åt oss! Å väldigt nyttigt för hundarna att det inte var så mycket aktiviteter för dom i första hand. Tack alla för idag!2014-03-21

Tävlingslydnad!

Vi hade hyrt en inomhushall i Väsby för att träna lite tävlingslydnad med våra egna hundar och så fick vi sällskap av Erika och Pernilla. Mysigt! Lite fika innan dessutom och det gör ju liksom hundträningen extra trevlig!

Tuffa och jag har bara tränat tävlingslydnad vid några få tillfällen så än så länge kan det knappt kallas tävlingslydnad utan är med som vanlig lydnad med sitt kvar, gå vid sidan och sånt. För oss är det nyttigt att bara komma ut och träna tillsammans med andra oavsett vad vi tränar. Hon är kul att jobba med och väldigt lyhörd och uppmärksam på vad jag vill men samtidigt ganska robust och det gillar jag. Pippi och husse blir jag alltid rörd när jag ser jobba tillsammans. Pippi ser verkligen upp till sin husse och vill göra allt så rätt och så bra hon bara kan.


2014-03-20

Aktiviteter i vår?!

Nu har vi inget mer bokat. Tråkigt!! Självklart måste vi se till att fylla våren med massor med härliga aktiviteter så vi får ses och träna med våra hundar!! Det kommer bli ett lite annorlunda upplägg under april/maj men sen har jag som plan att vi ska köra på som vanligt igen för er som vill. Mer info om kommande aktiviteter kommer att finnas i forumet och jag tror och hoppas att vi är flera som kommer se till att vi får många tillfällen att ses!2014-03-19

Lydnadskurs för Dröm-kullen!

Sista kurstillfället. Vi jobbade mer med de saker vi velat få med under kursen så det blev till stor del att jobba med lös hund i gruppen och så lite sitt kvar alla förarna gick och gömde sig och så avslutade vi med lite inkallningsövningar.

Jag är så glad och tacksam att jag får följa dessa härliga ekipage på deras framfart i livet!!

Men vilket väder!! Ni kom väl hem ordentligt i snökaoset?!2014-03-16

KennelMästerskapet 2014!

En hel helg tillsammans med goa Atomosar!! Å fint väder!!
Vi träffades igår och förberedda allt inför dagens tävling. Korvgrillning och fika blev det också, mysigt!

Imorse var det samling kl 08.00. Sen gemensam frukost innan vi startade tävlingen. Allt flöt på väldigt bra och vi höll tidplanen så passa bra att vi ofta var typ en timme före schemat.

Lunchen fick bli grillade hamburgare för vi har inget kök hemma men jag tror alla blev mätta och nöjda. Å så fanns det hela tiden mängder med hembakade godsaker att mumsa på (Anette, tårtan va jättegod!!)!

Jag fick chansen att se poängprotokollen vid några tillfällen under dagen och det va riktigt spännande att följa hur placeringarna ändrades. Hela resultatlistan finns under knappen Resultat.

Årets KennelMästare 2014 blev Chili och hennes matte Brigitta och dom fick ihop beundransvärda 90 poäng av 96 möjliga poäng! Årets Blåbär (ekipage som inte startat på WT eller B-prov) blev Eroz och hans matte Madde. JuniorKennelMästare blev Speja och hennes matte Erika. STORT GRATTIS till er alla tre!!

Tack alla goa Atomosar för en riktigt härlig helg! Å extra stort tack till Patrik, Celine, Melvin, Pernilla och Anette som kom och jobbade hela dagen idag!! Utan er hjälp hade det inte blivit något KennelMästerskap i år!!

Min kamera har använts en del men jag har inte hunnit gå igenom bilderna än så ni får vänta lite till med att få se hur vi hade det under helgen. Ni som har tagit bra bilder maila GÄRNA!!Här är årets vinnare!!

2014-03-12

Musketörerna fyller 7 år!

Grattis på födelsedagen!!

Jag minns så väl den natten när dessa tre gossar föddes. Jag ville så gärna ha en tikvalp i den här kullen.... Men så förra året fick vi en kull efter Aramis och på så sätt fick jag gå vidare på dessa fantastiska linjer och det är jag så tacksam för!2014-03-11

Träning tillsammans med Dröm-kullen!

Camilla hade bokat en inomhuslokal åt oss ikväll. Så himla skönt att träna inomhus!!

Jag och Tuffa behöver komma ut i olika miljöer och situationer och hitta en bra känsla tillsammans och periodvis blir det tyvärr lite för lite egen träning med bara en hund så jag är så glad och tacksam när sådan här trevlig träning erbjuds så vi kommer iväg ut i världen. Å riktigt kul för mig och Tuffa att få vara med och träna i det här härliga gänget i Dröm-kullen.

I helgen hade vi förmånen att träffa Janne och Erika och deras hundar i skogen och vi pysslade med lite jaktträning. Tuffa skötte sig väldigt bra vid transporter och höll sig lugn och uppmärksam när andra jobbade så hon fick hämta några markeringar. Mitt fokus var att hon skulle sköta stadgan och det var inte så viktigt att hon fick hämta men hon skötte sig bra så hon fick träna på avståndsbedömning för det är hon inte så bra på än. Efter några övningar så fick hon till det riktigt bra och jag är så nöjd att jag inte gjorde mer sen!2014-03-02

Viltspår och en liten kullträff!

Två av syskonen som började med viltspår på kullträffen gick i dag sina spår 2 och 3. Det gick jättebra!! Vilka härliga hundar det är i den här kullen!!

Efter spåren hade vi en liten kullträff för dom som tänkt starta juniorklass på KennelMästerskapet för jag vill att de ska känna sig trygga med vilka övningar och svårigheter de kommer ställas inför.2014-02-28

Nya valpköpare!

Ännu en familj var här och hälsade på idag för att de är intresserade av en valp från oss! Det är så himla kul att få en pratstund och fika med människor som längtar efter en ny vän. Å hade Pippi fått bestämma så hade hon flyttat dit på en gång!2014-02-27

Hundmatshämtning!

Idag gick blev det inget strul alls med maten! Skönt! Å det blev en sån där härliga kväll med prat och kaffe tillsammans med goa Atomosar!

Men jag måste än en gång skriva att vi alla ska vara så himla glada för att Pernilla, Lotta och Pär ställer upp och hjälper oss varje gång. Jag och Jocke hade en för tajt planering under dagen så han och Pär var tvungen att åka en sväng medan vi höll på med hundmaten och just då ville ju givetvis Ellen ha mammas hela uppmärksamhet så Pernilla och Lotta fick jobba extra mycket idag. Tack snälla för att ni vill och orkar!!2014-02-22

Viltspår!

Två av syskonen som började med viltspår i söndags gick idag sina spår 2 och 3. Riktigt duktiga tjejer!!2014-02-19

Lydnadskurs för Dröm-kullen!

På dessa kurser jobbar vi med det som känns mest aktuellt just nu för alla ekipage och ikväll blev det svåra övningar som innehöll en hel del inkallning och gå vid sidan med de andra ekipagen som störning. Nyttigt och bitvis svårt men alla jobbade på bra och fick till riktigt fina resultat under kvällen. Nu är det en hel månad till nästa gång....men eftersom vi är flera med en Dröm-valp som behöver just den här typen av träning så kanske vi ska försöka få till något tillfälle för gemensam träning? Vi pratade om att hyra en inomhushall och det är en toppenbra idé tycker jag!2014-02-18

Tävlingslydnad!

Vi hade hyrt en inomhushall i Väsby för att träna med våra egna hundar och så hade vi förmånen att få trevligt sällskap av några till! Kul!!

Jag är väldigt nöjd med framstegen som Tuffa gjort och Pippi och Jocke jobbar så himla fint tillsammans så jag blir alldeles varm i hjärtat varje gång!

Å det här med hundträning inomhus är så himla skönt! Å så en mysig liten fika på café innan! Helt i min smak!


2014-02-16

En härlig dag tillsammans med Dröm-kullen!

Vi träffades tidigare än vanligt idag för att hinna med att gå ett viltspår med alla valpar. Pernilla och Lars kom och la alla spåren åt oss! Tack snälla! Ni är guld värda!!

Alla valparna jobbade lugnt, metodiskt, koncenterat och målmedvetet trots att det var deras första spår. Flat-valpar kan vara lite spökiga när de går sin första viltspår men inget sånt alls idag utan kavata duktigt arbetande hundar direkt från start. Så himla häftiga!!

Efter spåren hade jag fixt så vi kunde göra oss några mackor och få lite kaffe, dricka, frukt och sötsaker på altanen på sommarstugan. Alltid mysigt att fika tillsammans!

Sen var det dags för den jaktkursen som vi hade bokat in sedan länge. Det här med viltspår på morgonen var ett spontant påhitt nu när snön plötligt försvann. Temat för dagens jaktkurs var sök och närsök. Valparna har tränat ganska lite så även om vi hade en träffa med sökövningar för ett bra tag sedan så gjorde vi grundläggande övningar idag. Jag är riktigt nöjd med inställning ,fart, lyhördhet och näsa och de riktigt härliga upptag och inleveranser som vi fick se idag! Vilka lovande små apportörer!!

Tack alla för idag! Vilken dröm vår Dröm-kull är! Det gör mig extra glad eftersom jag lagt ner lite möda för att få tag på just dessa linjer och att valparna med en så här kul stamtavla dessutom är så här lovande är ju nästan för bra för att kunna vara sant! Jag är så tacksam för att jag får följa dessa härliga valpar under deras utveckling. Att föda upp hundar som jag inte får träffa ser jag absolut ingen poäng med alls så sådana här dagar tillsammans med mina yngsta valpar är mina lyckodagar i livet!


2014-02-12

Nytt försök med viltspår för Dröm-kullen!

Nu när snön försvann så tog Camilla tag i det här med viltspår för våra yngsta. Å självklart vill jag hjälpa er som vill! Det svåra är bara att hitta datum. Väldigt få saker prioriterar jag högre än att ordna kennelaktiviteter men just nu så är det lite körigt eftersom vi river köket och bygger nytt under några veckor men vi bestämt att söndagsförmiddagarna kan jag ägna åt viltspår med Dröm-kullen.

Söndag 16/2 lägger vi första spåret. Pernilla har lovat att komma och hjälpa till. En spårläggare till behövs men någon av er som ska gå spår kan kanske hjälpa till också? Söndagarna 23/2 och 2/3 lägger jag spår 2 och 3 till dom som vill.

Mer info finns i forumet!2014-02-09

Besök på lydnadstävling!

Idag var jag, Jocke och Ellen på Bro-Håbo brukshundklubb och tittade på lydnadstävling. Pippi och Tuffa fick också följa med och dom skötte sig mycket bättre än jag väntat mig. Nyttigt för våra yngsta att få komma ut och se så många olika raser. Pernilla och Erika höll oss sällskap och det är vi väl väldigt glada för!

Vår tanke med besöket där var att bli lite inspirerade att träna vidare. Å jag fick med mig det jag ville! Dels fick vi se ett ekipage som fick 10 på allt (ja jag tror faktiskt att det var så!!) och så några ekipage där hund och förare inte alls fick till det. Nyttigt att få se både ock. Å domaren var väldigt sympatisk och trevlig mot alla och jag har lite dåliga erfarenheter av domare på brukshundklubbarna men idag fick alla ett väldigt bra bemötande oavsett vad som hände på planen. Så ska det vara tycker jag.

Jag blev lite nostalgisk av att stå där i regnet på den leriga planen...det är länge sedan jag tävlade lydnad men det skulle vara kul att ta upp lite av den träningen igen. Jämfört med jakten så är tävlingslydnaden så lättillgänglig och det skulle passa bra i livet just nu så nu ska vi lägga lite krut på att träna lite tävlingslydnad och se om vi kanske kan komma iväg på någon tävling så småningom.2014-02-07

WT-träning!

Vi körde ett förmiddagspass idag så det blev bara fyra aktiva och två passiva ekipage. Första stationen var två enkel markeringar som hamnade på linje. Ganska långt avstånd till nummer två så det blev lite förvirrat för några. Andra stationen var en transport runt några stora granar och väl framme vid den röda snitseln så föll det en markering på andra sidan kullen ner för slänten och när hunden väl kom dit så stod hela publiken där och det trodde jag skulle vara svårt men alla hundar ägnade sig bara åt att leta efter apporten och brydde sig inte ett dugg om människor och hundar som stod i en halvmåne runt dummien. Tredje stationen var ett skott i riktning mot ett område som hunden skulle skickas till. I nkl är det ju mest markeringar nu förtiden men den här station hade jag tänkt som att hunden tittat på skytten och missat markeringen och därmed blev dirigerad rätt. Det blev lite vimsigt för några ekipage. Fjärde stationen var två enkel markeringar med skott och nedslagsplatserna var väldigt snåriga. Hundarna jobbade jättebra här. Femte stationen var ett skott och en enkelmarkering i höga gräset. När den var hämtad skulle ekipaget gå i samma riktning ut på fältet och ställa sig åt ett annat håll. Då kom ett skott till och så en enkelmarkering åt andra hållet. Den markeringen var lång och helt utan referenspunkt och hela sträckan var i det långa gräset men här tycker jag att hundarna jobbade på riktigt bra.

Visst finns det alltid mer att jobba med. Det är väl det som är kul med hundträning?! Men när vi summerade övningarna så tycker i alla fall jag att alla ska vara nöjda med den utveckling som både hundar och förare gör!2014-02-04

Tävlingslydnad!

Jocke och Pippi har länge pratat om att börja med tävlingslydnad så idag hade vi bokat inomhushallen i Väsby. Jag hade med mig Tuffa men eftersom Ellen var med så blev det inte så mycket träning för oss men å andra sida så är det allra viktigaste för oss att titta på andra som tränar just nu. Å vi fick trevligt sällskap av Pernilla och Sune, Erika och Sally samt Birgitta och Chili. Kul!!

Jag blir alldeles varm i hjärtat av att se vår fina Pippi jobba tillsammans med sin husse! Dom är fantastiska tillsammans!

Tack alla för en trevlig kväll! Det här vill vi göra fler gånger!2014-02-03

Äntligen!

Idag har äntligen "våra hundar" uppdaterats med egna sidor åt Tuffa, Diaz, Sarabi och Valle och Dröm-kullen har fått en egen sida också!2014-02-03

Hundmatshämtning!

Idag gick det snabbt och smidigt! Skönt att det är så ibland också! Till och med lite tid att fika och mumsa på Annickas små gulliga bakelser som hon bjöd oss alla på idag!

Stort tack till Pernilla, Lotta och Pär som alltid ställer upp och jobbar gratis en hel dag för att jag ska kunna erbjuda denna service till Atomosarna! Utan er blir det ingen hundmatshämtning! Å så tack till Jocke och Ellen som alltid ställer upp på mig och allt jag vill med kenneln!

Jag är så glad för att jag kan erbjuda mina valpköpare den här servicen med bra mat till ett bra pris! Även om jag inte tjänar en enda krona på att fixa med hundmat åt alla så är det ändå den här dagen varje månad som jag känner att jag fått den bästa lönen jag kan få! Å hur sliten jag än är efter dessa dagar så somnar jag med en härligt nöjd känsla av att jag fått hjälpa "mina" älskade hundar och deras familjer! En riktigt lyckodag som återkommer varje månad alltså!2014-02-02

Jaktträning!

Min tanke med dagens träning var att skapa lite av det där som sker på jakt men som inte i första hand finns med när vi tränar inför wt och b-prov. Som tex att förarna inte står så till att upplägget blir helt överskådligt och att man som förare måste markera och minnas och prioritera i vilken ordning apporterna hämtas. Visst blir det lite knepigt när det inte finns något riktigt facit på antal apporter? När ska man bestämma sig för att hundarna jobbat klart så att man med gott samvete kan lämna marken och kunna känna att det inte finns skadade vilt kvar? Å vad får hundarna med sig för erfarenheter när alla jobb inte blir så där lyckade som vi strävar efter på träning? Bra eller dåligt?

Å den där härliga röran som blir när flera av ekipagen ska lösa uppgifter åt olika håll och samtidigt fallar det nya apporter. Visst blev det lite förvirrat bitvis och ibland tog hundarna fel apport men de flesta av de nio hundar som var med idag har väldigt lite erfarenheter av den här typen av röra. Vad var svårast? Vad behöver vi jobba mer på en annan gång? Innan vi avslutade så frågade jag flera gånger om det var något som någon ville att vi skulle göra innan vi skiljdes åt, kanske någon hund behövde en övning som rättade till något som blivit mindre lyckat eller kanske någon ville göra någon ytterligare variant på någon svårighet? Men ingen hade fler önskemål just idag i alla fall. Kanske har vi anledning att återkomma till detta tema vid ett annat träningstillfälle?

Som en riktigt härlig, och oväntad, avslutning på dagen så bjöd Janne på underbara semlor!2014-01-24

En inomhuslokal till!

Idag va jag och Tuffa och hälsade på när Kattis och Birgitta tränade agility i inomhuslokalen i Arninge. Så himla nyttigt för Tuffa att få vara med i röran. Å det här med att träna hund inomhus har absolut sina fördelar! Tuffa ska få växa på sig lite till med sedan ska vi också pyssla med lite sånt här fartfyllt. Tack för att vi fick vara med och se hur ni tränar!2014-01-22

Lydnadskurs för våra yngsta!

Ikväll hade vi första kurstillfället på Dröm-valparnas andra lydnadskurs. Tre ekipage var med så det fanns gott om tid för det alla ville jobba med och prata om. Många bra frågor och funderingar och en sån där härlig vilja att lära sig mer och utvecklas tillsammans med sin hund, det gillar jag! Det blev mycket prat om hur man kan jobba för att få dom att hålla sig lugna och trygga hos sin förare och jag tror att vi kom på bra grejer för alla så de kan jobba vidare . Vi jobbade med alla valparna skulle stanna kvar när förarna gick och gömde sig och så blev det lite övning i att gå fint vid sidan och så några spontana bra tillfällen att träna inkallning. Valparna var väldigt duktiga på att koncentrera sig på sin uppgift och på sin förare och brydde sig inte alls om varandra. Imponerande! Vilka bra valpar!! Å duktiga förare förstås, men jag bara måste få säga att jag är så himla nöjd med mentaliteten hos dessa valpar!! Å riktigt roliga mål till nästa kurstillfälle!! Men det är en hel månad dit.....

Eftersom jag fick höra så mycket positivt om jaktkursen vi hade i söndags så vill jag ju gärna förvalta den entusiasmen. Det är inte alla valpköpare som är så här på hugget efter att ha jobbat två timmar med små övningar i passivitet, stadga och transport så jag vill gärna att vi följer upp med någon träff där vi tränar tillsammans. Är det någon av er som vill vara med och bestämma datum eller ska jag bara chansa och ta ett som passar mig?


2014-01-20

En ny spännande upplevelse!

Ikväll har jag och Tuffa haft förmånen att få vara med och tränat i inomhuslokalen i Väsby. Väldigt nyttigt! Först va Tuffa lite tagen av allt nytt men när vi väl började jobba med dummies så tycker jag att hon skötte sig över min förväntan.

Å så himla trevligt att träna inomhus! Det vill jag göra fler gånger!! Det blev en hel rad riktigt kluriga övningar, mycket svårare än Tuffa någonsin varit med om, men hon skötte sig bra tycker jag. Hämtade sina dummies när hon skulle och höll sig lugn och samlad när andra skulle hämta. Vi jobbade mest med att hundarna skulle springa förbi varandra på olika sätt på vägen till och från dummien och jag är så glad och lite förvånad över att lilla Tuffa klarade det så bra! Fullt fokus på apporterna och som alltid härliga upptag, inleveranser och avlämningar.

Nu när jag varit i lokalerna så är det lättare att ha en plan för vad jag vill träna nästa gång så hör av er om ni vill hänga med någon gång!

Stort tack till Birgitta som tog initiativet och dessutom fixade allt åt oss! Jag är jätteglad att för att jag och Tuffa fick vara med om detta nya spännande!


2014-01-19

En stund med träningskompisar!

För några dagar sedan så skrev jag i forumet och hoppades på att få lite träningssällskap idag och det fick jag! Va goa ni är som kommer när jag ber om sällskap!

Tanken var att jag och Tuffa skulle träna med så plötsligt ville Jocke och Pippi vara med och dessutom va Ellen ovanligt mammig så det fick helt enkelt bli husses och Pippis träningsstund istället. Å det är ju förstås ännu roligare för mig att dom vill träna tillsammans när tillfälle ges så att jag och Tuffa inte fick så mycket gjort just idag spelar ingen roll alls. Förutom att jag nu ska leta reda på ett nytt datum där jag hoppas på att få några träningskompisar.... men redan imorgon är det ju dags för Birgittas inomhusträning och då får Tuffa följa med. Det ska bli jättekul!!


2014-01-19

Jaktkurs för våra yngsta!

Dröm-kullens första jaktkurs! Jag har verkligen försök få till datum som skulle passa alla men det blev bara tre valpar (så Tuffa fick förmånen att vara med på ett hörn nu när det va så få). Jag är så tacksam för att jag får följa dessa små lovande individer för det finns så mycket bra saker i dom här valparna!! Dessutom jobbar förarna på så himla bra!!

Jag och Camilla har varit väldigt överrens om att med dessa valpar ska vi vara riktigt noga med allt det där viktiga med passivitet och rätt känsla hos hund och förare så jag har verkligen försökt presentera jaktträning så idag och att vi måste känna att det är ett viktigt och nödvändigt jobb vi måste lägga ner nu i början. Alltså inget fokus på att springa fort och hämta många apporter. Just att hämta är ju sällan problemet för flattar och i synnerhet inte i den här kullen där alla valpar är så naturligt enkla att jobba med. Dagens förare var så kloka så de valde att inte hämta något alls trots att möjligheten fanns. Bra beslut!!

Temat idag va alltså allt det där viktiga med transport, stadga och grunderna i markering dvs typ allt utom att hämta och under fikastunden så sköt jag ett skott. Vi jobbade oss igenom en pusselbit i taget och la på fler och fler svårigheter så vi tillslut kunde ställa upp hundarna inför en markering medan dom satt lugnt och stilla. Bra jobbat av valpar som är 6 månader!

Jag är verkligen supernöjd med ekipagen idag!! Helt häpen över vad alla lyckades med under den stund vi var tillsammans! Från ivriga busiga valpar till lugna, koncenterade och samlade valpar när förarna jobbade rätt. Riktigt duktiga förare och härligt lovande apportörer med andra ord!

Tack till Pernilla som tålmodigt kastade dummies åt oss och så tack till Erika som hade med sig en hel låda med semlor!!


2014-01-18

Årsavslutning!Idag bjöd jag på lunch för att vi skulle summera året som gått och smida planer för 2014
och så applådera för våra framgångsrika ekipage!
Jag körde den vanliga menyn. Grillad kycklingfile, varma grönsaker, potatisgratäng och två såser.
Det verkade vara uppskattat även i år! Kul!! Johanna tog över grillandet så jag kunde fixa fram resten
av maten, tack för hjälpen! Perfekt grillat för min smak!
Vi va så många i år så vi fick inte plats att äta inne i stugan så några satte sig ute.
Jag hade förvarnat om det så jag hoppas att alla hade klätt på sig ordentligt.
Till kaffet hade Anette bakad supergoda sötsaker åt oss! Tack snälla!! Jag åt alldeles för många!
En viktig sak denna dag är att sätta upp mål för kommande året. Givetvis tävlingar av olika slag men
också vardagliga saker och att våra gamlingar får vara friska och lyckliga. Alla skriver ner sina mål på en
gemensam lapp och så blir det så där härligt peppande för att alla ska våga sig på någon utmaning under året. Kul!
Till alla framgångsrika ekipage som kommer på årsavslutning delar jag ut en rosett.
Med idag var fem viltspårschampions, 3:a ökl b-prov, 1:a nkl b-prov, 2:a nkl b-prov och uppflyttning
till ökl wt. GRATTIS till er och så förstås även STORT GRATTIS även till er andra som inte var med idag.
Här är dom rosetter som jag hade förmånen att få dela ut idag!2014-01-12

WT-träning!

Ett litet och riktigt trevligt gäng med ekipage va med idag!

Vinterns första snö! Mysigt! Men många hundar blir lite busiga...

Första stationen va en enkel markering med skott där kastaren syntes väl men efter halva kastet så försvann dummien bakom några stora granar. Andra stationen va en lång transport där hundarna såg kastaren och fick uppleva känslan av att behöva gå förbi och inte få någon markering men när ekipaget väl passerat kastaren så vände dom sig om och så kom det skott och kast. Tredje stationen va två enkelmarkeringar med dold kastare och ekipaget fick stå och vänta en bra stund på att markeringarna skulle falla. Test i stadga och uppmärksamhet alltså. Markering två föll på ett helt annat ställe än nummer ett för kastaren hade gått runt de stora granarna. Station fyra var en enkelmarkering där skott och kast kom direkt när ekipaget ställt upp på utskicksplatsen men hunden skulle sitta och vänta 30 sekunder innan det blev klartecken att hämta. Dummie landade på andra sidan en väg och bakom taggiga buskar. Station fem var en markering som föll framför ekipaget och sedan skulle ekipaget gå fram till en ny snitsel i jämnhöjd med dummiens nedslagsplats. Då föll en ny markering framför ekipaget. Markeringarna fick hämtas i valfri ordning.2014-01-11

Nya funktioner i forumet!

Tack vare Peter så har vi nu nya funktioner i forumet!! Jag ska försöka förklara...men jag är inte datatekniker så det blir på mitt "språk", hoppas ni förstår annars får ni fråga!

Nu funkar mailfunktionen dvs om ni glömmer lösenordet så klickar ni på "glömt ditt lösenord". Då kommer det ett mail till den mailadress ditt forumkonto är kopplat till. Använd det nya lösenordet för att komma in på ditt konto. Det nya lösenordet är långt och krångligt så gå in på "kontrollpanel" uppe i vänstra hörnet. Klicka på "profil" och sedan klickar du på "ändra kontoinställningar. Där fyller du i det lösenord du vill ha, upprepar det en gång och fyller i det långa krångliga nya lösenord du blev tilldelad via mail. Lite krångligt men om ni glömmer ert lösenord så är det lösningen, eller så kan jag ta bort er användare så kan ni skapa en helt ny. Men enklast är att komma ihåg sitt lösenord....

En annan braig grej som funkar nu är att om man klickar i rutan "logga in mig automatiskt vid varje besök" och inte loggar ut när man lämnar forumet så blir man inloggad direkt när man klickar på knappen "Forum" på hemsidan. Smidigt tycker jag så nu är jag inloggad nästan hela tiden! Dock behöver man klicka på "snurriga pilen" i översta rader (reload heter det för er som kan...) för sidan uppdaterar sig inte självt.

Dessutom funkar det nu att prenumerera på en tråd eller en hel kategori (en tråd är en rubrik i forumet och en kategori är tex hela "Gästboken" eller Atomosarnas egna sida "Allt och inget") så att man får ett mail så fort någon gör ett inlägg. Det borde passa er som inte kommer er för att gå in i forumet så ofta?!

Alltså som exempel: någon startar en ny tråd om ett träningstillfälle och för att inte missa något av inläggen som görs som svar på den tråden så klickar man i längst ner på sidan på "bevaka denna tråd" (det kommer då istället stå "sluta bevaka denna tråd"). Då får man ett mail varje gång någon skriver något nytt inlägg.

Om man inte vill missa något alls av det som skrivs i tex "Gästboken" eller "Allt och inget" så kan man alltså, längst ner på respektive sida, klicka "bevaka denna kategori" (det kommer då istället stå "sluta bevaka denna kategori"). Då får man ett mail varje gång någon skriver något nytt inlägg någonstans i den kategorin.

VIKTIGT!!! Det mail man får går INTE att svara på!! Vill man svara på ett inlägg i gästboken/forumet så måste man alltid gå in i forumet och göra det där!


2014-01-11

Mysig förmiddag!

En förmiddag med hundträning i nysnön, mysigt! Å dessutom hade vi förmånen att få sällskap av Erika och Janne och Speja och Musse och då tycker ju till och med Jocke att det är riktigt kul att träna hund!!
Jag hade med mig Amy och Tuffa. Amy är så lycklig när hon får träna så det där med ordning och reda glömmer hon bitvis. Ja...jag vet...jag ska styra upp det hela bättre....snart! Det känns viktigast nu att hon får ha kul och hämta många apporter. Hon är egentligen extremt lydig och alltid lyhörd och uppför sig exemplariskt i passiviteten så jag känner mig lugn med att när jag väl bestämt mig för att hon har vimsat klart så kommer hon sköta sig så där perfekt igen.

Tuffa fick hämta apporter på ett sök och jösses va bra hon va! Nä lärde hon sig allt det där? Härlig inställning, fart och näsa. Perfekta upptag, inleveranser och avlämningar. Å så gott uppförande när hon inte jobbar. Å vilken härlig liten hund jag har!! Vi kallar henne för Tuffa för att jag har tänkt mig att hon ska tuffa på med jämn fart genom jaktmarkerna och än så länge lever hon verkligen upp till sitt namn!

Jocke hade med sig sin Pippi idag och dom är så fina tillsammans. Hon verkligen älskar och avgudar sin husse! Jocke pratar alltid mest om att han ska träna lydnad, jaktlydnad eller tävlingslydnad, men inte hämta apporter. Å kanske är det klokt med en så duktig hund som Pippi för idag skötte hon sig helt prickfritt i passiviteten, nästan så hon sov bitvis, och så sen full fart på söket och snabbt hem med fem dummies. Lite nyfiken på att leta fler med en i munnen men det fick hon tydligt veta att husse inte gillar så det slutade hon med.

När vi tränat klart så dukade Erika och Janne upp massor med godsaker på fikabordet och vi alla var nog överrens om att det här med fika även denna gång gjorde hundträningen extra mysig! Speja och Tuffa var med i sommarstugan och fikade så det blev ett riktigt bra träningspass på flera sätt för våra små tjejer.


2014-01-10

Grattis Extra-kullen!

Idag blir ni två år!! Hoppas att ni får en härliga dag med mycket gott att mumsa på!

Den kvällen kommer jag aldrig glömma.... Amy överraskade oss med att föda sina valpar tidigare än vi riktigt va beredda på så jag var borta och hade kurs för storasyskonen så husse och Amy fixade första valparna själva innan jag kom hem och givetvis gjorde dom ett strålande jobb!2014-01-08

Hundmatshämtning!

Å så rörigt det blev på slutet när vi insåg att det blivit fel någonstans! Men Pernilla, Lotta och Pär gick igenom allas redan packade beställningar flera gånger innan någon fick ta emd sig sin hundmat så tillslut kände vi oss säkra på att alla fått med sig de dom beställt.

Pernilla, Lotta och Pär och så Jocke och Ellen förstås, det är helt ofattbart att ni ställer upp och lägger en hel dag på detta! Varje månad! Utan er blir det ingen hundmatshämtning!! Jag är så innerligt tacksam, hoppas att ni verkligen förstår det!!

Å så tack till Annicka som kom med hembakade godsaker till kaffet!

Till er som blev utan den där braiga laxoljan från vildfångad fisk kan jag nu berätta att jag just fått ett besked om att leveransen nu är på väg! En dag för sent bara....


2014-01-06

Aktivitetssidan är uppdaterad!

Så nu kan ni se vad jag har planerat in för aktiviteter för Atomosarna under vintern! Vill ni ha mer info om något så skicka mig ett mail!


2014-01-06

Mer info om KennelMästerskapet!

Det verkar finnas tillräckligt med intresse för ett KennelMästerskap i år också så jag jobbar vidare med planeringen. Kul! Jag har skrivit lite mer info i forumet. Sista anmälningsdag är 2/2. Vill ni ha mer info så skicka mig ett mail.


2014-01-06

Hemsidan eller forumet eller båda?!

Vill bara göra alla uppmärksamma på att en del info finns på båda ställena men inte allt så det för att inte missa något så måste ni ha koll på båda. Facebooksidan har jag inte fått så mycket respons på som jag hoppats så där är jag inte lika flitig längre. Bra eller dåligt?


2014-01-03

Mysig eftermiddag!

Å va jag är glad att jag fick tre träningskompisar idag!!! Jag tycker att det blev en riktigt mysig eftermiddag! Hundar, människor och barnvagnar i en härlig röra! Toppen!

Vi började med att lägga ut dirigeringsapporter åt ett håll och så ett stort sök åt ett annat håll och så turades vi om att skicka hundarna. Sen kom Jocke och kastade markeringar åt oss efter alla våra önskemål. Jag och Johanna gjorde en övning tillsammans där Amy och Myra fick se en markering och sen skickades Myra på söket istället och när hon va på väg in med sin apport så fick Amy hämta markeringen. Sen gjorde vi tvärt om. Vi gjorde också några varianter där Amy och Myra fick del på dubbelmarkeringar. Skoj att träna ihop så där tycker jag! Å så blir det så härligt rörigt när någon hund är på söket, någon hund hämtar en markeringen och någon hund jobbar på en dirigeringen. När dirigeringar och sök var inhämtat så fanns det massor med träningslust kvar, i alla fall i mig! Så Jocke fick kasta trippelmarkeringar och dubbelmarkeringar åt oss tills vi alla kände oss nöjda.

Jag är så himla glad att jag fick förmånen att umgås med så goa träningskompisar idag! Å Jocke verkar riktigt nöjd med att ha fått kasta en massa markeringar och Ellen gillar att titta på när hundarna jobbar och hon somnade så gott i bilen efteråt!


2014-01-03

Aktiviteter för Atomosarna i vinter!

Nu har jag fått ihop planeringen med lite aktiviteter som vi ska roa oss med under vintern!

För våra yngsta i Dröm-kullen ska vi hinna med lite jaktträning, viltspår och lydnad och så hoppas jag ju förstås att det blir många i juniorklassen på KennelMästerskapet så jag har planerat in en kullträff innan där går vi igenom de stationer som är med där. För de vuxna hundarna, och även valparna kan vara med på vissa saker, har jag bokat in de saker som flest önskat så det blir jaktträning av olika slag, lydnadskurs och så tävlingslydnad. Om ni vill ha mer info om aktiviteterna så skicka mig ett mail!


2014-01-02

Nytt år och nya roliga saker på gång!

I forumet har jag skrivit en liten inbjudan till Årsavslutningen som vi har lördagen den 18/1!

Det blir mer och mer fart i forumet så ni som inte har koll där kommer missa många skojiga saker!!


2013-12-31

Nyårmingel!

Madde och Patrik bjöd in alla Atomosar på hundträning i form av nyårmingel med små godbitar och bubblor i glasen! Ni är så gulliga! Å många blev vi!! Tack snälla för en mysig stund!

Vi önskar alla ett riktigt bra slut på 2013 och en bra början på 2014!


2013-12-26

Hoppas ni har haft en härlig julhelg!

Vi har haft det bra trots saknaden av Loppan och en envis förkylning. Hundarnas bästa stund på julafton var när dom fick ligga ute och mumsa i sig varsin rejäl grisfot (inte Tuffa förstås så hon fick en bit av en kalkonvinge istället som hon åt inomhus så hon fick ha den ifred). Lite jaktträning och sköna promenader har vi också fyllt julens lediga dagar med. Härligt trots vädret...!

Stort tack till alla er som hört av er sedan Loppan lämnade oss....ni är så goa som tänker på oss i en jobbig tid.

Nu har jag hämtat mig tillräckligt för att igen börja klura lite och boka in aktiviteter som vi ska roa oss med under resten av vintern så under veckan så kommer jag nog bli klar med planeringen. Jag skriver här på hemsidan och i forumet när jag är klar. Våra yngsta får en hel del aktiviteter för dom har hört av sig med ganska mycket önskemål och jag tror att jag fått med allt. Å så en lydnadskurs och en tävlingslydnadskurs för vuxna hundar har jag också fått önskemål om. Jaktträning är det bara några få som önskat men jag bokar in någon sådan aktivitetet också så får vi se om det finns tillräckligt med intresse. Jag har också börjat klura på vilken helg vi skulle kunna ha KennelMästerskap (om ni vill ha ett sådant förstås?!) och jag kommer snart skriva mer om det i forumet.


2013-12-19

Så älskad och så saknad!
Loppan-Poppan, vår älskade Poppis! Nu är du hos din älskade pappa Pontus och kloka mamma Dea och alla dina andra fina vänner! Men här hos oss blev det ett gigantiskt tomrum. Du är så älskad och så saknad!

Du var alltid så häpnadsväckande intelligent och så kvick i tanken, så fenomenal på att uppfatta sinnestämningar hos både hundar och människor, så omtänksam och så kärleksfull, så uppfinningsrik, så målmedveten och full av så mycket vilja och så där tokig som bara vår Poppis! Å du va verkligen världens bästa mamma till dina två kullar!

Det är en enorm förmån att ha fått leva tillsammans med en sån hund som Loppan. Vi har lärt oss så mycket och insett så många viktiga saker. Hur kommer ett liv utan Poppan att bli?! Alla fina minnen och all kärlek finns nu bevarad på en stor och alldeles särskild plats i våra hjärtan!
Ett stort tack till vår veterinär Lena hos Mälaren Smådjur som alltid hjälper oss att ge våra vänner ett värdigt och fint slut och ett stort tack till Martina och Daniel på Mälardalens Smådjurskrematorium som tar så väl hand om både oss och våra vänner. Å så tack till alla er som orkat lyssna och bolla med oss under denna jobbiga tid.2013-12-15

WT-träning!

Tio aktiva och några passiva va anmälda till dagens träning så det fick bli två grupper. Jag hade förberett fem stationer men lite olika varianter av markeringar eftersom det bara var nkl idag. Några stationer hade störningsmarkering som klurighet och så blev det någon klurig transport på en annan station osv. Å jag tyckte att upplägget verkade ganska svårt men jag tycker att ekipagen jobbade sig igenom allt på ett bra sätt! Kul!!


2013-12-13

Ulriksdals Slottscafé!

En lite annorlunda men synnerligen mysig hundträning! Våra två yngsta hundar behöver få komma ut i världen och idag hade jag och Ellen och Pippi och Tuffa (tror att vi är överens om att hon ska heta Tuffa...) förmånen att få umgås med Erika & Speja, Janne & Musse och Sandra & Sarabi. Vi träffades i Ulriksdal och gick till slottscafét och åt lunch och fikade. Personalen var välkomnande mot alla våra hundar och det kom och gick många hundar under tiden vi var där. Härligt att det finns sådana ställen! Dessutom va maten god!

Sådana här tillfällen är precis vad vi behöver och kanske kan vi få sällskap någon mer gång? Ännu ett besök på Ulriksdals Slottscafé eller någon annan plats? Igår fick jag lära mig att det finns ett ställe till i Ulriksdal som man kan äta/fika på tillsammans med sina fyrfota vänner så kanske någon vill följa med dit?! Det är ju så mycket trevligare och nyttigare att ha sällskap av andra människor och hundar!


2013-12-12

Utställningsträning?!

Camilla har bett mig ordna kullträff med utställningsträning för Dröm-kullen helgen innan jul så vi har bokat söndag 22/12 kl 10-12. Vi ses på åkern på Bärmöudd. Träningen är i första hand för valparna men om någon vuxen hund känner sig sugen på lite utställningsträning så är ni också välkomna! Ni som vill vara med måste höra av er till mig, via mail eller i forumet, senast torsdag 19/12.

Camilla har också bett mig att trimma de valpar som ska ställas ut den 11/1 så vi har bokat fredag 3/1. Kl 11.00? Om det är någon mer hund som är anmäld på utställning under januari så hör av er så kanske jag kan hinna med den också den 3/1! Så ni som vill ha min hjälp med trimning 3/1 måste höra av er till mig, via mail, senast 30/12.


2013-12-09

Tävlingslydnad!

Det går helt klart framåt för alla ekipage och ikväll anade jag att det finns lite funderingar på att våga sig iväg på någon tävling....en liten träningstävling i alla fall.....å så himla kul!! Det är så att till och med jag blir lite sugen på att träna lite mot målet att tävla med egen hund! Å Jocke pratar ibland om att han vill träna lite tävlingslydnad med sin Pippi så kanske vi ska ta oss tid till det i julhelgerna?!


2013-12-08

Stora Stockholm!

Så fantastiska rasrepresentanter vi fick se i stora ringen idag!! Å vilka framgångar för vår fantastiska ras! Bästa veteran, BIG-1, Bästa avelsgrupp och så gick titeln Årets Uppfödare till Kennel Almanza!! GRATTIS till alla hundar, ägare och uppfödare!! Dom som satt bakom oss under finalerna bara suckade med kommentarer som: .....flattarna vinner ju allt.....! Själv hade jag fullt upp med att applådera och blinka bort några glädjetårar!! Vilken fantastisk ras vi har!!

Tack alla för idag, både valpköpare och andra!! Det här är verkligen en härlig dag från tidig morgon till kväll! Jag stormtrivs dessa dagar!! Underbara hundar, trevliga människor och en massa prat om stort och smått och som extra bonus så bjöd Pernilla på goa mackor och Erika hade många burkar med söta goda saker som vi åt alldeles för mycket av.

Ett helt år till nästa gång! Läängtar!!


2013-12-07

Jaktlydnad!

Vi jobbade med transport och stadga i skott och kast. Först med övningar där vi hade en svårighet i taget och sedan la vi ihop fler svårigheter när vi väl fått bitarna att funka var och en för sig.

Vi avslutade med att prata lite om att det är viktigt att alla hittar sitt sätt att tänka och träna hund och att hitta rätta känslan och tron hos föraren. Det finns alltid tusen skäl, ursäkter och förklaring till varför det inte funkar.....men det blir ingen framgång av dom tankarna så jag lägger mitt krut på att lära känna mig själv och min hund i dessa sitautioner och hitta ett grundläggande tänk som jag tror på för mig och min hund. Där är helheten viktigare än detaljerna tror jag. Full av inspiration att jobba med egen hund så tog jag efteråt en sväng med vår yngsta, vi har mycket att lära oss med hon är så härlig!!!


2013-12-02

Hundmatshämtning!

Det blev stressigt innan vi fick ihop allt rätt idag!! Men till slut så!

Tack Pär, Lotta och Pernilla för ännu en dag i garaget! Utan er blir det ingen hundmat för någon av oss! Å så tack Annicka för goa kakor till kaffet! Å så förstås tack till Jocke och Ellen som orkar med mig och min vilja att serva mina valpköpare!


2013-12-01

Hoppas ni har en mysig advent!Här är årets julannons som Jon fixat åt oss!! Tusen tack för hjälpen i år igen!! I sista numret av Charmören sätter vi alltid in en julhälsning med ett tack för året som gått till våra valpköpare. Det blir som vårt jul/nyårs-kort till er alla så vi hoppas att ni alla ser vår julannons men för säkerhetsskull så lägger jag ut den här med.


2013-12-01

Sista kurstillfället!

Idag hade våra yngsta sitt sista kurstillfälle för denna omgång. Många bra frågor och funderingar togs upp och v i gjorde övningar på de teman vi jobbat med hittills och nu är det ju fyra veckor eller mer sedan jag såg ekipagen träna lydnad så jag är jättenöjd med det alla presterade idag!! Sitt, sitt kvar, gå vid sidan, följsamhet och inkallning. Å va ni är bra!! Å vilka härliga valpar det är i den här kullen! Jag är supernöjd så här långt!

Innan vi skiljdes åt så pratade vi lite om framtiden för syskonen och alla berättade lite om vad dom tycker att vi ska göra tillsammans. Många bra saker kom upp så jag gör en planering med det ni önskar att jag ska ordna och så håller vi tummarna för att det inte blir en massa snö som hindrar våra planer!!


2013-11-29

Forumet?!

Nu har vi haft forumet ett tag. Vad tycker ni? Blev det som ni tänkt er? Ska vi ändra på något eller utveckla det på något sätt? Frågor eller funderar?! Många Atomosar har ännu inte gjort någon egen användare och då missar ni de sidor som bara är för Atomosarna och det är ju tråkigt för nu har det blivit några bra trådar där och jag hoppas på många fler!


2013-11-29

En mysig stund i skogen!

Tack goa Anna för en mysigt stund i skogen!! Idag hade vi förmånen Anna bjöd på träning och fika! Trevligt sällskap, kaffe och hembakad kaka! Våra yngsta hundar behöver verkligen massor med erfarenheter av att träna i grupp så jag är så tacksam för att Anna ser till att vi kommer ut i skogen med jämna mellanrum. Jag hade med mig vår valp både först och sist och för henne är det svårt att bara hålla sig hos mig när det är människor och hundar runtomkring.

Jocke och Pippi jobbade med både sök och markeringar men mest med lydnad och ordning och reda. Å dom är så fina tillsammans!! Men oj va nyttigt det är för henne att träna tillsammans med andra ekipage. Hon behöver verkligen komma ut i världen och blir mer van med det. Här hemma tillsammans med våra egna hundar är hon superduktig och vet vad som förväntas av henne men hon behöver mycket mer erfarenhet av att träna tillsammans med andra för henne hyfsat okända träningskompisar.

Både Anna och Sandra lovade att vi skulle ses snart igen och det ser jag verkligen fram mot för idag blev det så ruskigt tydligt att våra yngsta fyrfota vänner är i stort behov av träningskompisar och nya marker så vi lääängtar till nästa gång någon vill göra oss sällskap!!


2013-11-25

Valle har flyttat till sitt nya hem!Älskade Valle! Ett år hade vi förmånen att ha Valle hos oss men tanken har hela tiden varit att han ska hitta en ny familj att flytta till. Vi köpte tillbaka honom när han var 1½ år eftersom Valle ville ha mer än hans familj kunde erbjuda honom. Valle är en fantastisk kille på alla sätt men han är lite mer energi och livslust än de flesta flattar så vi har varit väldigt nog med att välja ett hem där vi känner att Valle och familjen kommer kunna trivas tillsammans. Många väldigt bra hem har hört av sig och vi är otroligt tacksamma för alla erbjudanden som Valle fått och jag hade ingen aning om att så många människor vill ha en vuxen hanhund!Så när Roger ringde så kände jag efter bara någon minut att det här är precis vad Valle söker!! Det stämde helt på pricken med den bild jag hela tiden haft av hur Valles nya liv ska vara!! Roger har varit här och träffat Valle flera gånger och dom har varit på promenad tillsammans och vi har gått spår och Valle har fått visa hur kul han tycker att det är att apportera. Men viktigast av allt är att Valle har fått presentera sig precis så tokig som han är så ingen av hans härliga sidor kommer som en överraskning!Nu har det gått flera veckor sedan Roger och Valle träffades första gången men jag tror nog att det va kärlek vid första ögonkastet! Idag när Roger kom för att hämta Valle så blev Valle så innerligt glad när han såg Roger kliva ur bilen så jag var tvungen att blinka bort en tår. Älskade Valle! Jag är så lycklig för din skull! Bättre hem än så här kan du inte få!!

Nu hälsar vi Roger hjärtligt välkommen till kennel Atomos och jag är helt säker på att vi kommer ses ofta och ha mycket kul tillsammans!

2013-11-24

Aktiviteter i vinter?!

Nu har vi bara några få saker kvar på höstens planering så jag har börjat fundera på vad vi ska roa oss med under vintern. Har ni några önskemål?


2013-11-24

Päronträd!

Päronträd kallar vi de dirigeringsövningar där hunden fått en minnesbild av en dummie men så går det en tid och det hinner hända andra saker innan vi skickar hunden att hämta. Sju ekipage jobbade i en härlig röra idag och alla hade sina egna päronträd. Det gick riktigt bra tycker jag!! Det allra flesta tog just sina apporter och inte de andra trots att vinkeln va väldigt liten på vissa ställen.


2013-11-22

Birgitta och Madde fixade träning åt oss!

Jag och Ellen ville så gärna vara med men vi hade fullt upp och klockan gick så fort så vi kom nästan en timme sent till träningen. Tråkigt för oss för då va det roligaste slut...men vi fick bekanta oss med ett nytt och roligt ställe där vi aldrig varit så nu hoppas vi på att få träningssällskap där en annan dag!!

Stort tack till Birgitta och Madde som bjöd in oss alla!


2013-11-18

Tävlingslydnad!

Nu var det ett tag sedan sist så vi gick igenom alla momenten väldigt grundligt för att få koll på var ekipagen befinner sig i träningen. Visst finns det alltid en massa som kan bli bättre men jag tycker att vi fick se många bra saker och det är absolut inte långt bort att kunna åka på en liten träningstävling. Riktigt så kände nog inte alla om jag kunde lästa ansiktsuttrycken rätt....men jag har i alla fall skrivit i forumet och tipsat om träningstävlingar som verkar bra och så där skönt avspända och så kan jag inte mer än hoppas på att någon nappar på idéen!


2013-11-17

Jaktträning!

Jag hade planerat och förberett övningar så vi skulle kunna roa oss nästan alla ljusa timmar idag. Ett lite annorlunda upplägg där vi låtsades att vi var på jakt och att vi tillsammmans skulle lösa det situationer som uppstod.

Vi började dagen med frukostmacka och kaffe i sommarstugan. Jag hade tagit med lite olika bröd, pålägg, frukt och onyttigheter och så fick alla fixa sin egen matsäck som skulle räcka under dagen.

Första passet så var vi på kråkjakt. Det fanns en plats där man lagt ut äckliga saker som skulle locka till sig kråkorna (nä jag hade inte lagt ut något utan sa bara så för att förarna skulle hålla lite koll på sina hundar). Först stod skytten på ett ställe och sköt. Hundförarna stod lite glömda bland träden och skulle hålla koll på antal fågel som föll och det sköts betydligt fler skott än det föll fågel. Å dom räknade rätt! Sen var det dags att skicka hundar mot det området. Medan förarna jobbade i det området så flyttade sig skytten och sköt nya fåglar som föll åt ett annat håll och hundförarna skulle ha koll på antal och nedslagsplats. Fåglarna fick hämtas i valfri ordning hela tiden. Det tog ett tag innan vi fick hem alla....

När vi var klara så gick vi till ett område med en massa vass och där hade den snälla skytten satt upp en snitsel där han stått men han fanns inte kvar så vi hade difusa uppgifter om hur många han skjutit och vart dom fallit. Hundarna jobbade på riktigt bra i den tuffa terrängen men vi hittade inte alla ändå...

Medan vi jobbade där så hade den skjutglada skytten hunnit före oss och det skulle finnas två fasaner i snåren längs vägen. Dom hittade vi snabbt och lätt.

Sen var det dags för en liten stunds fasanjakt med den skjutglada skytten som inte tog hänsyn till om hundarna hade fullt upp med sin apport utan det föll nya fåglar mitt under pågående jobb.

Vi gick ner på udden och åt vår matsäck. Där nere hade Jocke så snällt ställt en korg med kaffe och dricka åt oss. Vilket underbart väder vi hade!! Sol från klarblå himmel!!

Sista jaktpasset idag blev en typ andjakt där förarna stod glömda i en skogsdunge och så sköts det och trillade fågel lite överallt och inget fick apporteras förrän jakten var klar. Förarna skulle markera och minnas alla nedslag men givetvis behövde inte alla komma ihåg allt utan de fick dela upp ansvaret. Även denna gång räknade dom rätt och hade förvånasvärt bra koll på vart alla landat! Jag tycker att alla jobbade riktigt bra under denna sista omgång och det tolkar jag som att förarna fått med sig några tänkvärda saker av det vi gjort idag och om det är så är jag givetvis mycket nöjd!!

Tack alla för en mysig dag!! Jag tycker att det är roligast med jaktträning när man tänker ur jaktens perspektiv och inte bara ur prov/poäng/pris-perspektivet!


2013-11-15

Eftermiddagsfika i Kista centrum!

Min lilla valp behöver få komma ut och se sig om lite i världen så jag har skrivit en rad i vårt forum och jag har hoppats på att någon vill träffa oss på något bra ställe. Rara Pernilla ställde upp och kom och höll oss sällskap i Kista centrum. Tack snälla! Nyttiga erfarenheter för hundarna och en trevlig pratstund! Jag behöver komma iväg på sånt här oftare så om någon vill hålla oss sällskap någon dag någonstans så hör av er!!


2013-11-11

WT-träning!

Första stationen var en enkel markering där hundarna bara kunde se halva sträckan. I ökl skulle hunden första hämta en dirigering och sedan markeringen. Andra stationen var en enkelmarkering i nkl och en dubbelmarkering i ökl. Kastaren var i rörelse hela tiden och efter kasten så gick kastaren upp till publiken och från det att markeringen landat så skulle det gå 2 minuter innan föraren fick skicka hunden. Tredje stationen var en enkelmarkeringen och en dubbelmarkering i ökl och det var en kullen på vägen så hundarna hade svårt att bestämma avståndet. Fjärde stationen var en lång transport genom sly och över ett dike och sedan sköts det ett skott och det landade en klurig markering inne i snåren i nkl och så en dubbelmarkering i snåren i ökl. Femte stationen så fick ekipaget ställa sig inne i en stor gran och så sköts det tre skott men det föll bara en dummie.


2013-11-10

Kullträff för Dröm-kullen!

Apportering va temat för dagens träff. Vi började med att reda ut bergreppen vi använder inom jakten så som tex passitivet, stadga och transport. Pappa Aramis visade en enkel dirigeringsövning och sen delade Aramis och mamma Puzzel på ett sök så alla skulle få se vad det är vi tränar mot för mål. Mål är viktigt tycker jag. För mig är mål en förutsättning för att jag ska komma mig för att träna och en förutsättning för att jag ska göra ett bra jobb när jag jobbar med mina hundar.

Sen fick alla som ville prova en första övning i linjetag och en första övning i sök. Men typ hundra gånger poängterade jag att det viktigaste är att jobba med att hitta rätt känsla hos hund och förare och att gott uppförande i passivitet är helt avgörande oavsett vilket mål man har med jaktträningen. Det där roliga med att springa fort och hämta många apporter finns i alla våra hundar redan så det behöver vi inte träna så mycket på. Framför allt inte dom här syskonen för jösses va mycket härlig driv, mod och nyfikenhet dom har i sig. Å dom är bara 4 månader gamla! Så med just dessa individer är det absolut viktigaste att få till allt det där runt omkring och mellan jobben och att både hund och förare jobbar mot målet att lägga sin energi på rätt saker.

När vi var klara med dessa övningar så hade jag fixat så att vi kunde grilla hamburgare. Gott med lite mat och så kaffe förstås! Men efter maten hade jag tänkt att vi skulle gå igenom den där vindningsövningen som jag pratade om. Men många hade bråttom iväg och jag kom på det för sent. Dumt! Men om några är sugna på att jobba vidare med apportering så kanske det blir en kurs för syskonen och då kan vi ju ta den övningen då!

Tack alla för idag! Så underbart att få se alla dessa lovande valpar! Jag blev så inspirerad så direkt jag hade packat i ordning disk och andra rester efter dagens lunch så tog jag med mig min valp, som inte fått vara med på träffen idag, och jobbade först lite med apportering och sedan tog bara hon och jag en rejäl promenad inne i Sigtuna bland alla människor på Stora gatan. Nyttigt! Nu är vi på gång! Å vi vill gärna ha träningssällskap så jag skriver en rad i forumet och ser om någon vill göra oss sällskap någon dag.


2013-11-04

Lydnadskurs för vuxna hundar!

Temat som gänget bestämt sig för var möten och att jobba mot målet att ha hunden lös i röran. Alla satte upp sina egna mål för kvällen och så hjälptes vi åt att komma med idéer om hur vi skulle lyckas.

Jag hade med mig Puzzel så hon fick göra inkallningar genom gänget och för dom som ville ha ännu mer störning så fick hon hämta en leksak som jag kastat.

Jag tycker att alla jobbar på väldigt bra mot sina mål men givetvis hinner vi inte fixa till allting på två kvällar. Men det verkar finnas intresse för ytterligare en sådan här kurs med start i januari. Kul!


2013-11-03

Valpkurs!

Det blev inte så många på kursen idag men vi fyllde väldigt enkelt de tre timmarna ändå! Massor med bra frågor och fundering! Det gillar jag! Å så fick vi se flera övningar och som alltid så lär man sig mycket av att titta på varnadra och diskutera det som händer.

Å så måste jag bara få skriva att jag är så imponerad och så glad för att våra Drömvinst (tilltalsnamnet är inte klart än...) fått en alldeles perfekt start i sin nya familj! Vilket fantastiskt jobb ni gjort tillsammans på bara två dagar! Å mängder med bra mål redan!!

Innan kursen passade jag på att jobba lite med min valp (också namnlös fortfarande.....svårt det där med namn! Förslag?!) och hon är så härlig!! Lär sig snabbt och vill verkligen göra rätt. Igår var hon med när några av våra vuxna hundar tränade jakt. Först fick hon hämta två dummies och sen fick hon titta på och då la hon sig ner lugnt och fint vid mina fötter. En väl fungerande av- och på-knapp finns absolut! Vilken perfekt start på jaktträningen!!


2013-11-01

Drömvinst har flyttat hemifrån!

Vi önskar Li, Anders och barnen hjärtligt välkomna till kennel Atomos! Å ett riktigt stort lycka till med er nya fyrfota vän!!

Vi har haft förmånen att välja bland flera familjer som velat erbjuda Drömvinst ett hem och vi känner oss så nöjda med vårt val! Vi ser verkligen fram mot allt kul vi ska göra tillsammans och redan på söndag ses vi igen!


2013-10-29

Anna ordnade träning åt oss!

Tack snälla rara goa Anna och Leia för att ni ordnade träning för Atomosarna och bjöd oss på fika i skogen idag! Så himla mysigt!! Jag längtar alltid till nästa gång!


2013-10-28

Hundmatshämtning!

Ännu en sån där härlig rörig dag tillsammans med Atomosarna!! Nu har vi fulla frysar med bra mat till våra fyrfota vänner! Mina frysar är så fulla så allt fick inte plats....av någon okänd anledning fick vi nämligen 60 kg mer kycklingvingar än jag hade beställt....jag har inte fått något förklaring än från vår leverantör....

Tusen tack till Pernilla, Lotta, Evelina och Pär för att ni hjälpte till med all packning av den mat alla beställt! Ni är guld värda! Ni lägger många timmar dessa dagar och jag är så inneligt tacksam för att ni vill hjälpa oss att göra det möjligt att ordna hundmatshämtningar. Å tack till Jocke och Ellen som alltd har tålamod med allt jobb som kenneln innebär! Å så tack till Annicka som återigen bakat godsaker åt oss! Det blir så himla mycket mysigare när vi får varmt kaffe och godsaker framför allt sådana här kvällar när det är mörkt, kallt och regnigt!
2013-10-27

Jatkurs för Bästa-kullen!

Jag har förberett några övningar där jag ville få tillfälle att utveckla förarna. Hundarna i den här kullen är nämligen synnerligen begåvade och nu när de är 1½ år gammal så är det dags att höja ribban lite till och jobba ännu mer med förarna så de lyckas få ut det bästa ur dessa härliga unga hundar.

Första övningen var två markeringar och två hundar hade ställt upp och skulle hämta varsin markering. De visste redan innan vilken markering som de skulle hämta. Jag sköt och kastade en markering åt första hunden. Sen sköta jag och kastade markeringen åt andra hunden. Första hunden fick sedan hämta sin markering. Se bytte vi ut den hunden mot en ny hund och så sköt jag och kastade en markeringen åt den nya hunden. Den hunden som suttit och väntat fick först nu hämta sin markering och vid det här laget hade den fått en del intryck att sortera bland. Å på det här viset fortsatte vi tills alla hundar hämta en markering. Jösses va rörigt det blev bitvis! Sen tog vi en kopp kaffe och pratade om vad som hänt och hur man skulle kunna föra sin hund på ett sätt så övningen blev lättare. De som ville fick sedan göra ett nytt försök. Å vilken skillnad!! Bara på att ha pratat med förarna en stund över en kopp kaffe så skedde det mirakel!! Å va härligt att se!! Va duktiga ni är!!

Nästa övning var ett sök och en dirigering och så en stor publik som stod så där irriterande nära. Här ville jag att förarna skulle jobba med att få hunden att förstå skillanden i arbetssätt i de två olika uppgifterna och jag ville att de skulle jobba med transporten mellan övningarna. Det gick skapligt för alla och det som var svårast var att få dom att släppa dirigeringens fyndplats när de skulle ut på det okända söket som låg ganska nära.

Sen jobbade vi med alla ekipage på linje. Långa markeringar rakt fram och så sök bakom ryggen. Varannan hund markering och varannan hund sök. Först föll markeringen och sedan skulle hunden skickas på söket. När den dummien var hemma så skickades nästa hund på markeringen som nu fått ligga en stund. Å så en ny kastade markeringen och en ny hund på sök osv. Svårt med stadgan framför allt för att jag ville att de skulle ta två steg fram efter varje kast. Bara jobba vidare!!

Vi avslutade med vilt. Några var ovana och några har startat på b-prov så här blev det alla nivåer på träningen.


2013-10-26

Vilt!

Jag hade med mig fåglar och kaniner och så fick alla önska övningar på sin nivå. Både nybörjare på vilt och rutinerade ekipage var med.

Det blev ett stort sök och sedan ett gäng markeringar med skott. En hund fick två markeringar. En valfri markering skulle hämtas. En markering fick ligga kvar och så kastade jag ännu en markering åt ett annat håll. Nu skulle båda markeringarna hämtas i valfri ordning. Det blev lite knepigt hur man än valde att lösa uppdraget. Kul att vi fick se olika lösningar!! Det visade sig tydligt att förarens instruktioner va viktiga. Några har frågat om jag har vilt att sälja och jag har just köpt flera säckar men jag vet inte riktigt vad som finns där i. Hör av er om ni är intresserade av att köpa så kan jag förhoppningsvis få med mig till hundmatshämtningen 28/10.
2013-10-26

Grattis Av-kullen!

Idag blir ni 6 år! Jag minns så väl när ni alla bodde kvar här. Mamma Ärtan gjorde ett så strålande jobb så jag glömde nästan bort att vi hade valpar hemma.

Hoppas att ni alla får en riktigt härlig dag och mycket gott att mumsa på!!


2013-10-21

Forum!

Gästboken är nu utbytt mot ett forum. Dvs nu har vi mycket mer möjligheter. Forumet blir vad vi tillsammans gör det till. Jag är nybörjare på det här så jag vet inte riktigt hur jag vill att det ska bli men ni har säkert massor med bra idéer!! Å Peter har lovat att tålmodigt hjälpa oss med det vi vill! Så kom med önskemål!!

Jag hoppas att det ska bli lättare att hitta information och "följa en tråd" med en viss nyhet eller tex info om en gemensam träning och tips på kommande tävlingar osv.

Beroende på hur ni kommer använda forumet så kan vi göra olika rubriker så blir det ännu lättare att hitta det man söker.

För att kunna skriva i forumet så måste man göra en användare. Det ska vara lätt säger Peter! Hör av er om ni behöver hjälp! Alla kan göra en användare och därmed skriva i gästboken. Atomosarna som har en användare kommer att få tillgång till mycket mer än bara gästboken. Atomosarnas sidor kommer, till en början i alla fall, inte gå att nå av andra.


2013-10-21

Kurs för vuxna hundar!

Alla har fått ha önskemål om vad de vill jobba med och idag blev det lite av varje. Vi började med att alla satte upp mål för kvällen. Bra mål tycker jag. Å så jobbade vi med ett ekipage i taget och hjälptes åt att komma med goda råd. Det blev mest gå vid sidan med målet att ha hunden lös bland alla. Å så några övningar i att bryta hunden när den är på väg att tex springa fram till en person eller hund. Hur vi än vänder och vrider på allt det vi jobbar med så är det förarens inställning och "verktyg" som är nyckeln till framgång och det finns väldigt lite som vi kan säga att hunden är ansvarig för. Gör föraren rätt så gör hunden rätt. Skönt men jobbigt på samma gång liksom.

Också en hel del frågor och funderingar kring situationer som uppstår i vardagen men som inte riktigt går att framkalla i en kurssituation. Även här många exempel på förarens inblandning. Jag hämtar mina resonemang och lösningar från hur jag ser att mina hundar gör mot varandra. Jag har så väldigt mycket att tacka mina fyrfota vänner för. Framför allt dom som inte lever längre för dom har verkligen lärt mig så ofattbart mycket. Jag blir alldeles rörd när jag tänker på det.

Vi avslutade med att sätta upp nya mål att jobba med till nästa gång vi ses och även mål för vad vi ska jobba med nästa gång vi ses. Mer utmaningar, svårare situationer men på ungefär samma teman som idag.


2013-10-20

Kurs för våra yngsta!

Kurstillfälle 2. I första hand mycket bollande av tips och idéer på den här nivån på kurs. Jag vill att alla ska tänka till, klura på hur dom vill jobba med sin hund och sätta upp mål. Så vill jag att resan med en ny hund ska börja. Att träna med hunden är inte viktigast. Föraren måste först få allt på plats i sitt huvud innan man kan förklara för sin hund. Så tycker jag i alla fall.

Att sätta upp mål är viktigt. Hur ska vi annars veta vart vi är på väg? Å jag är inte tankeläsare, tyvärr, så jag måste få höra hur alla tänker för annars kan jag inte hjälpa var och en på deras resa. Vi pratade vidare på det vi påbörjade sist. Jag är medveten om att det va många läxor på bara en vecka men det är upp till var och en att ta till sig de bitar man känner passar in just nu. Å det är upp till var och en att se till att de får med sig svaren på sina funderingar innan vi skiljs åt. Jag stannar tills alla har frågat och jobbat klart med sin hund. Det är vikigt tycker jag. Alla måste få de svar de vill ha innan vi kan avsluta kursen.

Det är viktigt att alla hittar sitt sätt att jobba med sin hund. Det kommer aldrig att bli bra resultat om man bara gör som man blir tillsagd utan framgångsreceptet är att varje förare ansvarar för sin träning. Min roll som instruktör på kursen är att bolla idéer och berätta hur jag ser på olika alternativ/lösningar. Jag är gärna en aktiv medpassagerare på alla ekipagens resa, underförutsättning att valpköparen/hundägaren bjuder in mig och vill ha mig med förstås.

Jag ville att vi skulle jobba med sitt, sitt kvar och gå vid sidan. Jag vill att vi tittar på ett ekipage i taget och klurar och kommer med goda råd. Tyvärr så fick vi inte se så många övningar som jag hoppats på idag och därmed så vi fick inte så många exempel att diskutera tillsammans. Jag frågar om någon vill göra en övning men jag vill aldrig tvinga någon att prestera på kursen. Det skulle jag inte vilja själv om jag gick en kurs med min hund. Jag har sett tillräckligt av hur tokigt det kan bli när föraren egentligen inte vill, inte borde, göra en övning och gör övningen ändå. Bättre att avstå när man inte känner sig i form. Men, om några vill/vågar göra en övning som vi alla kan titta på så får vi alla chansen att lära oss massor! Så jag hoppas på att vi får se fler övningar nästa gång!!

Vi satte upp roliga och svåra mål till sista kurstillfället men vi har ett kurstillfälle innan det och tills dess har vi nog inget riktigt tydligt mål mer än att jobba vidare med det vi jobbat med idag. Ska bli spännande att se vad ni hinner få till under kommande två veckor. Jag gissar att jag kommer ligga lite efter med mina valpar....det brukar ofta va så....tyvärr...

Jag gillade sista stunden bäst på kursen idag. Då tog vi upp några saker som vi inte är helt nöjda med hos våra äldre hundar och som vi ska göra bättre med dessa små valpar. Riktigt nyttigt att tänka till på det. Å ett bra sätt att komma underfund med sin roll i hundarnas liv och vad man behöver jobba med hos sig själv för att få till det ännu lite bättre med varje hund man får förmånen att ha i sitt liv.

Jag måste också få passa på att skryta lite om den här kullen. Vilka trygga, kavata och stabila valpar!! Nyfikna och framåt och härligt balanserade! Jag är så nöjd! Så om vi förvaltar dessa små raringar på ett bra sätt så kommer vi komma långt!! Av det jag har sett så är förarna noga med den helt avgörande passiviteten men även noga med känslan hos hunden, och föraren, under aktiv träning. Toppen! Å när valpen, eller föraren, behöver paus så finns bilen nära och många av oss har erfarenheten av att just paus är viktigt.


2013-10-17

Birgittas träning!

Jag fick inte ihop alla måsten tyvärr så jag hann inte komma på dagens träning men jag har hört att det blev en lyckad eftermiddag! Härligt! Nästa gemensamma träning, 29/10, är antecknad i min almanacka i god tid så det ska mycket till för att jag inte ska komma iväg på den. Hoppas att vi ses där!!


2013-10-15

Mälaren Smådjursklinik!

Jag lider så med ägare och personal på Mälaren Smådjursklinik. Alldeles nyinflyttade i nybyggda fina lokaler och nu är allt förstört. Jag hoppas verkligen att våra fantastiska veterinärer Lena och Marianne och resten av gänget har ork och lust att kämpa vidare och att bygget går snabbt och smidigt så att våra älskade djur snart kan få den eminenta hjälp som alltid finns att få hos just Mälaren Smådjursklinik!


2013-10-15

Gemensamma träningar!

Birgitta har bjudit in till träning torsdagen den 17/10 kl 16.00 och Anna har bjudit in till träning tisdagen den 29/10 kl 14.00!! Å va ni är bra!! Jag gillar verkligen dessa gemensamma träningar. Träningen passar alltid alla oavsett ålder på hund och tidigare kunskaper så det ofta en så härlig blandning av hundar och människor. Å då blir det ju så trevligt att dricka kaffe tillsammans dessutom!! Jag hoppas på att kunna komma på båda tillfällena! Hoppas att alla Atomosarna känner sig hjärtligt välkomna och att vi blir många som ses i skogen!!


2013-10-14

WT-träning!

Det var många som ville vara med idag, så många så jag tyvärr fick säga nej till några pga mörkret.

Fem stationer hade jag förberett. Station 1 va två enkel markeringar i nkl och så dubbel/trippel markering i ökl. Station 2 var en lång transport sen en kastad markering med lite dold nedslagsplats och så en transport mot nedslagsplatsen. Hundarna i nkl skickades därifrån. Hundarna i ökl fick först en markering som föll med liten vinkel på dubbla avståndet och sen fick de hämta i valfri ordning. Station 3 var klurigt terräng med tät snårig skog I nkl skulle markeringen hämtas direkt. I ökl skulle först en dirigering åt andra hållet lösas. Station 5 var en lång transport och i nkl kom ett skott och en markering till vänster och så ytterligare en liten transport och så ett skott och en markering till höger. Den vänstar skulle hämtas först. I ökl kastades markeringarna som en dubbel kort efter att ekipaget börjat gå så referenspunkterna blev otydliga, framför allt för föraren, när markeringarna väl skulle hämtas.

Tack alla för en trevlig kväll i det kalla höstvädret! Det gick åt mycket kaffe!


2013-10-14

WT på lördag 19/10!

Åtta Atomosar anmälda?! Kul!!

Såg just att Pär har lovat middag på lördagkväll (självklart ser vi Malva på en pallplats!) så vi får helt enkelt planera för att åka till Strängnäs på lördag för vi vill ju givetvis vara med och fira!!


2013-10-13

Första tillfället på valparnas kurs!

Nästan bara teori så här i början för jag tycker att det är helt avgörande att människorna förstår och får sitt helhetstänk klart för sig innan de börjar förklara nya saker för sina hundar. Vi pratade kring några ord som jag tycker är viktiga och som jag funderar mycket på när jag startar upp med en ny valp. Relation, kommunikation, goda vanor i vardagen och så det där viktiga med att sätta upp mål som både är stora och små så vi vet vart vi är på väg. Det mål som jag tog med mig till kursen idag var att jag vill att min valp ska hålla sig i närheten av mig på våra promenader, inte bry sig om människor och hundar vi möter och absolut inte intressera sig för vilt, katter och annat sånt skojigt. Det blev en hel del bra tips på hur man ska jobba för att lyckas med det så nu är det bara att göra verklighet av allt!

En liten övning gjorde vi också nämligen "Sitt". För mig är det i första hand ett experiment där jag antar utmaningen att förklara för min hund något så ologiskt som att den ska sätta sig när jag säger ett kommandoord. Allt det vi pratat om innan idag är sånt som vi kan se att hundarna gör mot varandra men en hund säger inte "Sitt" till en annan hund så här får vi människor en kul utmaning i att förklara något mänskligt för en annan art.

Jag tycker att det är jätteviktigt att alla hittar sitt sätt att jobba med sin hund. Min roll är att guida, bolla och tipsa men vägen, resan och målet måste alla ta ansvar för själva. Helt avgörande är att man är ärlig mot sig själv och sin hund om man ska lyckas med de mål man satt upp. Därmed får alla välja vilken övning de ska göra på det temat vi jobbar med och så är det min och kurskamraternas uppgift att komma på våra goda råd och braiga tips på hur ekipaget ska jobba vidare för att nå de mål som dom satt upp. Jag vet att man på många kurser har en kursplan och givna övningar som alla ska göra men det känns helt meningslöst tycker jag. Jag tycker att alla måste utgå från sina förutsättningar och jag hävdar bestämt att om man inte känner för att göra en övning så struntar man i det. Förarens inställning och känsla i kroppen är den absolut viktigaste pusselbiten för att kunna lyckas så är föraren inte i form så kanske hunden till och med ska vara i bilen medan föraren tar en kopp kaffe och laddar för ett nytt försök?

Läxorna till nästa gång blev många! Tex påbörja och avsluta lek och utnjutta leken och leksaken så som vuxna hundar så ofta gör, experimentera med att göra hunden "olika grader" av glad men inte slå över i stress, klura på vilka kommandoord som hunden ska lära sig och vad varje ord ska betyda. Kanske är det klokt att ha några "slask-kommandon" också? Å så jobba lite med "sitt" och då i första hand att hitta ett sätt att framkalla önskat beteende och få hunden att förstå att den ska sitta så länge föraren vill men man behöver inte komma så långt att man kan ge kommandot. På väg hit i bilen till nästa kurstillfälle så ska alla fundera ut vilken övning de vill visa för gruppen för jag tycker att det är viktigt att man har en plan redan innan så att man inte rycks med och bara gör det som alla andra gör utan man ska utgå från sig själv och sin hund. (va det någon mer läxa som jag just nu har glömt bort?)

De ekipage som har satt upp samma mål som jag hoppas jag funderar vidare på hur man får till den där sköna promenaden där hunden är följsam och lyhörd så att man utan att säga något kan vandra tillsammans och må så där himla bra och att föraren kan vara helt utan oro för att hunden ska springa fram till någon eller sticka efter ett vilt.

Det blev inte så många diskussioner och exempel ur vardagen som jag hoppats på så vi blev klara före beräknad tid men de jag pratade med efteråt var fulla med funderingar så jag hoppas att dagens lilla teoripass sådde några frön som ni tycker är värda att fundera vidare på. Vi ses redan om en vecka så då får jag förmodligen veta mer! Å många av oss träffas redan imorgon på WT-träningen!!


2013-10-05

Äntligen funkar hemsidan igen!!!

I nästan två veckor har den varit borta från nätet pga en brand i en tunnel i Stockholm som inneburit att servern som vår hemsida ligger på inte har kommit ut på nätet.

Jag tycker förstås att det har varit jättetråkigt att inte ha haft en hemsida att uppdatera och det gör mig riktigt glad att även några fler har saknat den!!

Hemsidans främsta uppgift är ju att hitta hem till våra valpar så den som fått lida mest för att hemsidan inte funkat är ju vår lilla goa tjej som söker ett hem att flytta till. Hon är nu 12 veckor och heter Atomos Drömvinst. Hör av er så berättar vi mer! Om ni är intresserade av att ge henne ett hem så bjuder vi gärna på fika så vi får träffas och prata om saken!
2013-10-03

Födelsedagskalas!

Som djur-kullen fyller 4 år idag! Å Sandra hade fixat kalas!! Vi var i vår sommarstuga och alla bidrog till ett riktigt mumsigt knytkalas! Kul att träffa alla och bara umgås några timmar och äta så mycket god mat. Tiden gick fort! Ni är så underbara allihop! Tänk att jag har så härliga valpköpare!!

Fyra år! Jag minns det som det va igår! Vi fick helt oväntat fyra gula valpar (och tre bruna och fem svarta!) och oj va jag tittade länge på den första gula valpen som låg i min hand. Vad hade han för färg egentligen?!
2013-10-02

Hundmatshämtning!

Ännu en härlig dag tillsammans med Atomosarna alltså! Vi som packar allt har som tradition att äta lunch tillsammans först, trevligt! Sen är det några timmars hårt jobb och lite lagom kaos innan vi fått iordning allas beställningar. När alla väl kommer så är det så där härligt rörigt. Å så får jag en liten pratstund med alla mina goa valpköpare och det gillar jag!

Tusen tack Pernilla, Lotta och Pär för hjälpen! Utan er hjälp blir det ingen hundmatshämtning för jag kan omöjligt lösa detta ensam. Jocke va med en stund och packade och Ellen var som alltid snäll och tålmodig. Ni två är underbara som ställer upp på mig så jag kan ställa upp på mina valpköpare!!

Å så tack till Camilla som fixat massor med kanelbullar åt oss!


2013-10-01

Två valpar har flyttat!

En till Erika och en till Håkan! Å va jag är glad att mina underbara valpar får bo hos er!! Å allt går så himla bra enligt alla rapporter jag fått!

Så nu är det en valp kvar som söker en familj att flytta till. Hon heter Atomos Drömvinst och hon är 12 veckor nu. Hon är pigg och glad och social och har verkligen glimten i ögat. Orädd och kavat i nya situationer och miljöer. Hon vill bo hos någon där hon får ett rikt liv och får vara med på det mesta. Hon är nästan rumsren, går fint i koppel, kommer direkt vi ropar på henne när hon är lös. Hon gillar att åka bil och kan vara ensam en studn både i bilen och hemma. Hör av er om ni vill erbjuda henne ett hem!
2013-09-29

Kullträff!

Äntligen dags att träffas! Tre veckor sedan valparna började flytta!

Vi började med lite prat om vad som hänt sedan vi sågs och jag ville gärna höra om frågor och funderingar och sånt som varit svårt att lösa på ett bra sätt men alla va så nöjda så det blev inga sådana saker att prata om. Jag ville också veta lite om allas mål. Stora och små. Det blir så mycket lättare för mig att hjälpa till om jag vet vart dom är på väg.

Mitt viktigaste mål med en ung hund är att den ska kunna koppla av och må bra hos mig oavset vad som händer runt omkring och när valparna började komma ut ur bilarna så jobbade alla på jättebra tycker jag. Efter att jag sett att alla fått till en bra stund tillsammans med sin valp så gick jag och värmde lunchen.

Tomatsoppa hade Sussie beställt. Å så kaffe och kaka efteråt. Det blev en hel del bra frågor under lunchen också. Perfekt!

Efter lunch gjorde vi en liten enkel apporteringsövning med alla valpar. Oj va duktiga dom va!! Jag är så stolt över både hundar och förare!!

Vi avslutade sedan vår träff med att prata lite om när vi ska ses framöver och vad vi ska göra då. Om två veckor börjar vi första kursen, det ser jag fram mot!!

Tack alla för idag!! Ni va så himla duktiga med er valpar!!


2013-09-26

WT-träning!

Härligt att höstaktiviteterna nu är i gång! Idag var det WT-träning på schemat. Fem stationer men skott på alla hade jag förberett. Det blev väldigt tydligt, återigen, att det ofta är det lätta som är det svåra.


2013-09-19

Äntligen har jag bokat in de kurser jag tänkt erbjuda Atomosarna under resten av året!

Skicka mig ett mail så får ni planeringen!


2013-09-19

Resultaten från HD-röntgen har äntligen kommit!

Minst en miljon gånger har jag tittat på Hunddata. Fy va jag är dålig på att vänta....

De nio hundar vi röntagde för en vecka sedan fick så fina resultat!! Åtta grad A och en grad B!! Ett syskon är röntgad tidigare och hon har grad B så nu är hela kullen röntgad och alla friska! Det är verkligen min lyckodag idag! Jag är så innerligt tacksam för att Puzzel och Pysen gav oss detta härliga gäng med hundar!!

2013-09-13

Jag har fantastiska valpköpare!

Igår hade jag bokat tid för HD-röntgen för Bästa-kullen. Å alla nio hundar som inte röntgats ställde upp och kom! Ni är underbara som gör detta för mig. Tack snälla!

De gemensamma röntgentillfällen vi ordnar för syskonen blir alltid så bra som nu ett röntgentillfälle kan bli. Å Kicki som tar bilderna åt oss kan verkligen sitt jobb och är dessutom perfektionist så hon ser till att det blir bra bilder på alla hundar.

Både Kicki och jag tycker att alla bilder ser ok ut men det är ju SKKs avläsares åsikt som gäller och ibland blir man förvånad så det enda vi kan göra nu är att hålla tummarna. Det som är alldeles säkert är att alla de hundar vi röntgade igår har bra höfter att springa med genom livet, oavsett vad SKK ger för grad.

Måste också passa på att tacka vår fantastiska Sandra som ställde upp och tog hand om Ellen dessa timmar så att både jag och Jocke kunde engagera oss i hundarna som skulle röntgas. Ellen hade en alldeles underbar kväll och hon var så nöjd!


2013-09-10

Hundmatshämtning!

Många glada pratsjuka goa Atomosar i garaget igår!! Härligt!!

Men oj va rörigt det va igår innan vi lyckades packa allt. Det fattades vissa saker och fanns för mycket av något annat och vilket pyssel det blev innan vi fått ihop allt på ett bra sätt! Tack Pernilla, Lotta och Pär! Utan er hade det inte gått!! Jocke var också med och hjälpte till en del men Ellen sover inte riktigt lika mycket nu för tiden så hon behöver sin pappa mer och mer dessa dagar.

Annicka hade bakat godsaker åt oss! Tack!

Vi hade inte så många kassar att packa i så det fick bli sopsäckar. Jag tycker inte att det känns kul men jag vet inte hur vi ska lösa problemet med kassarna som försvinner. Ska vi fortsätta med sopsäckar eller har någon ett annat bra förslag?


2013-09-08

Datorstrul...!

Hemsidan har flyttat till en annan server och mailleverantören har inte lyckats få fram mina mail periodvis de senaste dagarna. Förhoppningsvis är allt löst nu men om ni skickat ett mail och inte fått svar nu så skicka igen för då har jag inte fått det!


2013-09-04

Ett WT till!

Anette har hittat ett WT till som är den 21/9 i Norrtälje och det är LRK/Östra som arrangerar. Sista anmälningsdag 10/9.


2013-09-02

Aktiviteter i höst...!

Ni får vänta lite till....vi har inte riktigt fått ihop planeringen för valparnas aktiviteter ännu så jag vill bli klar med det först innan jag gör klart planeringen för resten av Atomos-gänget. Men vi hade ju Kennelträff igår så lite gör vi tillsammans i alla fall så det är inte så synd om oss!

Två WT har jag sett att det finns att åka på inom rimligt avstånd. Ett utanför Flen den 19/10 som FRK/Östra ordnar och så ett i Vallentuna 28/9 som goldenklubben stockholm ordnar (jag vet att några tyckte att det tog lång tid där förra året så ta med en stor termos med kaffe!).


2013-09-01

Kullträff och kennelträff!

Först var alla nya Atomosar hitbjudna på valpmys och fika. Vi tog med oss valparna och Puzzel och fikakorgen och gick ner till vattnet.

Två timmar senare var de andra Atomosarna inbjudna på valpmys och Jocke gick upp och hämtade dom så att dom också var med oss nere på udden. Tiden gick fort! Vi gick bort till sommarstugan för att komma igång med korvgrillning och träning med de vuxna hundarna. En härlig heldag med nya och gamla Atomosar, fika, mat och valpmys! En toppendag helt enkelt!


2013-08-29

Middag för nya vlapköpare!

Ikväll har alla nya valpköpare varit här på middag. Jag har så mycket saker som jag vill hinna säga till alla innan valparna flyttar hemifrån och tiden går så fort. Några viktiga saker fick vi med ikväll i alla fall. Å så ses vi ju två söndagar till innan valparna åker härifrån. Jag har insett så mycket under mina 10 år som uppfödare och det är så många misstag som jag skulle vilja undvika och jag vill dela med mig av allt jag lärt mig!


2013-08-27

Viltspår!

Ett helt gäng med duktiga ekipage i spårskogen ikväll! Hoppas nu att i alla fall några anmäler sig på spårprov...


2013-08-22

B-provsträning!

Två duktiga hussar (ni vet vilka jag menar även om jag inte nämner deras namn?!) har anmält sig på b-prov och ville ha min hjälp med ett träningspass innan. Självklart fixar jag det! Så idag hade jag gjort ett b-prov med vilt, skott, vatten och allt det där som hör till. Först en enkel markering. En transport till söket. Stort sök med sex vilt. En transport till ett begränsat sökområde med ett vilt. En enkelmarkering åt andra hållet. En lååång transport ner till vattnet och så en lång markering där hundarna fick kämpa sig igenom näckrosorna. Visst finns det lite mer att träna på med alla tre ekipagen och oerfarenheten märks här och där men summan av det vi fick se va riktigt trevligt!! Riktigt härliga hundar och lugna förtroendeingivande hussar!! Tack för att ni kom hit ikväll så jag fick njuta av att se er jobba!!

Jag måste också passa på att skriva att jag är så glad för att jag har så många goa valpköpare som vi även umgås med utöver kennelaktiviteterna. Senaste veckan har vi haft underbara människor här nästan varje dag och det har varit frukost, lunch och middag. Å det är så himla mysigt att få umgås utan att "bara prata hund" och därmed få lära känna fler sidor hos fantastiska människor som äger en Atomos-hund!


2013-08-20

Viltspår!

En härlig kväll i spårskogen men många duktiga ekipage och alla ska nu boka tid för spårprov, spännande!!


2013-08-15

Viltspår!

Nu har jag lyckats muta Jocke så att jag kan vara i spårskogen två dagar trots att jag lovat att inte spåra när valparna är 5-8 veckor. Så om det är några Atomosar som vill ha med hjälp med viltspår så har jag några spårtider att erbjuda vecka 34 o 35.


2013-08-13

Har-kullen fyller 3 år!

GRATTIS på födelsedagen alla harungar!

Hoppas att ni alla får en riktigt härlig dag och mycket gott att mumsa på!


2013-08-12

Sommarbad!

Jag får alldeles för sällan med mig kameran när jag går ner till bryggan med hundarna men här får ni några bilder!

Loppan är först till pinnen men Melker gör vad han kan för att få tag på andra änden men trots detta snygga dyk så får han inte tag på pinnen!
2013-08-11

Valpköpare på fika!

Nu är valparna 4 veckor och därmed är okända personer välkomna hem till oss för att träffa valparna. Vi lyckades få till en liten fikastund denna söndagsförmiddag även om den blev lite kort eftersom vi skulla ha kalas för Ellen på eftermiddagen.

En eller kanske två valpar söker fortfarande en familj att flytta till så hör av er om ni är intresserade av att ge en av dom en rikt och kärleksfullt liv! Vi bjuder på fika så att vi får en pratstund och ni får träffa valparna och deras mamma!


2013-08-08

Hundmatshämtning!

Vi väntade och väntade och väntade....det har funkat bra med leveranserna hittills men idag blev klockan över tre och vi hade inte ens fått ett samtal från chaffören. Vi har bett dom att ringa en timme innan eftersom vi inte finns på plats. Så kvart över tre började jag ringa runt och kolla om det var något missförstånd. Ingen visste någonting.... Efter ett tag ringde en rar kille tillbaka och sa att bilen var på väg. Vi väntade och väntade lite till....strax före kl 16 kom bilen och kl 17 skulle alla komma och hämta sin mat så jösses va vi fick kämpa på!! Men vi hann nästan i tid! Helt otroligt!!

Jocke och Ellen var hemma och tog hand om valparna så ett extra stort tack till alla er som hjälpte till! Å tusen tack till Pär som alltid ställer upp och ikväll dessuton stannade kvar till sist och hjälpte mig att stänga porten för jag orkar inte med den själv. Å så tack till Annicka som bakat godsaker åt oss!

Så nu är frysarna fulla med mat till våra älskade fyrfota vänner!! Jag är slut i både huvudet och kroppen när jag kommer hem dessa kvällar men så lycklig över att jag har så underbara valpköpare och att "mina" hundar har frysarna fulla med mat!


2013-08-06

WT-träning!

Å va många som va med!! Kul!! Det blev två grupper. Första stationen var för nkl en klurig enkelmarkering som var svår att se för och för ökl en dirigering på samma ställe. Station två var för nkl en markering och sedan en transport ner för en slänt och när markeringen skulle hämtas så skickades hunden i en annan vinkel så om markeringen föll när hunden stod på "kl 6" så skickades hunden från "kl 10" kanske. I ökl skulle ekipaget göra samma förflyttning men först hämta ett sök som låg i liten vinkel i förhållande till markeringen. Klurigt! Station tre var i nk len dirigering med skott och i ökl kastades först en markering som fick ligga kvar medan dirigeringen togs hem. Station fyra var för nkl två enkel markeringar på rad där den andra var dubbelt så lång och hunden skulle passera den första markeringens nedslagsplats. I ökl använde jag samma nedslagsplatser men som en dubbelmarkering. Station fem var i nkl var ett skott och en markering som föll ganska nära utskicksplatsen och sedan gick jag en lång bit och så ett skott till och en till markering och den markeringen skulle hunden hämta först och sedan skulle marekering nummer ett hämtas. Bakom ryggen och längs hela sträckan till markering två så fanns det vatten och det var väldigt lockade för några hundar... I ökl sköt jag och kastades två markering i första området och sedan gick jag den långa stäckan men väntade innan jag sköt och kastade markering tre. Hunden skickades till första området och medan hunden jobbade där så sköt jag ett skott. På vägen in med första apporten så sköt jag och kastade markering tre. Den markeringen fick hunden hämta och sist skickades hunden till första området för att få hem den markering som fanns kvar där.

Ganska kluriga stationer men det var duktiga ekipage! Det svåraste va allt det där runt omkring så det blev läxan för de flesta.


2013-08-05

Planering!

Nu har vi bara två aktiviteter kvar för Atomosarna så jag måste börja planera in lite nya saker. Men först ska jag boka in kullträffar och en liten valpkurs för våra yngsta.

Önskar ni någon särskild aktivitet under hösten så hör av er så ska jag försöka uppfylla era önskningar.


2013-08-02

Valparna är 3 veckor!

Det är alltid så skönt när de tre första veckorna passerat och dessutom har gått så här bra! Valparna blir mer och mer sociala och nu kommer en riktigt härlig tid!

Någon av valparna söker ett hem att flytta till så hör av er om ni vill erbjuda en av våra valpar ett rikt och kärleksfullt liv!


2013-07-29

Middag hos Janne och Erika!

Ikväll var alla i Bästa-kullen bjudna på middag hemma hos Janne och Erika! Så himla mysigt! Å nästan alla kunde komma trots semestertider, kul! Så just idag är vi extra glada för att lilla Pippi fick bo kvar hos oss så vi fick vara med på kvällens trevliga kullträff!


2013-07-29

Viltspår!

Så nu har jag tillbringat många timmar under torsdag, söndag och måndag i spårskogen. Många ekipage tränar flitigt för att komma iväg på spårprovoch trots sommarvärmen som jobbar hundarna riktigt bra! Kul!2013-07-21

Kennelträff!

Det blev några goa Atomosar idag trots semestertider!

Det var bara Sandra som framfört önskemål om att jag skulle fixa en station (självklart dirigering!!) så jag gjorde ett upplägg där fler kunde vara med och jobba på samma station. Tack alla för idag!

Sussie kommer ordna en kennelträff den 1/9 (mer info i gästboken). Det ser jag fram mot!2013-07-18

Viltspår!

Idag har jag träffat några ekipage i skogen. Väldigt varmt men hundarna jobbade bra!


2013-07-16

Kennelträff!

Jag träffar mina goa valpköpare alldeles för lite just nu! Har ni tid och lust nu på söndag 21/7? Jag och Ellen träffar er gärna då så om ni vill så är vi vid sommarstugan mellan kl 13-15. Ni som vill träna hund hjälps åt med det. Om det finns intresse så kan jag förbereda någon station.

Jag och Ellen fixar allt vi behöver för att grilla korv och dricka kaffe.

Hör av er, via mail, senast fredag 19/7 kl 12 om hur många ni är som kommer.2013-07-16

Skaffa Hund!

Planen var att ordna ännu en sådan träff nu i juli men vi har bestämt oss för att vänta lite och istället lägga tid och energi på att ordna träffar för de som ska ha valp från oss nu. Så nästa Skaffa Hund blir i höst.

Tanken med träffen som vi kallar Skaffa Hund är att vi ska dela med oss av våra erfarenheter till alla er som ska skaffa hund. Vi vet hur mycket enklare det blir om man tänker på vissa saker redan innan man får hem sin nya fyrfota vän och därför vill vi hjälpa till med att reda ut frågor och funderingar och komma med tips och goda råd. Alla är välkomna på träffen oavsett vad ni valt för hundras och uppfödare.

Om ni är intresserade av att komma på en sån träff så hör gärna av er redan nu så vi vet att intresse finns!


2013-07-15

Viltspårstider!

Jag har lovat att boka spårtider under vecka 29, 30 och 31. Nu har jag lyckats muta Jocke så han tar hand om både valparna och Ellen en dag per vecka så att jag kan vara i spårskogen. Jag har mailat er som jag har antecknat men om jag missat någon spårsugen Atomos så hör av er så mailar jag datumen!2013-07-12

Puzzel har fått åtta valpar!

Allt har gått bra och Puzzel och hennes små barn mår utmärkt! I vår låda finns det en pojke och sju tjejer.


Alla åtta barnen!


2013-07-09

Valpdagboken!

Nu är den igång!! Så himla mysigt!! Valpdagboken brukar vara väldigt populär och väldigt uppskattad så det ska bli spännande att se hur många som följer oss denna gång.

Länk finns på startsidan och under knappen "Aktuella kullar"


2013-07-08

Dygn 60!

Puzzel mår utmärkt men hon är lite avskärmad och innesluten så hon har börjat förbereda sig. Men hon åt snabbt upp nästan 1 kg vom i morse så jag tror inte att valparna har tänkt komma än på ett tag.


Hon sover djupare idag och har slagit av på farten både inne och ute.2013-07-07

Dygn 59!

Idag är det dygn 59 för Puzzel. Valparna är här snart alltså!


Hon rör sig lätt och smidigt trots magen. Hon åt 1 kg vom till frukost så jag tror inte att det blir valpar idag.


Skönt att vila i gräset.


Här håller vi på att bygga ny farstukvist och under den tycker Puzzel är perfekt boplats för valparna.
Jag och Puzzel brukar tycka lika om det mesta men jag har en annan plan på boplats till valparna.....
Visst är hon söt som har med sig sin fina fotboll överallt?!

Å självklart blir det valpdagbok för kullen! Peter ska fixa en knapp och en ny sida åt oss så när jag fått hjälp med det så börjar jag skriva direkt!


2013-07-05

På-kullen fyller 7 år!

GRATTIS på födelsedagen! Hoppas att ni alla har en underbar dag med mycket gott att mumsa på! Jag tycker att 7-åringar är så charmiga! När man fyller 7 år så börjar nämligen en härlig tid i livet för när man fyller 7 år så är man gammal nog att börja bestämma själv över viktiga saker!


2013-07-05

En vecka full med frågor men inte lika många svar....!

Nu har jag gjort vad jag kunnat för att reda ut vad som hände med Amy och hennes valpar. Jag har sökt all info jag kan få tag i och även bollat detta med en veterinär som är specialist på reproduktion. Amy har varit hos min veterinär för en ordentlig hälsoundersökning och blodprover men det finns inget fel på henne. Allt är perfekt! Så himla skönt! Veterinärerna på SVA som gjort obduktionen av valparna har inte gett någon tydlig förklaring och det finns varken virus eller bakterier i valparna och det är ju toppen för då finns det ingen smitta som kan överföras till Puzzels valpar.

Under veckan har jag haft kontakt med SVA många gånger. Veterinären som gjorde obduktionen och hennes kollegor på SVA har varit väldigt hjälpsamma och skyndat på allt eftersom Puzzel också är dräktig och kanske skulle vi kunna göra något för henne och hennes valpar. Veterinären på SVA har även pratat med min veterinär flera gånger. Allt för att vi skulle komma fram till så mycket som möjligt och kunna göra alla relevanta prover på både valparna och Amy. Amy fick lämna åtta rör med blod och det togs två vaginala prov så vi skulle ha möjlighet att testa allt tänkbart. Nu under eftermiddagen har jag pratat med båda veterinärerna och dom säger att vi inte kommer längre. Summan av det vi kommit fram till valparna troligen fått en infektion tidigare i dräktigheten och deras utveckling blivit påverkad och att Amy därför valde att abortera dom i förtid. Detta är som sagt en gissning och kommer aldrig helt kunna fastställas men med de pusselbitar vi har så verkar det som en rimlig förklaring tycker alla. Som veterinären på SVA sa "en rad olyckliga omständigheter". Därmed är alla inblandade veterinärer helt överrens om att vi utan tvekan kan para Amy igen så det kanske vi gör.

Nu går vi vidare och tittar framåt och ser fram mot att vi inom en vecka har en gäng pigga friska starka valpar i vår låda!


2013-07-01

WT-träning!

Kul att så många kunde komma denna måndagskväll trots semestertider! Fem stationer hade jag förberett. Station 1 var ett närsök på en mycket ologisk plats för att få se om hundarna kan sin närsökssignal. Det gick galant! Station 2 var en lång enkelmarkering som föll så hund fick bilden av att dummien landade på halva sträckan. Lite klurigt för alla men det gick förvånasvärt bra tycker jag. Efter markeringen så fanns det en dirigering att hämta på samma ställe. Station 3 var en transport och sedan två enkelmarkeringar men dold kastare. Lite väntan innan kasten och så nedslagsplatser som föraren inte räknat med så det ställdes stora krav på hundens markeringsförmåga. Station 4 var en markering med skott och vägen till nedslagsplatsen var lite klurig för det lite skumd sikt och så skulle hunden passera en klippt väg som inte syntes från utskicksplatsen. Station 5 var en transportsträcka med skott och kast och under övningen hade alla ekipage ett passivt ekipage vid sin sida.


2013-06-28

Livet är så orättvist!

Så jävla orättvist! I natt föddes Amys valpar. Amy har ju mått så bra hela dräktigheten och allt har känts så bra och så plötsligt fick hon värkar. Alldeles för tidigt. Sju valpar fanns i magen. Fyra var dödfödda och tre levde några timmar. Jag visste redan när värkarna började att valparna inte skulle kunna klara sig. De små krabaterna hade hade bara fjun till päls så de hade behövt ett tag till i magen. Två av valparna har varit döda ett tag och jag läste någonstans att foster som dör sent i dräktigheten kan sätta igång valpningen. Jag ska läsa på mer och se om det kanske kan förklara varför valpningen startade så tidigt.

Valpningen gick jättebra och Amy var fantastisk. Hon pysslade så kärleksfullt med varje liten valp tills de inte orkade kämpa längre. Älskade Amy! Hon är förvånasvärt glad nu när vi tagit bort alla valparna. Nu ligger hon vid mina fötter och vilar lite.

Vi vill givetvis gärna försöka få veta vad som orsakade detta och vi har lämnat in tre av valparna till SVA för obduktion så får vi se vad dom kan hitta.

Livet tar oväntade vändningar ibland. Just nu sitter vi med varsin kopp kaffe och bara stirrar. Alla tankar och all energi går åt till att älska vår fantastiska Amy!


2013-06-26

Hundmatshämtning!

Tack alla ni som hjälpte till så vi än en gång fick frysarna fulla med den bästa maten till våra älskade fyrfota vänner!


2013-06-21

Midsommar!

Vi alla här på Bärmöudd önskar er en riktigt mysig midsommar!


Våra två mammor mår toppen men tycker att det är lite väl varmt mitt på dagen. Magarna har börjat växa mer nu (både pga valparna men de sannslösa mängder mat de äter syns också!) Det är bara drygt två veckor kvar till beräknad valpning!


2013-06-21

Sugna på att starta på WT?!

Jag hittade ett som jag inte hört någon nämna så jag vill tipsa om det. FRK GävleDala ordnar måndagen den 8 juli. Sista anmälningsdag 1 juli. Mer info under Aktiviteter på deras sida: www.frkgavledala.webb.se


2013-06-19

Sommarkurser!

Nu har jag bokat in lite sommarkurser för Atomosarna! Det blir tillfällen men WT, bubblan, jaktlydnad och dirigering och så har jag tänkt att vi ska hinna med lite viltspår också. Om ni vill ha mer info så skicka mig ett mail!

Jag vet att några av Atomosarna funderar på att ordna kennelträff och det ser jag fram mot! Jag har också planer på att ordna en kennelträff men ni andra hinner nog före mig för jag väntar med att ordna kennelträff tills valparna växt på sig lite.

Ett nytt datum för en Skaffa Hund träff har jag också tänkt mig! Återkommer snart med datum för den!


2013-06-17

Viltspår!

I onsdags och idag har jag gått viltspår med riktigt duktiga ekipage och nu är det flera som bokat spårprov! Spännande!!


2013-06-12

Skaffa Hund?!

När vi väntar valpar så hör det alltid av sig många människor som har frågor och funderingar kring det här med att skaffa hund. Så som hur hundens dagar bör se ut, fostran och träning, rumsrenhet, ensam hemma, mat, vaccinationer osv. Många har inte kommit så långt utan funderar fortfarande på vilken ras som skulle kunna passa i familjen.

Jag och några av mina underbara valpköpare pratar ofta om att vi vill dela med oss av våra erfarenheter och hjälpa alla er som funderar på att skaffa hund att reda ut allt ni funderar på. Stort som smått. Vi vet hur viktigt det är att det blir rätt från början och därför skulle vi gärna träffas medan hundköpet planeras.

Givetvis är våra åsikter och erfarenheter utifrån att vi har vår ras närmast vårt hjärta men vi tror att vi kan hjälpa även er som tänkt skaffa en annan ras. Så vi bjuder in er alla som funderar på att skaffa hund till en liten träff där ni kan ställa alla era frågor. Vi bjuder på lite fika.


Söndagen den 16 juni mellan kl 13-15 är ni välkomna till oss i Sigtuna.För att veta hur mycket fika vi ska förbereda så behöver vi en föranmälan. Maila hur många ni är som kommer till: mail@kennelatomos.se
Vi behöver er anmälan senast lördag 15/6 kl 12.00 så vi hinner fixa. Frågor om vägbeskrivning mm reder vi också ut via denna mailadress.


2013-06-11

Vår arbetsledare!

Alla hundarna hjälper gärna till på bygget men Puzzel har tagit rollen som arbetsledare och hon övervakar allt som sker. Dessutom älskar hon våra snickare. Igår rev Jocke och snickarna ytskikten inne i vardagsrummet och Puzzel låg mitt i röran. Visst är hon söt som ligger där och sover!?


Kristallkronan hängde kvar i taket men iövrigt har man väldigt svårt att få känslan av att detta är vårt hem just nu....Eftersom det föds valpar om några veckor så har vi lagt i en extra växel för att få ordning inne och idag har snickarna fått den bästa hjälp dom kan få för Sandra är här och hjälper dom! Vilken himla tur att vi har Sandra!


2013-06-11

Bilder på valparna!Här är en liten vän i Amys mage:Här är en liten vän i Puzzels mage:
2013-06-09

Trimning!

Jag började med att visa på Puzzel. Hon stod så snällt på bordet. Älskade hund! När jag gått igenom var och hur man trimmar så fick alla prova på henne. När alla som ville klippt lite så tog vi ut några av kursdeltagarnas hundar och satte saxen i dom. Det blev många frågor och ställningstaganden om lite mer här och liten mer där men jag är riktigt imponerad av resultatet med tanke på att det va nybörjarhundfrisörer!


2013-06-08

Jaktkurs för våra yngsta!

Temat på kursen är "skiften mellan olika arbetsuppgifter och skiften mellan aktiv och passiv". Dessutom fanns det önskemål om att jobba med långa markeringar och grundläggande övningar i dirigering. Vi började med att få igenom lite grundläggande övningar i att skicka hunden på rätt sätt. Sedan gjorde vi två målområden där det föll markeringar på ena och så la vi dirigeringsapporter på andra stället och sen varvade vi markeringar och dirigeringar i en härlig röra. Svårt men kul!


2013-06-08

Loppan och Melker!

Mor och son har varit och tagit ett morgondopp och nu är dom hemma igen och vill ha frukost! Idag serveras det kycklingvingar utspridda i det höga gräset på tomten.
2013-06-07

B-provskurs!

Sista kurstillfället för denna gång. Temat var "i och vid vatten". Vi jobbade med sök i strandkanten men vilten låg på land och så en liten and precis i vattenkanten. Några markeringar både i vatten men också helt på land men viltet landade precis på strandkanten. Å så några dirigeringar där vi stod med ryggen mot vattnet och skickade hundarna upp på land. Jag tycker hundarna skötte detta lite bakoframvända riktigt bra!


2013-06-07

Många många valpar!

Idag har vi gjort ultraljud! Det är många valpar i båda magarna!! Tre i bild samtidigt flera gånger! Å va spännande det här ska bli!!

Vi har sett alla tecken på dräktighet så jag är inte alls förvånad. Amy är så hungrig så hon väcker mig tidigt på morgonen för att hon vill ha mat och Puzzel har redan förberett flera bra ställen på tomten där hon tycker att valparna ska bo.

Vi kanske måste anställa en kennelflicka i sommar....

Veteriären tog några bilder på valparna så jag får dom via mail under dagen och då lägger jag ut dom här så ni får se underverken!


2013-06-04

WT-träning!

Va många vi blev idag! Kul! Jag tyckte att jag förberett kluriga stationer men flera ekipage fick det att se lätt ut. Duktiga hundar och förare alltså!


2013-06-02

Grattis på födelsedagen!

Våga-kullen och I-kullen fyller 8 år idag! Två kullar föddes samma dag alltså. Hoppas alla får en härlig födelsedag med mycket gott att mumsa på!

Vår älskade Loppan har firat med att njuta av en god grisfot på sin favoritplats på gräsmattan och nu vilar hon i soffan. Äta mycket och sedan sova i soffan är det bästa som finns tycker hon!


2013-05-31

Mer viltspår!

Jag har lovat lite fler viltspårstider innan midsommar och två datum är 12/6 och 17/6.


2013-05-30

Hundmatshämtning!

Lite mer mat än vanligt och en massa annat smått och gott att packa upp. Kämpiga timmar innan allt är i ordning till alla som beställt. Tusen tack till Pär, Lotta och Pernilla som så tappert hjälper till! Utan er blir det ingen hundmatshämtning! Å så tusen tack till Jocke och Ellen som har sånt tålamod med mig och allt vad kenneln innebär! Annicka hade bakat godsaker till oss idag, tack!

Jag är helt slut efter dessa hundmatstillfällen men samtidigt så lycklig över att så många frysar nu är fulla med den allra bästa hundmaten! Dessutom har jag haft förmånen att få prata en stund med goa valpköpare och delat ut en rad råd och tips om stort och smått och uppskattar jag så innerligt mycket!


2013-05-29

Fina HD-resultat!

Nu har vi fått alla röntgenresultaten för de HD-röntgade syskonen i Extra-kullen och det blev tre A, en A-B och en B! Härligt!!

Atomos Extra Xtra "Xtra" grad A

Atomos Extra Prima "Ester" grad B

Atomos Extra Sockrad "Chili" grad A

Atomos Extra Allt "Snoddas" grad A-B

Atomos Extra Bonus "Xavi" grad A

GRATTIS till både hundar och ägare!!


2013-05-29

Telefonpryl upphittad!

På åkern på Bärmöudd har vi hittat ett blåtands headset. Någon som saknar ett sånt?


2013-05-28

Utställningsträning!

Bara tre hundar anmälda, för få egentligen, men vi körde kursen ändå. Men så kom bara två och jag kände mig väldigt tveksam till om kvällen verkligen skulle kunna bli bra. Men tackvare två riktigt entusiastiska vetgiriga och träningssugna ekipage så blev det en givande kväll och 2½ timme försvann väldigt fort!

En av hundarna är anmäld på inoff utställning men nu ska vi leta reda på några officiella att åka på i sommar! Kul!!


2013-05-28

Viltspår!

Både igår och idag har jag lagt viltspår åt ett helt gäng hundar. Härligt att spårsäsongen är igång på riktigt nu äntligen!

Jag har verkligen lagt max antal spår vad skogen och mina fötter klarar men tackvare att alla bjöd till med tider och dagar så fick vi till ett eller två spårtillfällen för alla. Så nu har alla syskonen i Bästa-kullen som ville ha min hjälp med spår 2 o 3 gått sina spår och några har även gått spår 4. Jag är riktigt nöjd med utveckling hos både hundar och förare. Några förare är sugna på spårprov och det är ser jag fram mot!

Utöver syskonens spår så lyckades jag även klämma in ett spår var åt två av familjernas andra hundar. Den ena hunden hade inte spårat på ett år och den andra hunden hade inte spårat på typ 3 år (och hon är bara 3 år och 8 månader) och jösses va kul att se att dom minns så mycket! Dom va till och med duktigare nu än när vi spårade sist! Anlagsprov!?!?! Hoppas, hoppas!!


2013-05-27

Tävlingslydnad!

Bara halv grupp denna gång dvs två ekipage. Men vilka härliga moment vi fick se!! Bara lite finslipning kvar och sedan tävling?!

Jag vet att några fler vill vara med om/när vi kör en kurs i höst. Måndagskvällar? Hör av er!


2013-05-26

Vattenjobb!

Att ro en liten båt i blåsten i tre timmar känns lite i armarna! Kanske var det bra för min armar att de 12 anmälda ekipagen bara blev 6 ekipage!?

Många bra övningar blev det! Väldigt olika nivå på hundarna så vissa hade aldrig simmat tidigare och några körde dirigering med störningsmarkering. Härligt när det går att träna tillsammans även om ekipagen är på så olika nivå!


2013-05-26

Grattis på födelsedagen!

Idag fyller Prinsen 3 år! En enda lite gosse föddes den kvällen...och jag väntade och hoppades på i alla fall en till....men det fanns bara han och självklart fick han genast heta Prinsen!

Charmiga hund! Jag vet att du kommer få en underbar dag men stort köttben och massor med presenter! Å så kommer du hit så jag får träffa dig på din stora dag! Så härligt!!


2013-05-25

Jaktkurs för våra yngsta!

Vi jobbade med skiftet mellan aktiv och passiv och gott uppförande i väntan. Å så jobbade vi med skiftet mellan olika typer av uppgifter. Mest ett kurstillfälle för förarna alltså. Vi hade dummies på alla övningarna i början och så avslutade vi med några vilt.

Jag är jättenöjd med det jag fick se idag! Visst finns det en del som förarna behöver jobba mer med (det finns det ju alltid...) men de härliga egenskaper som finns i dessa hundar måste bara förvaltas och så småningom visas upp på jaktprov. Jag är så stolt över Puzzel+Pysen-barnen! Ja...nu var ju bara fyra av tio med just idag men dom andra är också alldeles fantastiska!


2013-05-23

HD-röntgen!

Jag har världens mest underbara valpköpare, men det visste ni väl redan!? För en vecka sedan när jag skulle boka HD-röntgen för Extra-kullen så fanns det väldigt få tider att välja på och eftersom jag tycker att det bara finns en person att röntga hos så var jag fräck och frågade mina valpköpare om dom hade möjlighet att komma idag, en veckas varsel alltså. Å fem av de sex kunde och dök upp idag! Jag blir alldeles varm i hjärtat! Ni är så underbara som ställer upp på mig!

Så kväll har vi alltså röntgat fem syskon och alla bilder visade fina leder så hundarna kommer inte få några som helst problem under livet. Skönt! Nu väntar vi med spänning på vad SKK ger för bokstav! Resultaten ska tydligen komma fortare nu för tiden när hundägaren betalar allt på en gång hos veterinären (jag har ju lurat mina underbara valpköpare och sagt att det kostar ca 1000 kr för jag visste inte att man numer betalar SKKs avgift direkt. Summan blir ju den samma så jag hoppas ingen är arg på mig....)


2013-05-23

Nya valpköpare!

Under förmiddagen hade jag och hundarna förmånen att få bjuda nya härliga människor på fika. Det är så spännande att möta nya förväntansfulla vetgiriga människor som är nyfikna på rasen och söker efter en uppfödare som kan leva upp till deras förväntningar. Jag tycker att det blev en riktigt trevlig och givande stund!


2013-05-22

Viltspår!

Idag har vi gått spår 2 o 3 med fyra av hundarna från kullträffen för en vecka sedan. Duktiga hundar! Olika arbetssätt men alla visar härliga sidor värda att jobba vidare med.

Å visst blir det väl ett anlagsprov innan midsommar?


2013-05-21

Kroppsspråk!

Ikväll har vi exprimenterat med att försöka förklara saker för våra hundar utan att säga något och utan att använda händer och tecken. Bara förmedlat med kroppsspråk och varit noga med att vi i både tanke och handling gett ett tydligt budskap.

Först visade jag några exempel med Amy. Hon är så extremt tydlig och hon tar sitt uppdrag på fullaste allvar. Vi började med några vanliga grejer som vi människor gör och som uppfattas av hundarna på ett helt annat sätt än vi tänkt oss. Vad "säger" jag och vad för jag då för "svar" från henne?

Vi visade också några exempel på hur hon reagerar på olika underlag beroende på hur jag uppför mig. När hon skulle gå på en vinglig lastpall så blev det så tydlig skillnad beroende på hur jag gjorde. Vi visade också hur man kan göra "stanna kvar" och inkallning utan att säga något eller ge ett enda tecken. Älskade Amy va du är bra som ställer upp och visar så bra saker så många hundar kan få en enklare vardag tillsammans med oss människor!!

Sen fick alla öva själva ett tag på de stationer som jag förberett. Jag gillar inte att ha kurser där ekipagen jobbar på egen hand men just när det är sådana här nya "konstiga" saker så tycker många förare att det är jobbigt när alla tittar på och man vill gärna träna lite på egen hand först. Många kloka frågor och bra diskussioner blev det. Det gillar jag! Många förare fick härliga aha-upplevelser och det var ju min tanke med kvällen. Men jag fick en känsla av att vid vissa tillfällen så hamnade några förare i "prestation" och glömde lite vad det egentliga syftet med övningarna var. Det blev 27 försök på samma grej men ändå förstod inte hunden. Där hade jag önskat att föraren stannat upp och insett att man måste göra på något annat sätt för att förklara för hunden. Min känsla av att förarna stundtals föll in i prestation och glömde syftet med kursen fick jag bekräftad när vi summerade kvällen. Bra, för då fick vi sätta ord på skillnaden och så fick föraren tänkvärda saker med sig hem!

När alla jobbat igenom stationerna så ville jag att alla skulle göra någon valfri övning. En ny övning på ny plats för att praktisera sina nya kunskaper och insikter. Det blev en härlig blandning av olika saker och det blev väldigt tydligt, tycker jag, när föraren fick till det rätt och inte.

Häftigast va nog ändå att hundarna mådde så otroligt bra under kvällen. Trots allt nytt dom fick lära sig (eller allt nytt dom lärde oss ska jag nog skriva) så jobbade dom i två timmar utan ett enda tecken på att tröttna, stressa eller tappa fokus. Å när vi avslutade med en pratstund så somnade flera hundar. Så fina vänner vi har! När vi gör rätt så mår dom så himla bra!!

Jag tycker att vårt exprimenterande ikväll blev givande. Stundstals tappades syftet med övningarna bort men när vi talade om saken vid den avslutande fikastunden så fick jag känslan av att alla förstod skillnaden. Eller? Jag har bara pratat med några av er efteråt så hör gärna av er och berätta vad ni fick med er av kvällen.


2013-05-21

Grattis på födelsedagen!

Så-kullen fyller 2 år idag! Hoppas ni alla får en riktigt härlig dag och stora köttben att mumsa på!

Vår charmiga Valle far runt som vanligt och verkar inte fundera så mycket på hur han ska fira sin födelsedag. Han är så lycklig när han får hjälpa till med bygget och det där med köttben och sånt är inte alls lika uppskattat som att få vara ivägen när husse snickrar!


2013-05-17

B-provskurs!

Idag hade vi provupplägg på schemat. I nkl började vi med en enkel markering med dold kastare inne i buskarna. En ganska lång transport ner mot vattnet men nästan framme vid vattnet skulle hunden vridas 90 grader och skickas in i hallonbuskarna istället. Sedan en transport ner till vattnet och en markering som föll ganska långt ut. En riktigt lång transport förbi allt och så ett sök med en härlig blandning av äng, vass och lite buskar. Ett ganska stort område med sex vilt. I ökl utnyttjade vi de möjligheter som upplägget i nkl gav så det blev bla flera vattenjobb och så några dirigeringsjobb med vattnet i ryggen.

Jag tycker att hundarna skötte svårigheterna med själva provupplägget riktigt bra. Men det är väldigt olika nivå på hundarna på den här kursen och idag syntes det tydligt att några behöver mer vana med vilt och några behöver mer erfarenhet av att jobba i vatten. Så det fick bli läxan för några ekipage men för ett ekipage blev läxan att ta reda på hur man anmäler till b-prov för det är nu dags att starta på jaktprov!

Tack alla för en härlig eftermiddag och extra tack till Birgitta som bjöd på en jättehäftig bulle!


2013-05-15

Kullträff med viltspår!

Åtta av de tio syskonen kom idag (jo Pippi hade också gärna gått ett spår idag men det blir liksom sällan så att våra egna hundar får vara med och ta tid när vi bjuder in till kullträffar så hon får ett spår en annan dag.)

Det här var första spåret för alla och jag vill då lägga ett spår som bara består av blod och klöv och inte personspår. Tusen tack till vår spårchef Pernilla som entusiastiskt la alla spåren och så tack till er som ställde upp och hjälpte Pernilla eftersom det krävs två spårläggare till varje spår. Å tack till Anette och Anna som hade bakat godsaker till oss!

Jag fick tyvärr bara med några av hundarna på bild. Var det någon mer än jag som tog kort och har ni i så fall lust att maila mig någon bra bild på de hundar jag inte fick med?


Söta rara Tessy var jätteduktig!Samling och fika vid bilarna.Är det någon mer än jag som tror att Torres och hans matte Sussie planerar att starta på viltspårsprov?Alexis jobbade målmedvetet och koncentrerat!Chiwas blev så glad när han hittade en klöv i slutet på sitt spår!
2013-05-14

Grattis på födelsedagen!

Med I-kullen fyller 5 år idag! Vår goa Melker har firat sin födelsedag med att äta det godaste han vet på sin favoritplats dvs grisfot under syrenbusken!

Vi hoppas att alla syskonen också har haft en toppenbra dag!


2013-05-12

Puzzel och Aramis har haft en härlig helg!

Så fina med varandra! Å jösses va pussar Puzzel har fått! Hennes öron har aldrig varit så här rena!

Att få para Puzzel med Aramis har jag drömt om i snart 5 år och nu kan vi inte göra mer än hålla alla tummar för att deras kärleksmöten resulterar i ett helt gäng valpar!

2013-05-08

Amy är parad!

Jag och Amy tog en sväng till Hälsningland för att träffa Viruz och hans matte Veronica. Jag blev först bjuden på en supergod lunch och efter en trevlig pratstund så tog vi med oss Amy och Viruz ut och vi hann inte många meter förrän dom tyckte att den soliga slänten var en bra ställe för en parning. Å snabbt blev det en alldeles utmärkt parning! Tänk om det var så här smidigt varje gång! Vi satt kvar en stund i solen i slänten och sedan fick Amy hoppa in i bilen igen och jag fick förmånen att bli bjuden på en kopp kaffe, chokladkaka och jordgubbsglass i det mysiga köket.

Det blev en riktigt trevlig eftermiddag och klockan gick fort. Vägen hem kändes så kort och jag var så glad och nöjd med vår dag.

Å Viruz är verkligen en synnerligen trevlig flat-hane! Synnerligen trevlig! Å snygg! Jag försökte övertala Veronica att hon skulle trimma honom lite och ta några nya uppställningsbilder för han är tusen gånger snyggare i verkligheten än på bilden jag har på hemsidan! Han får garanterat CK på utställning!

2013-05-08

Blodgivare!

Eroz och hans matte Madde är riktiga hjältar tycker jag. Igår var nämligen Eroz och lämnade blod och finare titel än blodgivare är väl svårt att få?! Madde har pratat länge om att hon vill låta Eroz bli blodgivare och nu har han gått igenom alla de tester som krävs och blivit godkänd. Så här första gången tog dom 2½ dl blod och om Eroz verkar må bra efteråt så kommer han att få lämna 4 dl var tredje månad.

Blodgivare är så himla viktigt och räddar många liv men jag får en känsla av att få vet om att det behövs blodgivare?! Redan i väntrummet fick Eroz och Madde bevis för hur viktigt det är. Det satt en man och tummade på sitt koppel och väntade på att få hämta sin hund efter en operation. Han frågade artigt vad vad Eroz hade för ärende hos veterinären och Madde berättade om att Eroz precis blivit godkänd som blodgivare och nu skulle lämna sin första påse med blod. Mannen blev alldeles rörd och slängde sig runt halsen på Eroz och kramade och klappade samtidigt som han snyftande berättade om sin hund som nästan dog på operationsbordet när en tumör skulle opereras bort men tackvare blod från en blodgivare så klarade sig hunden och skulle nu hunden få komma hem till husse igen. Så underbart att redan innan få bekräftat hur viktigt det är med blodgivare. Skillnaden på liv och död!

Väl inne hos veterinären gjordes ytterligare en hälsokoll inkl blodprov och Eroz mådde utmärkt. Han låg så snällt på sidan när det tjocka nålen stacks in i hans hals. 12 minuter tog det att lämna 2½ dl. Eroz viftade lite på svansen nästan hela tiden. Jag tror att han förstod vad viktig hans insats är. Det går tydligen åt extra mycket blod nu när så många hundar blir ormbitna.

När allt var klart så fick Eroz massor med godsaker så som köttbullar, skinka och leverpastej. Å massor med presenter!! Dessutom har han fått en gedigen hälsoundersökning, gratis vaccin och fästingmedel och så länge han fortsätter att vara blodgivare så får det gratis varje år.

Jag fick så fina bilder av Madde men när jag lägger ut dom har så hamnar dom på fel ledd hur jag än gör....ska försöka lösa det....


2013-05-07

Bubblan!

Sista kurstillfället för den här gången, men det lär bli flera! Ni som inte upplevt detta med bubblanpromenad tillsammans med ett helt gäng ekipage kan inte förstå hur häftigt det är. Så fridfullt och harmoniskt vandrade vi i skogen i över en timme. Så himla härligt att få vara med när hundar och människor må så bra tillsammans.


2013-05-07

Viltspår!

Äntligen är vi igång i spårskogen! För tre veckor sedan var det snö och nu är björkarna utstagna, märkligt!

En av hundarna idag kändes redo för spårprov, kul!!


2013-05-06

Tävlingslydnad!

Lite snack och mycket träning, kul! Idag körde vi tävlingsmässigt med dom moment som ekipagen kände sig redo med och sedan jobbade vi igenom det vi inte var helt nöjda med.


2013-05-06

Grattis på födelsedagen!

Idag blir Livet-kullen 5 år! Hoppas ni alla haft en underbar dag! Mycket gott att mumsa på?!


2013-05-05

Nästa vecka parar vi!

Håll tummarna! Under nästa vecka parar vi Amy och Puzzel. Det kommer bli körigt att få till parningarna nu när de löper samtidigt och ena hanen bor långt härifrån (men man kan ju vara glad att inte båda gossarna bor långt bort....).


2013-05-03

WT-träning!

Det blev 10 aktiva hundar idag så vi körde två grupper. Jag hade förberett fem stationer. Station 1 var ett skott och en enkel markering som föll riktigt knepigt inne i snåren. Station 2 kan man kalla för ett vandrande närsök, Station 3 var en transport och så en kastad dummie som landade i ett kärr. Station 4 var en enkelmarkering och efterföljande dirigering. Station 5 var två långa enkelmarkeringar med en transport sträcka mellan markering ett och två.


2013-05-02

Hundmatshämtning!

Inte lika mycket mat denna gång eftersom det bara var tre veckor sedan sist. Vi som packar har nu hittat våra uppgifter och det går därmed smidgare och blir mindre fel. Härligt!

Tusen tack till Pernilla, Pär och Lotta som troget kommer och sliter för att vi alla ska få den bästa maten till våra hundar!

Eftersom det var lite lungare idag så hann jag med mer snack och fika än vanligt och det är så mysigt att få en pratsund med er alla!


2013-04-30

Vi önskar er alla en mysig Valborg!

Hos oss blir det inget särskilt Valborgsfirande utan vi kör på som vanligt med bygget. Idag har vädret tillåtit att
vi lagt papp på taket och på bilderna ser ni hur duktig vår Valle är på att hjälpa till!Lycklig som få springer han omkring mitt upp i mest hela tiden! Valle själv verkar väldigt nöjd men jag är inte helt säker
på att våra snickare tycker att han gör så mycket nytta när han skuttar runt uppe på bordet där de försöker mäta pappen.2013-04-29

Nytt datum för kursen "heldagen med päronträd"!

Vi hade bokat 4/5 men det va tydligen inget bra datum så gör vi ett nytt försök lördagen den 29/6. Dessa hela dagar med heldagskurs brukar ju bli så bra träningen och trevligt umgänge med Atomosar så vi är flera som nu hoppas att vi blir tillräckligt många!

Vi tränar på kluriga "päronträd" och har en hel dag på oss att låta dom "ligga till sig" och så blir det massor med bra störning när många väljer olika "päronträd". Övningar går givetvis också att utnyttja till en härlig blandning av tex långa linjetag, ut, höger och vänster och närsök på avstånd. Vi jobbar bara med dummies.

Alla Atomosar är välkomna oavsett hur långt ni kommit med dirigeringens alla pusselbitar men ekipagen måste kunna få till hyfsade avlämningar och kunna grunderna i "päronträd".

Intresserad av denna kurs? Skicka ett mail så får ni info om klockslag, anmälningstid, kurskod, kursavgift, medföljande familjemedlem osv.


2013-04-29

Bilder från KennelMästerskapet 2013!

Här är några av de fina bilderna som Jon tog på KennelMästerskapet! Men Jon var inte kvar när vi hade final och prisutdelning så jag har fortfarande ingen bild på våra vinnare. Någon som kan maila en till mig?
2013-04-28

Jaktlydnadskurs!

Vilket underbart vårväder vi hade hela dagen!! Så himla skönt att solen äntligen värmer!

Två grupper blev det idag. Kul att så många vill jobba med jaktlydnad! Jag hade planerat flera övningar på temat transport och stadga. Svårt men väldigt nyttigt och helt avgörande att hitta rätt känsla i dessa delar om man vill komma vidare med jaktträningen. Visst är det roligare med kurser där hundarna ska springa fort och hämta många apporter men dom bitarna är ju vår älskade ras ganska bra på och detta med att vara stilla och lugn vid förarens sida när det händer roliga saker runt omkring behöver man träna en del på.


2013-04-26

B-provskurs!

Idag jobbade vi med övningar där jag ville trycka på några av de klurigheter som man förväntas klara på b-prov utöver själva apporteringsuppgifterna. Tre olika övningar hade jag förberett och jag tycker att det blev exempel på ungefär de erfarenheter som jag tänkt mig på varje station.

Till nästa kurstillfälle ska jag förbereda hela provupplägg för både nkl och ökl. Kul!! Håll tummarna för att det är härligt väder så vi kan köra lite vatten.


2013-04-26

Amy löper!

Äntligen är löpen igång här hemma! Å vi har lyckats få med oss vår husse på planen att para både Amy och Puzzel. Vilken underbar sommar det kommer bli!!

Jag håller på och skriver ihop lite info om våra två kullar så snart kan ni läsa mer på valpsidan.

Men kanske är ni redan nu nyfikna på vilka hanar vi valt?!

Puzzel paras med Aramis men det är väl ingen nyhet kanske för det har jag ju pratat om i snart fem år. Både jag och Camilla är så ivriga och nyfikna på vad våra två älskade hundar kommer ge oss för härliga små valpar!

Till Amy har vi hittat en perfekt hane som heter Decorous Dandy Duck och kallas för Viruz. Viruz är en synnerligen balanserad och snäll och vänlig kille med en superb av- och på-knapp och en härlig inställning till att jobba och med en jättespännande stamtavla. Eftersom Viruz är brun och Amy har lämnat bruna valpar tidigare så hoppas vi på några bruna valpar i denna kull. Tusen tack till Veronica för att vi får förtroendet att använda Viruz. Det här ska bli så kul!!


2013-04-25

Värdefulla droppar i frysen!

Idag har jag och Camilla och Aramis varit och fryst in sperma efter Aramis. Jag är så innerligt glad och tacksam för att Camilla ger mig den här möjligheten. Aramis har så mycket som jag tycker om och som borde vara, men tyvärr inte är, en självklarhet hos flattarna idag. Att få möjlighet att få Aramis-valpar så länge jag lever är helt ofattbart. Det här är nog den finaste present jag någonsin fått!


2013-04-23

Bubblan!

Ikväll startade vi en ny kursomgång. Vi träffades på ett jätterolig plats där alla hundar är vana att vi har med dummies och tränar. Men inte ikväll! Vi pratade lite först om vad alla ville med kursen och hur de har det med bubblan i sin vardag. Sedan gav vi oss iväg på en promenad. En timmes skogpromenad tillsammans var planen. Lugnt och tyst och stilla. Vi stannade till några gånger och diskuterade det som alla ville ha tips och idéer om och så jobbade vi vidare. Eftersom en stund hamnar både människor och hundar i en så skön lunk.

Vi avslutade med en kopp kaffe och alla verkade så nöjda. Det är så fantastiskt att få vara med när människor och hundar upplever bubblan-känslan tillsammans!


2013-04-22

Nya hemsidan är äntligen ute!

Fy va vi har kämpat men nu äntligen är den tillräckligt klar för att lägga ut. Så himla skönt!

Vilket tålamod Peter haft med mig!! Jag är full av beundran! Å va tid och möda han lagt ner för att bygga allt själv, helt från grunden, så det inte ska kunna strula mer. Å redan nu trivs jag faktiskt riktigt bra med mitt nya program. Peppar, pepper ta nu i trä.....

Det finns säkert tusen små fel överallt men dom får vi fixa till allt eftersom vi hittar dom. Hör av er när ni hittar något tokigt! Å hör av er med synpunkter på sånt ni inte gillar eller sånt ni saknar.

Hoppas ni alla blir nöjda med gästboken. Peter har gjort den själv så är det något som strular så går det att fixa så säg till!

Peter håller på och bygger ett forum åt oss också och när det är klart så hoppas jag på att ni kommer skriva mycket där så det blir massor med nya händeleser hela tiden. Tanken är att vissa delar ska kunna läsas och kommenteras av alla, andra delar kommer bli bara för inloggade Atomosar. Har ni synpunkter eller önskemål?


2013-04-22

Viltspår!

Nu när KennelMästerskapet är över och hemsidan ute så har jag tid att åka till spårskogen så hör av er om ni vill att jag lägger viltspår åt er. Eftermiddagen den 7/5 är ett förslag!


2013-04-22

Bilder från KennelMästerskapet?

Det togs inte en enda bild med min kamera så jag hade hoppats på att få någon bild av er som fotade men än har jag inte fått någon än. Jag har inget bra bildbehandlingsprogram i den här nya datorn så maila bara sådana bilder som går att lägga ut direkt.


2013-04-19

Precis va jag behövde!

Jag undrar ibland varför jag lägger så sanslöst mycket tid och energi på allt vad det innebär att driva en kennel på det sättet som jag vill. Kämpar jag i onödan? Borde jag lägga mitt krut på något annat istället?

Igår ringde dom från blomsteraffären i Märsta och dom ville komma med blommor idag. Ett helt dygn har jag klurat på vem som skickat blommor till mig. Idag kom en bukett med jättesöta blommor! Men från vem?! Jag vet inte!! På kortet står det:

Tack för att du alltid svarar på alla omöjliga frågor! Tack för allt du fixar för oss! Att tillhöra Atomosarna är underbart! / En valpköpare

Jag har läst kortet så många gånger och tårarna trillar varje gång!! Tänk att det finns en valpköpare som uppskattar det jag gör! Å använder så stora ord och dessutom gjort sig mödan och lagt pengar på att skicka blommor till lilla mig. Jag blir så lycklig, lycklig, lycklig! Dessutom fick jag blommorna just när jag löst ännu en jobbig situation så kontrasten mellan att vara uppgiven och bli så glad var riktigt omtumlande.

Jag menar nu inte att jag vill ha blommor!! Utan att jag uppskattar tanken bakom och känslan som förmedlas!


2013-04-18

Bästa-kullen fyller 1 år!

GRATTIS!! Tiden går så fort! Redan är ni 1 år! Hoppas ni firar er stora dag ordentligt! Pippi har fått det största köttbenet jag kunde hitta och hon är så nöjd!

Jag fick en födelsedagsbild från min älskade Chiwas och jag blir alldeles varm i hjärtat när Anette och familjen firar honom så!


2013-04-16

"Lär känna din hund"!

Sista kurstillfället för denna gång. Vi träffades i Katrinedal för att göra det lite knepigare och planen var att gå på en gemensam promenad med alla hundarna. Det gick faktiskt bättre än jag trodde! Va duktiga ni har blivit! Tänk vilken röra det var första gångerna vi sågs och nu gick vi runt lugnt och fridfullt och småpratade med varandra. Så häftigt!

Det finns önskemål om ytterligare en sådan här kurs så jag har tänkt boka in några datum längre fram men jag väntar på att de som ”beställt” kursen ska ge mig förslag på datum.


2013-04-15

Tävlingslydnad!

Fyra hundar är med på den här kursen men ikväll så var två sjuka och en hund hade åkt iväg med husse på jobb och hann inte hem till kursen. Så en hund blev det på kursen ikväll! Jag var väldigt tveksam till att starta den här kursen eftersom det var så få för om någon är borta så blir det liksom ingen som kommer på kursen. Men att tre av fyra skulle lämna återbud hade jag inte tänkt mig. Men den stackars hundlösa föraren kom utan hund så det blev en mycket trevlig kväll trots att vi bara hade en hund att jobba med. För att pigga upp det hela lite så tog jag ut Puzzel som fick springa kors och tvärs under platsliggningen så jag tror att det blev ett bra träningspass trots allt.


2013-04-14

KennelMästerskapet 2013!

Det blev en lyckad dag tycker jag och alla jag pratat med verkar nöjda. Härligt!!

Samling och frukost kl 07.30. Alla anmälda ekipage kom. På morgonen fick jag besked att en funktionär var sjuk men det löste sig tackvare Lena som kom och jobbade hela dagen.

Strax före kl 09 startade första hunden. Sex hundar anmälda i juniorklass och dom tävlade om den fina titeln juniorKennelMästare. Innan lunch hann även fyra hundar i Mästarklass starta.

Till lunch hade jag fixat så vi skulle grilla kycklingfilé och så potatisgratäng, två såser och varma grönsaker. Å så kaffe och kaka förstås! Det blev gott om tid för alla kom från stationerna mer än en halv timme innan planerad lunch. Skönt!

Allt flöt på jättebra på eftermiddagen också. Skönt! Lena räknade poängen under dagen och när sista resultatlapparna räknats så visade det sig att det inte blev någon final i år.

Vi hjälptes åt med städning och så fixade vi tårta och kaffe för att fira årets vinnare.

Tack alla för en lyckad helg! Jag är stolt över att ha så underbara valpköpare! Extra stort tack till Emma, Lars och Kattis som kom både lördag och söndag och ställde upp som domare! Ovärderligt!

Här är resultatlistan:

Juniorklass
1 Atomos Bästa Charmör - Alexis med sin husse Håkan Eriksson
2 Atomos Bästa Vän – Bruno med sin matte Ann-Marie Husberg
3 Atomos Bästa Juvel – Torres med sin matte Sussie Blixt
4 Atomos Bästa Följeslagare – Chiwas med sin matte Anette Svanberg
5 Atomos Bästa Bruna Böna – Tessy med sin husse Jerry Ljungkvist
6 Atomos Bästa Guldklimp – Chico med sin matte Jessica Blomgren


Mästarklass
1 Atomos Med Näsan I Vädret – Myra med sin matte Johanna Kantola
2 Atomos Pigg Som En Lärka ”Årets Blåbär” - Iris med sin matte Lotta Söderberg
2 Atomos Stark Som En Björn – Malva med sin husse Pär Söderberg
4 Atomos Livets Källa Till Glädje – Eroz med sin matte Madde Gigel
4 Atomos Kopia Av Originalet – Flisa med sin matte Madde Wällensjö
6 Atomos Mår Som En Prins – Prinsen med sin matte Emma Johansson
7 Atomos Hal Som En Ål – Sesam med sin husse Eric Lillberg
7 Atomos Extra Bonus – Xavi med sin husse Håkan Eriksson
9 Atomos Tjuvaktig Som En Skata – Kiara med sin matte Sandra Hellgren
10 Atomos Så Mycket Bättre – Sune med sin matte Pernilla Johansson
10 Atomos Så Ska Det Låta – Charlie med sin matte Ylva Lillberg
12 Atomos Livets Mirakel – Leia med sin matte Anna Falck
13 Atomos Extra Xtra – Xtra med sin matte Evelina Söderberg
14 Atomos Extra Sockrad – Chili med sin matte Birgitta Enbom


Nu väntar jag ivrigt på bilder på våra vinnare! Å andra bilder också förstås! Har ni några fina bilder i era kameror så maila mig!

Vi som var kvar till sist pratade lite om förändringar och förbättringar som kan göras. Hör gärna av er med synpunkter av alla slag så kanske vi kan göra det hela ännu lite bättre nästa år.

Nu när allt är klart så är jag helt slut. Tänk att jag alltid lyckas glömma bort hur mycket jobb det är att planera och förbereda ett KennelMästerskap. Men det kanske är tur att jag hinner glömma för annars blir det kanske inga fler KennelMästerskap?!


2013-04-13

Förberedelser!

Jag hade fixat så vi grilla korv och fikade tillsammans som inledning på denna härliga helge. Tanken med att ses idag är att förbereda stationerna, fördela funktionärssysslorna, kolla vilka saker vi saknar och så gå igenom upplägg och regler.

Ett pratsjukt och glatt gäng har idag fixat allt som behöver vara klart inför morgondagens tävling. Man kan tror att Atomosarna gillar att umgås för det tog en hel timme innan alla ätit korv och fikat färdigt. Tre gånger med typ en kvarts mellanrum försökte jag få gängets uppmärksamhet så vi skulle kunna komma iväg men jag lyckades inte förrän på mitt fjärde försök.

Så nu har vi diskuterat reglerna och upplägg, stationerna är fixade ute i terrängen och listan över det vi saknar är fördelad på oss alla så vi får med det vi behöver imorgon. Hoppas att ni alla sover gott i natt! Det blir en lång och alldeles underbar dag imorgon!


2013-04-12

Inför årets KennelMästerskap!

Nu tror jag att jag har koll på allt! 20 startande ekipage och så blir vi 36 personer som äter tillsammans. Härligt!!

Startlistan och fördelningen av sysslorna blev jag klar med i tisdags och jag har inte hittat någon miss i den än....

Ramar är inköpta och vi har varit på tryckeriet och fått diplomen tryckta. Varsin tavla till förra årets vinnare eftersom det nu blir så tomt på deras vägg när de lämnar tillbaka vandringspriset. Å så ett diplom till Årets Blåbär men jag måste ju fixa diplom till alla som tävlar om den titeln eftersom jag vill dela ut diplomet efter avslutad tävling. Sju ekipage kan bli Årets Blåbär i år dvs de har inte tidigare startat på WT eller b-prov.

Ikväll har jag varit och handlat all mat och annat som vi behöver. Det blev två fulla kundvagnar och en korg på hjul. Jocke var med för att hjälpa mig att bära men på slutet blev Ellen så trött på alltihop och fy va jag led med henne när hon var ledsen och behövde ställa upp på min tokiga idé om att vara i en affär så lång tid. Men jag ville ju handla så nära inpå helgen som möjligt så allt skulle vara fräscht. Tur att det är kallt ute för det finns inte en chans att jag får in en 10% av maten i vårt lilla kylskåp!


2013-04-11

Hundmatshämtning!

Jag hade beställt ännu lite fler nya produkter denna gång och det är så kul med all ny god mat!

Pack-gänget har utökats och det är jag väldigt glad för men det blir lite mer förvirrat än vanligt när vi är flera men jag tror att det kommer bli väldigt bra när vi jobbat ihop oss under några gånger.

Vi packade i ordning allas beställningar i förväg men jag vet inte om det var uppskattat eller inte?!? Jag står ju långt in i hörnet, och kön är lång hela kvällen, så jag hör inte så mycket av de synpunkter och snack som är utanför. Är det något vi ska ändra på? Vi får helt enkelt prova oss fram!

Tusen tack till alla er som kom och packade! Utan er blir det ingen hundmatshämtning och för varje gång så kommer Ellen behöva sin pappa mer och mer och även om hon hittills vara så otroligt snäll och rar och sovit varje gång så vet vi att det kommer andra tider....så jag är så innerligt tacksam för den hjälp jag får av er andra!


2013-04-09

Utställningsträning!

Bara två ekipage ville vara med idag men jag tycker att vi fick till ett bra träningspass ändå. Mest tips och trix för att få till hunden i stående men även lite träning på hur hundarna visas bäst i rörelse.


2013-04-05

B-provskurs!

Det är en blandad grupp med både ekipage som inte har så mycket erfarenhet ännu och ekipage som startat på b-prov i öppenklass.

Idag jobbade vi med alla momenten, ett i taget. Bara vilt och inga dummies. Vi började med stort sök för några hundar och sen stod alla ekipage på linje och jag sköt och kastade markeringar i vassen och så några linjetag och så avslutade vi med sök för dom som inte gjort det.


2013-04-02

”Lär känna din hund”!

Bara två av kursens fem ekipage dök upp ikväll. Planen var att ge oss iväg på promenad för att testa om våra verktyg och tankesätt skulle funka även under svårare förutsättningar. Jag tog med mig en hund också så det i alla fall blev tre hundar. Vi gick flera olika rundor i ett bostadsområde och målet var dels att möta varandra på flera ställen men också passera andra hundar, lekande barn osv. Många kluriga situation uppstod men jag är jätteimponerad av både hundar och förare som löste allt så himla bra. Nästa kurstillfälle kommer vi utmana ännu mer!


2013-03-31

Vilt!

Under denna dag kunde alla olika erfarenhetsnivåer vara med. Vi började med en nybörjare, sedan körde vi lite kluriga övningar med tre ekipage och så avslutade vi med två brorsor som inte jobbat så mycket med vilt tidigare. Alla gjorde jättebra saker utifrån sin erfarenhet och just dessa dagar med viltträning så får jag lite extra värme i mitt hjärta när ”mina” hundar gör så här bra saker. Vi gjorde så många övningar under dagen så jag kan inte beskriva allt men en kul övning gick till så här: En hund skulle hämta en okänd dirigering. Innan den hunden skickades så fick en annan hund en markering med ungefär samma längd men en bit vid sidan om dirigeringsviltet. Den markeringen fick ligga kvar. Hunden som skulle hämta dirigeringen skickades och när han var på väg in med viltet kastades ytterligare en markering åt ett annat håll. Sedan skickades en hund att hämta den första markeringen och sedan skickades en tredje hund att hämta den sist kastade markeringen. Å hundarna var så duktiga och höll isär sina övningar i röran!


2013-03-28

WT-träning!

Idag fick det bli individuella starttider för alla hade så olika önskemål och klockslag. Jag hade förberett fem stationer. Station ett var två enkelmarkeringar på rad med skott i nkl och så en dubbelmarkering i ökl. Station två var ett litet sök med två apporter. Station tre var ett riktat sök i nkl och i ökl var det en markering som skulle hämtas hem och sedan skulle hunden dirigeras förbi nedslagsplatsen och fortsätta lika långt till. Station fyra så skulle hunden sitta med en vassdunge framför sig och så tog jag en promenad och kastade en två markeringar. När jag kom tillbaka skulle hunden hämta. Station fem var en transport med skott och kast och när transportsträckan var avklarad så skulle markeringen hämtas i nkl men i ökl skulle en dirigering åt andra hållet hämtas först och sedan skulle markeringen hem. Vi hade en underbar skärtorsdag i solen!


2013-03-26

Bubblan!

Ett fristående kurstillfälle där vi jobbade vidare mot målet att hunden ska må bra hos sin förare oavsett vad som händer runt omkring. För dom ekipage som kände sig redo för en kul utmaning hade jag förberett så vi kunde spela memory för kunna jobba med bubblan samtidigt som föraren är upptagen av annat. Vi har haft liknade kvällar förut och om det stämmer att ”ett gott skratt förlänger livet” så blir mitt liv väldigt långt tack vare dessa kvällar!


2013-03-25

Mera tävlingslydnad!

Ikväll startade i en ny kursomgång. Kul!! Dessa kvällar är så speciella. Å både hundar och förare gör så bra saker och det är verkligen en förmån att få följa deras utveckling.


2013-03-20

Annas träning!

Anna och Leia hade bjudit in alla Atomosar på träning och fika! Jättegod choklad och apelsinkaka och kaffe fick vi. Så himla mysigt!! Anna hade klurat ut några skojiga övningar åt oss och vi hjälptes åt att anpassa så att det blev lagom för alla ekipage som ville vara med. Precis så som det ska vara på dessa härliga gemensamma träningarna. Jag hade med mig Pippi. Hon är ju husses hund egentligen så jag bara lånade lite.... Hon fick först jobba på ett stort sök. Första två dummiesarna kom in snabbt och lätt men vid skick nummer tre så fick jag stötta henne lite för hon tittade bakåt på de andra hundarna. Men så kom hon på vad vi höll på med och fick hem nummer tre jättefint och då tacka vi för oss och lämnade över söket till nästa hund. Sen fick Pippi leta efter två små dummies i ett riktigt klurigt närsöksområde. Hon jobbade jättebra i området och var väldigt intensivt och engagerad. Sist fick hon hämta två enkelmarkeringar. Första gick bra förutom att hon, med dummien i munnen, sprang och hälsade på Anna som kastat. Markering nummer två blev lite vimsig men kom hem tillslut. Unga fröken var nog lite trött efter flera timmar i skogen så nu hade vi jobbat klar för idag. Passiviteten skötte hon prickfritt under hela träningspass och det känns riktigt bra! Solen sken och klockan gick alldeles för fort! Tack alla för en härlig eftermiddag!


2013-03-19

Lär känna din hund!

Ja så kallar vi dessa kurskvällar. Alla ekipage tar upp de situationer som de vill ha råd och tips runt och så hjälps vi åt att komma med idéer och hitta lösningar. Jag vill gärna försöka förstå hur hunden tänker i de olika situationerna för det är då jag tror att vi kan hitta en hållbar lösning som både människa och hund kan må bra av. De situationer som går att skapa på kursen tittar vi på tillsammans och sånt som är specifikt i hemmamiljön får vi ta i teorin.


2013-03-18

Ögonlysning!

Idag var jag och Emma hos veterinären med Amy och Prinsen för att kolla att ögonen. Inte en enda prick eller något annat oönskat! Härligt!! Å Amy är ju 6 år och har redan två kullar så det känns extra bra när en redan använd avelstik är frisk.


2013-03-17

Kullträff med jakträning!

Jag hade bjudit in våra yngsta i Bästa-kullen på jaktträning med lunch och fika. Jag hade förberett några övningar och det blev markering med dold kastare, linjetag, närsök och stort sök. Det tog ett antal timmar innan vi jobbat klart med alla hundarna men solen sken och hundarna var duktiga så tiden gick väldigt fort.

När vi tränat klart bjöd jag på lunch i sommarstugan. En lite het torskgryta med ris och sallad och så kaffe och några olika sorters kakor. Jag tycker att vi hade en riktigt mysig söndag! Goa människor och duktiga hundar och så lite mat och kaffe. Det gillar jag! Tack alla för att ni kom så jag fick träffa er och er underbara hundar!


2013-03-16

Dirigeringskurs!

På dessa kurser så bestämmer deltagarna själva vad de vill jobba med och så hjälps vi åt att fixa övningar och lösa det som behöver lösas. Dessa tillfällen tycker jag att det blir väldigt uppenbart att man lär sig mer av att titta på andra än när man jobbar med sin egen hund.


2013-03-12

Musketörerna fyller 6 år!

GRATTIS på födelsedagen! Hoppas att ni får en underbar dag med mycket gott att mumsa på!


2013-03-07

Hundmatshämtning!

Det blev lite förvirrat ett tag och en kvart innan vi skulle börja leverera maten så hade vi ingen vidare bra koll på läget. Men så plötsligt fick vi ordning på allt och allt stämde. Skönt! Tusen tack till er som hjälpte till och tack till Annicka som bakat åt oss!


2013-03-06

Kennel Atomos fyller 10 år i år!

Idag är det 10 år sedan vår första kull föddes. Våra två egna älskade hundar Elsa och Pontus gav oss ett härligt gäng med åtta valpar. Vi kallar kullen för &-kullen för att hedra deras kloka mamma Elsa (som heter Almanza Vett & Etikett). Att det var våra två egna hundar som var föräldrar till vår första kull var givetvis extra roligt.

Jag har tänkt att jag ska skriva lite om kennelns historia och lägga ut på nya hemsidan (när den blir klar...) så att alla ni som inte varit med från början får veta lite mer om hur det började, lite om vad som hänt på vägen och hur vi har försökt förvalta våra underbara hundar i aveln.

När första kullen kom så var jag inte säker på att det skulle bli fler valpar i mitt liv men redan 9 månader senare föddes ett nytt gäng.... Jag hade hittat min grej! Att ”lägga pussel” med stamtavlor och planerar kullar som jag sedan får följa dom genom livet är verkligen min passion. Den här dagen för 10 år sedan blev verkligen starten på ett helt nytt liv för oss. Vilka fantastiska år vi haft tillsammans med alla Atomosar! Så många härliga hundar och så många underbara människor!

Idag ska vi fira genom att umgås extra mycket med våra älskade fyrfota vänner och prata om alla minnen vi har av dessa 10 år med kennel Atomos!


2013-03-05

Utställningsträning!

Jag har erbjudit Bästa-kullen en kullträff med utställningsträning på torsdagskväll (efter hundmatshämtningen) men bara en hund vill komma så nu bjuder jag in alla Atomosar och ser om vi kanske blir fler så träffen kan bli av. Hör av er senast onsdag om ni vill vara med för jag måste hinna förbereda kvällens träning men även övrig logistik. Är intresset för litet så ställer jag in träffen.


2013-03-04

Tävlingslydnad!

Ikväll jobbade vi med moment från både klass 1 och 2. Vilka härlig framsteg alla gör!! Det här var sista kurstillfället på den här omgången men det börjar en ny kurs snart!


2013-03-03

WT-träning!

Tolv ekipage var med idag. Kul att så många vill var med. Fem stationer hade jag förberett. Station 1 var en enkelmarkering med dold kastare och med efterföljande dirigering. Skogsgläntan ställde till liknande bekymmer för alla hundar. Intressant! Station 2 var en enkelmarkering med skott. Station 3 var ett litet sök med tre dummies. Här hade ekipagen bekymmer att hålla hundarna i området. Station 4 var en enkelmarkering som föll bakom en kulle och ner i en riktigt knepig ”gryta”. Jättekul att se alla hundar jobba i riktigt bra i vittringsfältet. Station 5 var en variant på walk up med alla hundar tillsammans. Knepigt men skojigt!


2013-03-02

Bubblan!

Jag hade fixat en jordgubbsochrabarberpaj till kaffet idag för att vi skulle fira att våren är här.....men det snöade massor med stora flingor på oss när vi fikade! Vart tog det underbara vårvädret vägen?

Idag hade vi sista kurstillfället på bubblan för den här gången. Vi gjorde en klassisk bubblan-övning där vi gör en massa möten varvat med lugna filosofiska stunder. Det gick riktigt bra tycker jag. De ekipage som kände sig redo att vara aktiva under övningen fick jobba på tills alla hundar var så där härligt lugna och avslappnade. Extra häftigt med så fina resultat just idag eftersom vi var i samma glänta som vi brukar göra skojiga fartfyllda övningar med dummies.

Å så fick vi kramas och torka glädjetårar även på denna bubblankurs!! Jag är så innerligt lycklig över att jag lyckas förmedla mina bubblantankar och det är så ovärderligt att få vara med och se förändringarna hos ekipagen! En hund som för bara två veckor sedan var på sitt första bubblankurstillfälle och då gjorde rejäla utfall mot andra hundar var idag på sitt andra bubblankurstillfälle och sa inte ett ljud utan fanns lugn och välmående hos sin förare! Jag älskar min bubbla!


2013-02-27

Våraktiviteterna är planerade!

Det blir en härlig blandning och jag tror att jag fått med det ni önskat er. Hör av er annars så får vi fylla på. Om ni vill ha mailet med våraktiviteterna så skicka mig ett mail!


2013-02-27

Hemsidan strular massor!

Jag är verkligen inte datatekniker! Hemsidan fungerar inte alls som jag vill sedan jag bytte dator och därmed program. Hoppas ni har tålamod ett tag med att vissa saker ser märkliga ut och att uppdateringarna inte blir lika många och lika långa. Vi får hålla tummarna att den nya hemsidan blir klar inom rimlig framtid men tyvärr så är det en del trassel med den också....


2013-02-23

Datorn gick sönder!

När jag kom hem i tisdags så hade tangentbordet börjat leva sitt eget liv. Vi trodde att det var virus men sån tur hade vi inte tyvärr. I onsdagsmorse började musen hitta på egna saker. Köp ny dator var rådet jag fick när jag bad om hjälp. Datorn är inte så gammal men jag fick tyvärr ge upp och köpa en ny. Inte helt lätt att flytta över alla mail, hemsidan och allt annat viktigt när tangentbordet inte funkar alls och musen inte heller är pålitligt. Jocke har kämpa så tappert och nu äntligen kan jag använda den nya datorn. Älskling, hur skulle jag klara mig utan all den hjälp jag får av dig?!

Min mailbox är proppfull och jag svarar givetvis så snabbt jag kan. Får ni inte svar inom rimlig tid så maila igen för något mail kan ju ha försvunnit i ”flytten”.


2013-02-19

Kläder med kennel-loggan på?!

Flera har frågat den senaste tiden så jag tänker ge det en ny chans. Jag gjorde ett försök för flera år sedan men det blev så dyrt och rann ut i sanden av flera skäl. Så nu vill jag veta vad ni vill! Vad vill ni ha för kläder? Väst gillar jag. Kanske någon tröja också? Fleece? Vanliga kortärmade tröjor? Modell i så fall? Tryck eller brodyr eller båda alternativen beroende på typ av plagg?

Det företag jag var i kontakt med för typ en månad sedan tryckte och broderade endast på sina egna plagg men i deras kataloger fanns inget som jag var helt nöjd med. Vet ni något bra företag som trycker/broderar på jaktinspirerade kläder? Eller något bra företag som trycker/broderar på kläder som vi köper någon annanstans?

En annan viktig fråga är vad det får kosta?! Hör av er om ni är intresserade för jag lägger inte ner en massa tid och pengar på detta om vi är för få.

Den här västen från Swedteam tycker jag är fin (finns i både dam och herr) men jag saknar de braiga fickorna att värma frusna fingrar i. Tror inte att det är någon stor ficka på heller. Vad tycker ni?


2013-02-14

Alla hjärtans dag!

Hoppas ni alla har en riktigt härlig dag tillsammans! Både tvåbenta och fyrbenta! Självklart så älskar jag mina hundar lika mycket varje dag men just idag har jag ägnat mig lite extra åt att tänka på hur mycket dom betyder för mig. Mina älskade trogna fyrfota vänner! Så pålitliga, ärliga och så glada! Varje dag!

En annan sak som jag tänkt mycket på är alla märkliga uttalanden som veterinärer gör. Jag har skrivit om det förr och nu har det blivit lite väl många historier på kort tid. Igen! Man måste verkligen lita på sin egen magkänsla när man bestämmer sig för hur man ska behandla sin hund. Veterinärerna säger så olika om samma hund så man måste absolut skaffa sig en egen uppfattning. Nu har jag nyligen hört om flera hundar har fått beskedet att man inom kort måste operera bort en tumör och när sedan en annan veterinär (med mer erfaren av tumörer) tittar på samma hund så finns det ingenting och hunden blir helt friskförklarad. Tänk om man lyssnat på den första veterinären och opererat i onödan! Det kan vara åt andra hållet också så veterinären klart och tydligt säger att problemet absolut inte orsakas av en tumör och bara någon vecka senare så röntgas hunden och man ser tydligt en tumör på bilden. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att man inte kan lita på de råd man får av veterinärerna.

Jag har ofta förmånen att få frågan och komma med synpunkter och idéer när någon av mina valpköpares hundar är sjuka och jag är så otroligt tacksam för att jag får hjälpa till så familjerna kan komma fram till vad dom känner är bäst för deras älskade fyrfota vännerna. Tillsammans har vi vid flera tillfällen kunnat undvika onödigt lidande för hundarna (och sparat mycket pengar även om det känns oviktigt i jämförelse) och det känns väldigt bra!


2013-02-12

Examen för våra yngsta!

Ikväll skulle vi ”knyta ihop säcken” eftersom det var sista kurstillfället på syskonens lydnadskurs. Alla fick komma med förslag på övningar som vi skulle göra och det blev några favoriter i repris och så några riktigt knepiga varianter. Före kurstiden var slut var alla nöjda och ingen förslog någon mer övning utan det var bara kaffe kvar på önskelistan. Mysigt! Några funderingar till redde vi ut medan vi fikade. Men mitt i alltihop så fick jag paket! Ni är ju så söta som fixat till mig, Jocke och Ellen! Presenterna kommer värma oss på många sätt! Tack snälla! Nu har vi inget mer bokat för syskonen men vi pratade lite om vad alla önskar och ett tillfälle med lite övningar inför KennelMästerskapet ska jag bjuda in till. Lite jaktlydnad och så någon jaktkurs i vår kanske?


2013-02-11

Tävlingslydnad!

Alla säger att dom inte tränat men ändå är det så härliga framsteg varje gång. Märkligt! Men jag vet att gänget träffats en gång och tränat tillsammans för då var jag inbjuden men kunde tyvärr inte komma.


2013-02-05

Lär känna din hund - och inse din möjlighet att påverka!

Den här kursen formar deltagarna helt själva. Alla sätter upp sina egna mål och så hjälps vi åt att bolla idéer och lösningar. Jag tycker att det blir lite för få övningar och istället mängder med teori så det är inte en så kul kurs....men väldigt nyttig och jag får bara höra hur nöjda alla är med kursen! Trots att vi har en gång kvar så har flera redan börjat planera för kommande kurs. Å ekipagen gör enorma framsteg. Nästan ofattbart stora kliv i rätt riktning faktiskt. Så kursen har fått precis den effekten som jag hoppats på dvs alla klurar och tänker, utvärderar, ställer nya frågor, jobbar vidare, bollar lösningar och funderingar och kommer till kloka slutsatser och tar verkligen eget ansvar för sin träning. Det är riktigt häftigt att se resultaten! Jag har alltid uppskattat ekipage med den här vetgiriga inställningen och denna beundransvärda målmedvetenhet, ständiga vilja att lära sig mer och framför allt orken att se sin egen roll och inblandning i det som sker med hunden. Jag är mycket imponerad av kursens alla sex förare! Å självklart bokar vi fler datum för er som vill fortsätta lära känna er hund och inse er möjlighet att påverka!


2013-02-04

Hundmatshämtning!

Leveransen kom redan klockan halv tio idag och det var vi inte alls förberedda på så vi var hemma i lugn och ro. Som tur var fanns snälla hyresgäster på plats och tog emot all hundmat för vi hade ju inte en chans att hinna dit. Märkligt att det är så svårt att avisera när det står på tre ställen på följesedeln att vi måste få ett samtal en timme innan för att hinna dit. Men vi gav våra snälla hyresgäster en del godsaker till hundarna så dom verkade ganska glada trots allt. Vi hade alltså gott om tid att packa idag. Skönt som omväxling! Jag känner mig fortfarande väldigt ovan med våra nya rutiner och alla nya produkter men det kommer bli bra när vi blivit lite varmare i kläderna. Jag hade gjort nya beställningslappar och jag tror att det funkade ganska bra (förutom att jag missat Håkans lax....) Vad tycker ni?

Jag har ännu inte packat in min mat i frysen men jag ska gå ut och göra det nu (tror inte att jag kommer få plats med allt denna gången heller....). Ville bara få ordning på räkenskaperna först medan jag har det skapligt färskt i huvudet.

Fick just ett mail från Birgitta som fått med sig vilt i korv istället för vilt i bit men hon hämtade sist så någon måste tidigare ikväll fått med sig vilt i bit istället för vilt i korv? Går det bra ändå eller ska vi försöka lösa det?

Tusen tack för ännu en trevlig kväll tillsammans med Atomosarna och stort tack till Annicka som även denna gång bakat åt oss! Å ett enormt stort tack till Pär och Pernilla som hjälper till att packa och väga allas mat varje gång! Utan er hjälp blir det ingen hundmatshämtning för jag orkar inte ensam och Ellen behöver sin pappa mer och mer så Jocke kan inte hjälpa mig på samma sätt som förr.

Allra roligast idag var att jag fick en hel del respons från några som var med på bubblan igår! Vi har torkat många glädjetårar idag! Det är så underbart när jag lyckas förmedla mitt sätt att tänka hund och så redan dagen efter få uppleva sådan enorma förändringar hos förarna och därmed hundarna! Både människor och hundar mår ju så himla bra av min bubbla! Jag är så innerligt tacksam för att jag får vara med på er resa inom hunderiet!


2013-02-02

Bubblan!

Jag älskar min bubbla! Å jag är så stolt och så tacksam för mina underbara hundar som nu i över 10 år tålmodigt visat mig mer och mer om hur jag ska vara för att få den relation och kommunikation som jag drömt om att kunna ha med en fyrfota vän. När första ”bubblan-fröet” såddes i mitt huvud för kanske 15 år sedan så trodde jag att det var en ouppnåelig dröm och nu får jag uppleva det varje dag tillsammans med mina hundar. Samförstånd, samvaro, tillit, trygghet är bara några ord på denna stora härliga obeskrivliga känsla. Att vara ute i världen utan koppel och utan ord, utan tjat och utan konflikt och bara njuta och må bra tillsammans.

Tanken med dagens kurs var att vi skulle ta allt från början. Historien och lite av min väg fram till idag, lite om viktiga pusselbitar, verktyg, tankesätt och stora och små mål med bubblan. Alla gör sin resa, på sitt sätt med sina förutsättningar. Men jag tror att vi har ungefär samma dröm och mål? Att vi ska må bra tillsammans med vår hund, känna balans och harmoni, trygghet och tillit ute i världen? Eller har jag fel?

När vi gått igenom grunderna så bjöd jag på lunch i sommarstugan. Fiskgryta och egen bakelse (rulltårta, vaniljsås, grädde och fruktsallad så alla kunde kombinera ihop sin perfekta bakelse) och så kaffe förstås!

Halva dagen var Puzzel med mig och efter lunch hade jag Amy med. Jag får en känsla av att dom förstår vad dom ska visa för exempel för oj va tydliga dom var med vissa saker som jag ville trycka lite extra på och därför tog dom till hjälp. Älskade vänner! Mitt hjärta gör riktigt ont när jag tänker på hur mycket jag älskar mina trogna fyrfota vänner!

Nu när jag sitter här vid datorn och summerar dagen (lagom kall om fötterna medan Jocke tar hand om all vår disk efter att jag, hela kvällen igår och några timmar i morse, lagat mat och bakat till oss alla på kursen) så är jag så hemskt nyfiken på vad ni tänkte på vägen hem och vad ni tänker nu när det gått en stund....Önskar så innerligt att jag var bättre på att läsa tankar! Fick ni med er något klokt idag eller tycker ni bara att jag svamlar och är flummig? Min bubbla är mitt sätt att tänka hund och min lösning på den relation som jag vill ha med mina hundar men ni behöver ju inte tycka som jag! Absolut inte. Många vägar bär till Rom heter det ju. Några av oss ses ju på nästa bubblankurs om två veckor men det är ju jättelänge tills dess! Hör av er och stilla min nyfikenhet!!


2013-01-29

Lydnadskurs för våra yngsta!

Jag började kvällen med att presentera en övning som jag tycker är bra när söta valpar plötsligt blivit härliga unghundar men en aning luft under vingarna. En godsak, ikväll en kexchoklad, som jag kastade på marken en bit ifrån mig medan jag tittade åt ett annat håll och verkade ”glömma bort” och hunden skulle inte få tillfälle att smaka. En variant på en ”övning” som jag sett mina vuxna hundar göra många, många gånger men dom har givetvis inte en kexchoklad utan en boll/pinne eller något annat som de för en stund låtsas har ett högt värde. Före och efter är dom inte alls intresserade av saken utan jag tolkar det som att dom skapar situationen. Å jag gillar resultatet som jag ser att deras lilla övning har på de andra hundarna i flocken så jag försöker göra lika och gillar även mitt resultat.

Nästan övning som jag presenterade var att jag lät min handduks-hare skutta över planen och skulle hålla sig hos sina förare och det gick jättebra!!

Sen jobbade vi med inkallning och alla fick välja svårighetsgrad och upplägg för sin övning och så hjälptes vi åt att arrangera. Bra övningar blev det! Jag saknar fortfarande lite på temat att avbryta hundens aktivitet men det kanske blir nästan gång?

En sak som jag tyckte var riktigt bra men som vi inte pratade så mycket om var att många av hundarna var utan koppel stora delar av kursen och det gillar jag!


2013-01-29

Våraktiviteter!

Plusgrader och dropp från taken!! Vår på gång, eller?! Jag hoppas!! Dags att börja fundera på vad vi ska boka in för våraktiviteter! Den planering vi har räcker bara en månad till så om det inte ska bli ett glapp utan aktiviteter så är det dags att vi börjar planera. Vad vill ni att jag ordnar? Ju snabbare ni hör av er ju större chans är det att jag lyckas tillgodose era önskemål. Har ni önskemål om någon speciell veckodag eller dagtid/kväll/helg?


2013-01-24

Hundmat!

Nu är det dags att fundera på vad vi vill ha för hundmat denna gång. Å jag är väldigt nyfiken på vad ni tycker om den nya maten vi fick sist?

Mina hundar har gillat allt som vi hunnit prova. Köttbenen är jättebra tycker jag. Hjorthalsarna blir som en hel måltid eftersom dom tar slut helt och älgknotorna är hårda så hundarna får kämpa lång tid och det gillar både dom och jag. Viltköttet och lammköttet tycker jag känns riktigt lyxigt. Styckefrysta kycklingvingar är smidigt. Kycklinghals i bit vet jag inte vad jag tycker om egentligen. Vommen känns fräsch även om det luktar lite mer än vi är vana men hundarna får den ute så det är ok. Några olika korvar har vi hunnit prova också och både jag och hundarna tycker att innehållet är bra. De torkade produkterna är mycket uppskattade av alla hundar! Vad tycker ni? Å vad tycker hundarna?!


2013-01-23

KennelMästerskapet 2013

Nu har jag skrivit ihop en inbjudan så hör av er om ni vill ha info om KennelMästerskapet 2013-! På lördagen 2013-/4 förbereder vi allt och på söndagen 14/4 är tävlingen. Om det är många anmälda ekipage så kommer några ekipage starta redan på lördagen. Även ni Atomosar som inte startar hund är givetvis hjärtligt välkomna som publik. Hör av er så får ni också mailet med all info. Vi behöver några Atomosar som vill vara heltidsfunktionärer under söndagen så hör av er om ni har tid och lust med det! Sista anmälningsdag är 10 mars.


2013-01-22

Grundlydnadskurs för vuxna hundar!

Eller som vi också kallar den ”lär känna din hund och förstå din möjlighet att påverka”. Alla väljer själva vad de vill jobba med och så hjälps vi åt att hitta lösningar. Som en teorikurs med lite praktiska exempel blir det. Jag har ingen plan och inga synpunkter på vad vi pratar om eller övar på utan det är upp till kursdeltagarna så blir allt möjligt som passar in under kursens namn. Ikväll blev det mycket ”bara vara” i grupp, möten med annan hund, lite inkallning och så pratade vi en hel del om att föraren ska försöka att inte prata så mycket och att hålla sig lugn. Jag tycker att det är jättespännande med allas funderingar och experiment för att hitta sitt sätt att tänka och träna hund. Jag minns själv hur jag famlade länge utan att hitta en helhet som jag kände var rätt för mig och att nu få chansen att följa många ekipage på deras resa inom hunderiet är en enorm förmån. Alla fick själva välja sin läxa och många valde att jobba vidare med den utmaning de antog förra gången. Det ska bli spännande att se vad som hinner hända på de kommande två veckorna. Hör gärna av er och berätta!


2013-01-21

Tävlingslydnad!

Ja...hur beskriver man en sån här kväll?! Om man inte varit med så kan går det nog inte att förstå hur jag än försöker förklara. Dessa tävlingslydnadskvällar är så speciella och med en så här liten grupp med bara tre ekipage så blev det liksom ännu mer värme (trots att termometern stod på -17
grader när jag åkte hem) än det brukar vara. Jag är så innerligt glad för att jag har så goa valpköpare! Tusen tack Anna, Cilla och Pernilla för en underbar kväll med tävlingslydnad och mycket annat. Det finns verkligen plats för alla och allt tillsammans med er! Dessutom var både hundar och förare väldigt duktiga! Långt över min förväntan eftersom vi inte haft tävlingslydnadskurs sedan i juni?! Tävling i vår?!


2013-01-20

Årsavslutning!

Nu har vi summerat 2012 och satt upp nya mål för 2013-! Enligt tradition så bjuder jag på lunch så vi får chans att träffas, umgås, gratta, kramas, peppa och smida planer för det nya året.

Menyn är nästan lika varje år. Idag blev det grillad kycklingfile, potatisgratäng, två såser och varma grönsaker och så kaffe och äppelkaka. Vi fick plats att äta inne i värmen i sommarstugan. Finns det hjärterum så finns det stjärterum, eller vad heter det?! Ni är så goa allihop så det blev liksom varmt på flera sätt av att få umgås med er några timmar. Jag fick verkligen känslan av att ni värdesätter att jag bjuder och försöker ordna så ni ska trivas och det gör mig så glad. Mina valpköpares uppskattning är ovärderlig för mig!

Å så fick jag förmånen att dela ut rosetter till alla framgångsrika ekipage och det var flera av oss som hade en liten tår i ögat. Ni är så duktiga med era hundar och jag är så stolt över er!

Tyvärr så har jag fortfarande inte koll på hur man lägger ut bilder här med mitt nya program så ni kan inte få se hur mysigt vi hade. Men nästa helg ska jag få hjälp av lillebror Peter att komma vidare med nya hemsidan så ni får ha tålamod en stund till....!


2013-01-18

Söndag!

Kennelträffen är kl 2013-.00 på söndag. Då bjuder jag på lunch vid lilla sommarstugan. 24 personer har sagt att de vill bli bjudna på mat! Trevligt! Jag kommer inte ordna träning men ni som vill träna får gärna komma tidigare och roa varandra!


2013-01-15

Lydnadskurs för våra yngsta!

Fy vilket snöväder!! Idag startade vi ännu en kursomgång för syskonen. Alla var anmälda (utom Jocke och hans lilla tjej för han skyller på att Ellen inte får vara ute så sent) men några fick förhinder så fem syskon var på plats ikväll.

Vi började med att prata om hur vardagen ser ut och det är ju ganska länge sedan vi hade kurs så de söta små valparna är uppenbarligen unghundar nu med allt vad det innebär. Första övningen var att gå vid sidan i en härlig röra. Alla kämpade på väldigt bra men det var inte helt lätt att övertyga hunden om att vara vid sidan hela tiden. Sedan gjorde vi några övningar med sitt kvar. Det gick riktigt bra. Sista övningen så fick Puzzel springa och hämta en leksak medan alla hennes barn skulle sitta kvar och titta på. Hon kom dessutom springande bakifrån. Svårt! Men hundarna var superduktiga tycker jag! Nu hade vi jobbat flitigt i över 40 minuter utan riktig paus så nu tog vi en kaffestund så hundar och förare fick vila lite.

Efter fikat jobbade vi med inkallning. Eller egentligen så övade vi på att bryta hunden när den lekte/åt godis. Jag var noga med att alla själva fick välja upplägg och svårighetsgrad på övningen för att alla skulle känna att kraven och förutsättningarna var rimliga. Övningarna var svåra men vardagens situationer är inte alltid så lätta och jag tycker absolut att övningarna var helt rimliga att få till med hundar i denna ålder. Men här behövs mer träning tycker jag. Jag var inte helt nöjd med hundarnas reaktioner när föraren ropade. Jag vill att hundarna ska ge respons första gången föraren ropar. På kurser för dessa syskon brukar jag få dela ut beröm efter nästan alla saker vi jobbat med men här känner jag att förare och hundar har en bit kvar innan jag är nöjd. Ni såg så molokna ut när jag sa det. Förlåt! Men kom ihåg att jag bara menar er väl. Att kunna avbryta hunden och kunna kalla hem den är så viktigt och avgörande för om hunden kan få friheten att vara lös eller inte. I värsta fall kan det till och med vara skillnad på liv och död. Så läxa till nästa gång fick bli att jobba med att kunna bryta hunden när den är upptagen av något och så jobbar vi vidare med saken nästa kurstillfälle.

Vi avslutade kvällen med att jag ville försäkra mig om att alla känner att de har verktyg och idéer att kunna jobba vidare hemma och det uppfattade jag att alla har (men några hade åkt hem så ni får höra av er om det är något som vi behöver förtydliga eller utveckla).

Jag ser fram mot nästa kurstillfälle! Då hoppas jag på mindre snö så jag kan ta med mig min hare! Å så har Puzzel lovat att vara på bushumör så hon kan leka med sina barn och ge förarna tillfälle att kalla in sin hund från lek. En svår och nyttig och rolig övning!


2013-01-13

Jaktlydnad!

Så viktigt och så nyttigt, men ganska tråkigt!? Vi jobbade med transport och stadga vid kast. Först i små bitar och sedan la vi ihop allt och gick på linje över åkern fram och tillbaka. Svårt men lärorikt!


2013-01-20

Vår charmiga gosse har flyttat hemifrån!

Vi hälsar Anette och Per hjärtligt välkomna till Atomos-gänget!! Kul med nya härliga människor!

Många har hört av sig och erbjudit vår lilla gosse ett hem men först nu kändes det helt rätt. Redan första pratstunden med Anette kändes väldigt bra. Ett hem helt i min smak och dessutom perfekt till just vår lilla gosse. Rätt hund till rätt hem är helt avgörande för mig och här föll alla pusselbitar på plats. Å min känsla har bara blivit bättre och bättre hela tiden.

Men fy va jobbigt det är att skiljas från en vän! Så tomt det blev. Älskade lilla hund! Men jag har bara sålt halva honom och det känns bra! Jag tycker att det är modigt att välja äga en hund ihop med mig och jag har verkligen försökt varna för vem jag är och jag har varit väldigt tydlig med att jag vill att han startas på jaktprov och visas på utställning och Anette bara skiner som en sol vad jag än säger! Det här ska bli kul! Jag ser fram mot många innehållsrika år tillsammans med vår hund!

Vad den lilla gossen ska kallas är fortfarande inte helt klart så vi får återkomma till det.

Hoppas ni känner er så där riktigt hjärtligt välkomna i Atomosgänget och jag vet att vi kommer träffas mycket och ofta! Många datum bokade redan!


2013-01-10

Hundmatshämtning!

Nya produkter, nya rutiner, mer att packa....fy va slut i huvudet jag va när kvällen va över! Jag har inte hunnit prata med någon och minns knappt vilka som var där....tråkigt men förhoppningsvis blir det lättare när vi får lite mer rutin med allt det nya.

Men det här med kassarna måste vi hitta en lösning på. Jag och flera valpköpare bidrar nästan varje gång med nya kassar och ändå har vi inga när vi ska packa. Vi hade 7 st och behövde 27 st. Så kan vi inte ha det. Har någon ett bra förslag på hur vi löser det?

Det ska bli jätteskoj och höra vad ni tycker om alla nya produkter! Många nya och spännande saker som ligger i frysar och skåp!!

Jag trodde att det skulle gå åt mycket mer så jag hade beställt hem alldeles för mycket så jag har proppfulla frysar och ändå massor med mat som inte får plats. Tur att det är kallt ute! Men hundarna blir glada för nu kommer det serveras enorma mängder mat ett tag!

Tack snälla Pär och Pernilla för hjälpen! Utan er hade det aldrig blivit klart! Å så tack till Jocke också förstås som alltid ställer upp på mig och alla valpköpare!


2013-01-10

Extra-kullen fyller 1 år!

GRATTIS på födelsedagen! Hoppas ni får en underbar dag och många goda saker att mumsa på!

Amys andra kull. Valparna bestämdes sig redan på dygn 56 att de ville ut i världen. Jag var inte hemma när valpningen började så Jocke fick välkomna de första valpar och det gick ju galant förstås!


2013-01-10

KennelMästerskapet 2013

Jag har fått lite önskemål om vilken helg vi ska boka, och kors i taket, vi alla kan och vill samma datum! Så nu bokar vi helgen 2013--14
/4!


2013-01-08

Kursen som kursdeltagarna kallar ”lär känna din hund”!

Ett riktigt bra namn på kursen men jag vill tillägga ”och inse din roll i hundens liv och därmed din möjlighet att påverka”.

Det här är fortsättningen på kursen vi hade innan jul men två ekipage till ville vara med och det är ju jättekul. Den här kursen liknar ingen annan kurs. Det finns ingen kursplan och inga tydliga ramar mer än att alla ekipage ska försöka hitta nycklar och verktyg för att lösa det som dom vill jobba vidare med i sin vardag. Tusen bra frågor och funderingar hann vi med ikväll. Det var inte så många som valde att göra övningar men så som jag resonerar så måste föraren förstå innan det går att förmedla rätt saker till hunden så hade jag varit kursdeltagare på kursen så hade jag förmodligen inte heller gjort några övningar. Alla har själva bestämt vad de har i läxa och jag är så ivrig att få se och höra hur det gått så jag hoppas dessa två veckor går fort!


2013-01-06

WT-träning!

Det var bara fem hundar som kom idag. Väldigt få jämfört med va det brukar vara. Men det finns fördelar med en liten grupp för det blir mer tid för prat och umgänge och mys vid fikat och så.

Jag hade försökt vara snäll när jag gjorde övningarna och inte hitta på så många extra klurigheter. Jag får ofta höra att det va svårt och ibland är ju det enkla svårare så idag fick det bli ganska ”rena” stationer. Det blev litet sök, två enkelmarkeringar med skott, ett större sök på tid, en transport med skott och kast och hunden skulle hämta apporten efter en stund och så avlutade vi med klassikern med en markering och en efterföljande dirigering på samma ställe.

Duktiga hundar och framför allt uppskattar jag att alla förare verkligen vill lära sig mer och komma vidare i träningen. Jag gillar tanken att om föraren gör rätt och har rätt känsla och rätt inställning så får man direkt de ”svar” man vill från sin fyrfota vän. Hundarna kan och vill men de får ibland lite otydliga instruktioner eller så har de helt enkelt inte fått förklarat för sig vad föraren vill och menar. Det är avgörande att man funderar på hur hunden tänker och uppfattar situationen. Förstår vi det så går problem att lösa. Jag tror inte att vi kommer någonstans om vi hela tiden hittar bortförklaringar och skyller på hunden. Hundarna jävlas inte med oss bara för att de inte gör det vi vill. Alla dagens förare och hundar visade verkligen att de har potential och jag är så tacksam för att jag får vara med på den resa som hundar gör tillsammans med sig förare!

Solen sken en stund på oss idag så nu har mina förhoppningar om vår vaknat! Vad tror ni? Vågar vi börja planera in lite snöfria aktiviteter?


2013-01-04

Solen skiner!

Nu vill jag ha vår!! Den härliga solen har fått mig att börja drömma om allt skoj vi ska göra när det blir vår!

Första frågan är om ni vill att vi har ett KennelMästerskap i år igen? Det är väldigt mycket jobb innan det går att genomföra så även om det är lång tid kvar så vill jag ha en preliminär intresseanmälan nu från er som vill vara med för finns det inte tillräckligt intresse så är det ju dumt att jag lägger tid och energi på förberedelserna.


2013-01-04

Facebooksidan får leva vidare ett tag till!

Nu har jag fått veta vad några av er tycker om vår facebooksida och summan är att den uppskattas så jag låter den finns kvar på liknade sätt ett tag till. Fördelen är att man snabbt får info när något lägga ut där och det är ju en bra poäng. Några är måna om att hemsidan finns kvar och gästboken verkar uppskattad. Jag tycker själv bättre om hemsidan och jag gillar inläggen i gästboken så det är ju bra att det är fler än jag så jag inte lägger ner all tid i onödan! Förhoppningsvis blir gästboken ännu bättre när nya hemsidan och därmed forumet är klart.


2013-01-02

En månad med Facebook!

Nu är jag nyfiken på vad ni tycker! Jag får en massa statistik från facebook men jag är inte tillräckligt insatt än för att kunna tyda alla siffror så jag vill gärna veta vad ni tycker. Er uppfattning är ju långt mycket viktigare än en massa siffror. Tittar ni på vår facebooksida? Så vad tycker ni och vad jag ska förändra? Är ni oftare på facebook än här på hemsidan?